6.diena. NOSLĒGUMS. VELTĪŠANĀS AKTS (8.4.)

SVINĪGA SEVIS VELTĪŠANA (34. DIENA)

SVINĪGA SEVIS VELTĪŠANA JĒZUM KRISTUM CAUR MARIJU
2024. GADA 8. APRĪLĪ

Zemāk minēti divi veltīšanas lūgšanas varianti

1. SAVAS DZĪVES VELTĪŠANA JĒZUM KRISTUM, IEMIESOTAJAI GUDRĪBAI,
CAUR KALPOŠANU VISSVĒTĀKAJAI JAUNAVAI MARIJAI 
(garais variants)

Ak, Mūžīgā un Iemiesotā Gudrība! Ak, mīļais un žēlsirdīgais Jēzu! Patiesais Dievs un patiesais Cilvēks, Mūžīgā Tēva un Vissvētākās Jaunavas Marijas Vienpiedzimušais Dēls!

Pielūdzu Tevi pazemībā, Tēva godībā, kas valda mūžīgi, un no Jaunavas Marijas, Godības Mātes, Iemiesoto. Es pateicos Tev, kas pazemojies un pieņēmi kalpa veidolu, lai mani atpestītu no smagajām velna važām; slavēju Tevi, kas visā biji paklausīgs Jaunavas Marijas, Tavas Mātes, gribai; viņas aizbildniecībā padari mani par savu uzticīgo kalpu un vergu.

Diemžēl! Nepateicīgs un vājš, esmu neuzticīgs svētās Kristības solījumiem. Es nepildu savus pienākumus un neesmu cienīgs būt ne Tavs dēls, ne kalps. Es esmu pelnījis vien to, lai Tu mani atstumtu savās taisnīgajās dusmās, un es pats neuzdrošinos tuvoties Tavai Majestātei, ak, Vissvētais Kungs un mans Dievs.

Tādēļ steidzos pie Tavas Mātes, ko Tu esi padarījis par manu Aizbildni un Vidutāju. Uz viņu paļaujos, viņas dēļ lūdzu Tevi: dāvā man patiesu grēku nožēlu un atlaid man manus parādus; palīdzi man iegūt un saglabāt Tavu Svēto Gudrību.

Esi sveicināta Marija, Bezvainīgā māte, Dzīvais Svētuma Šķirsts, kurā apslēpta Mūžīgā Gudrība, visas pielūgsmes vērtā! Priecājies, Debess un Zemes Karaliene, tu, kuras varā ir viss, kas pastāv Dievā! Priecājies, Grēcinieku Patvērums un Cerība, kas no neatminamiem laikiem nav atraidījusi nevienu, kas nāk pie tevis!

Ar visu sirdi un visu dvēseli es vēlos baudīt Dievišķo Gudrību. Ak, Marija, esi manu solījumu lieciniece un neatraidi manas nabadzības upuri.

Es, (vārds), neuzticīgais grēcinieks, atjaunoju un apliecinu tavā priekšā, Bezvainīgā Māte, svētās kristības solījumus.

Es uz visiem laikiem atsakos no Sātana un visiem viņa darbiem, un visiem viņa eņģeļiem, un no visas viņa kalpošanas, un no visas viņa lepnības. Visu sevi atdodu Jēzum Kristum, Iemiesotajai Gudrībai, lai es varētu nest savu krustu sekojot Viņam visās savas dzīves dienās un būt Viņam īpaši uzticīgs, kāds es līdz šai dienai neesmu bijis.

No šī brīža visa debesu pulka priekšā es izvēlos tevi, Vissvētākā Jaunava, par savu Māti un Valdnieci. Padari mani par savu uzticīgo kalpu.

Pilnīgā paklausībā un mīlestībā es tev uzticu un veltīju
savu miesu un dvēseli,

Es tev uzticu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu gan pagātnē, gan tagadnē, gan nākotnē veikto labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību izlietot mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi.

Pieņem, ak, žēlsirdīgā Jaunava Marija, šo nelielo manas kalpošanas upuri un pieskaiti mani pilnīgai paklausībai Jēzum Kristum, jo Viņš, pati Mūžīgā Gudrība, zemes dzīvē kļuva par tavu Dēlu, bija tev paklausīgs. Kopš šīs dienas es, nabaga grēcinieks, nododos mūsu Glābēja un tavā, ak, mana Māte, varā, un es sekošu jūsu ceļiem līdz savu dienu beigām. Tās žēlastības vārdā, ko tev ir dāvājis Kungs, vienots Vissvētākajā Trīsvienībā, neatņem no manis savu žēlastību.

Es apsolu kalpot tev no šī brīža un kā uzticams kalps un vergs meklēt tavu godību un ikvienā lietā tev paklausīt.

Dievišķā Māte, atved mani, savu necienīgo kalpu, pie sava Dēla troņa un uz visiem laikiem nodod mani manam Pestītājam.

Žēlsirdības Māte, ļauj man atrast patieso Dieva Gudrību un pieskaiti mani pie taviem izredzētajiem, kurus tu ar mīlestību pamāci, baro un sargā no visa ļaunā.

Uzticīgā Jaunava! Katrā lietā padari mani par īstu mācekli, Iemiesotās Gudrības, tava Dēla Jēzus Kristus, līdzinieku un vergu, un tavā aizbildniecībā ļauj man sasniegt Viņa brieduma pilnību uz zemes un Viņa godību Debesīs.

Lai notiek tā [Āmen!]!

………………….                             ………………………………

(datums)                                     (paraksts)

SEVIS VELTĪŠANA JĒZUM KRISTUM CAUR MARIJU
(īsais variants)

………………………………………………………………
(vārds, uzvārds)

Vissvētākā Jaunava Marija!
Šodien tavā priekšā un tavās rokās
es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus.
Es uz visiem laikiem atsakos no sātana,
no visiem viņa darbiem
un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij.
Es vēlos nest savu krustu
un sekot Kristum visās sava mūža dienās
saskaņā ar Debesu Tēva gribu.
Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē
es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij.
Esi mana Māte un Karaliene!
Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā
es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli,
visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo,
un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus.
Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu,
kas man pieder, pēc tavas gribas
lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Āmen.

 

………………….                             ………………………………

(datums)                                     (paraksts)

Read Previous

PIEKTĀ DIENA: Marija, Baznīcas Māte (33. diena)

Read Next

Sagatavošanās svinīgai sevis veltīšanai (IZLASIET LAICĪGI)