APUSTULISKĀ VIZITATORA NOMINĒŠANA ĪPAŠAM UZDEVUMAM MEDŽUGORJĒ

2018. gada 31. maijā Svētā krēsla Preses dienests nāca klajā ar šādu paziņojumu presei:
“Paziņojums presei par apustuliskā vizitatora nominēšanu īpašam uzdevumam Medžugorjes draudzē
2018. gada 31. maijā Svētais tēvs arhibīskapu Henriku Hozeru S. A. C., Varšavas-Prāgas (Polija) emeritēto bīskapu, nominēja par apustulisko vizitatoru īpašam uzdevumam Medžugorjē uz nenoteiktu laiku un ad nutum Sanctae Sedis.
Runa ir tikai par pastorālo kalpojumu, turpinot Medžugorjē Svētā krēsla īpašā sūtņa misiju, kura bīskapam Hozeram tika uzticēta 2017. gada 11. februārī un kuru viņš pēdējo mēnešu laikā pabeidza.
Apustuliskā vizitatora misijas mērķis ir nodrošināt stabilu un pastāvīgu pavadību draudzes kopienai un ticīgajiem, kuri šeit ierodas svētceļojumā un kuru vajadzībām jāveltī īpaša uzmanība.”
Hercegovīnas franciskāņu provinces vārdā, kurai šajā vietējā Baznīcā gan kā kopienai, gan atsevišķiem tās locekļiem uzticēta Medžugorjes draudzes pastorālā aprūpe, es no sirds pateicos Baznīcas virsganam pāvestam Franciskam, kuram Baznīcā ir pilnīga, nepastarpināta un vispārēja dvēseļu aprūpes vara.
Mēs Viņa Ekselenci arhibīskapu Henriku Hozeru, kas līdz šim bija Svētā krēsla īpašais sūtnis Medžugorjē un tagad nominēts par apustulisko vizitatoru īpašam uzdevumam un ar īpašām pilnvarām, gaidām ar līdzšinējo cieņu un padevību.
Arhibīskaps ar savu autoritāti un varu, kāda tam ir saistībā ar šo misiju, ir pilnvarots sniegt jebkādus paskaidrojumus attiecībā uz uzdevumu, kuru viņam uzticējis Svētais tēvs Francisks.

Miers un viss labais!
Моstara, 2018. gada 31. maijs
Tēvs Miļenko Šteko, provinces priekšnieks

Read Previous

Dievmātes parādīšanās Mirjanai 2018. gada 2. maijā

Read Next

Dievmātes parādīšanās Mirjanai 2018. gada 2. jūnijā