SESTĀ DIENA: Laulība ar Vārdu, kad šķēps caurdur divkārt (20. diena)

SESTĀ DIENA: Laulība ar Vārdu, kad šķēps caurdur divkārt (20. diena)
Kristības solījumu atjaunošana

Dieva Tēva, Dēla un Svētā Gara vārdā.

LŪGŠANA SVĒTAJAM GARAM
Dieva Uguns, aizdedzini mani,
Svētais Gars, iekvēlini mani,
Svētais Gars, iekvēlini mani,
Vadi mani pa patiesības ceļu.
Svētais Gars, šķīstī mani,
Mīlestības Uguns, aizdedz mani,
Svētais Gars, šķīstī mani,
Jēzū salaulājies ar mani.
Svētais Gars, stiprini mani,
Dieva Mīlestība, dziedini mani,
Svētais Gars, stiprini mani,
Svētais Gars, atjauno mani.
Svētais Gars, iedvesmo mani,
Dēla Mīlestība, piepildi mani,
Svētais Gars, iedvesmo mani,
Dāvā man patiesu laimi.
(Svētīgā Mirjama no Betlēmes)

Viens Rožukroņa noslēpums — Tēvs mūsu ✞ 10 Esi sveicināta, Marija ✞ Gods lai ir Tēvam ✞ Mans Jēzu

DIEVA VĀRDS
Kol 2, 6-7. Kā jūs Kungu Jēzu Kristu esat pieņēmuši, tā arī dzīvojiet Viņā, iesakņodamies un pamatodamies Viņā, nostiprināti ticībā, kā jūs to mācījāties, un ar pateicību pieaugdami Viņā.

VĒSTĪJUMS 1991.GADA 25.NOVEMBRĪ
“Mīļie bērni! Arī šoreiz es jūs aicinu lūgties. Lūdzieties, lai jūs varētu saprast, ko Dievs vēlas jums sacīt ar manu klātbūtni un vēstījumiem, kurus jums sniedzu. Es vēlos jūs arvien ciešāk saistīt pie Jēzu un Viņa caurdurtās Sirds, lai jūs varētu izprast Viņa neizmērojamo mīlestību, kas dāvājusi sevi ikvienam no jums. Tāpēc, mīļie bērni, lūdzieties, lai no jūsu sirds ikvienam cilvēkam pretī plūstu mīlestības straume, arī tiem, kas jūs ienīst un nicina. Pateicoties Jēzus mīlestībai, jūs spēsiet uzvarēt jebkādu postu šajā sāpju pilnajā pasaulē, kurā nav cerības tiem, kas nepazīst Jēzu. Es esmu kopā ar jums un mīlu jūs ar Jēzus neizmērojamo mīlestību. Paldies par visiem jūsu upuriem un lūgšanām! Lūdzieties, un tad es varēšu jums palīdzēt vēl vairāk. Jūsu lūgšanas man ir nepieciešamas. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

MEDITĀCIJA
Iegremdēties kristībā, nozīmē tikt apglabātam kopā ar Jēzu, un šis mistiskais kaps ir Marijas sirds. Tur mēs patiešām pilnībā nomirstam paši priekš sevis, jo līdz ar kristību mēs atsakāmies no jebkādas citas rīcības, lai cik skaista tā varētu likties, un pazaudējam sevi Marijā, kura darbosies mūsu vietā, dzīvos mūsu vietā, mīlēs mūsu vietā. Skaidri jāapzinās, ka tieši tāda ir atteikšanās, kuru mums uzliek Dievs, lai mēs no jauna varētu atdzimt mūsu Mātē. Šī atdzimšana ir pilnīga atjaunotne, kas pieprasa pilnīgu atteikšanos no visa tā, kas mēs esam. Tā ir tā nakts, par kuru runā svētais Jānis no Krusta, tā ir bērna nakts Mātes klēpī. Savā ticībā pilnīgi paļausimies uz Mariju, tas ir liela svētuma noslēpums. “Mēs esam miruši, un mūsu dzīve kopā ar Jēzu ir paslēpta Marijā…” (Marija, dievišķās debesis). Tāds ir dievišķais maigums: lai mūsu nomiršanu pašiem sev padarītu vieglāku, Dievs mūs ir apglabājis Mātes Sirdī.
(Gabriēls Žakjē)

Ar to ir izskaidrojams arī tas, ka mūsu sirdis, atrazdamās šajā mīlestībā, deg tik liesmaini, un kāpēc, sevišķi Marijai veltītajos svētkos, gandrīz nepārtraukti sirds rajonā, krūtīs var sajust dievišķu siltumu, tik ļoti atšķirīgu no fiziskas dabas siltuma… Tieši tāpēc es atsakos no sevis, lai caur Mīlestību atrastos Viņā, es izkūstu Viņā un tieku it kā sadedzināta.
(Marija no Sv.Terēzes, Mistiskā savienība ar Mariju, 53. lpp.)

Arī Kristus Mīlestība ir izcila bulta. Šī bulta ne tikai ievainoja Marijas dvēseli, bet arī vietvietām pilnīgi caururba to, lai nevienu šīs jaunavīgās Sirds šūniņu neatstātu nepiepildītu ar mīlestību un lai Jaunava spētu mīlēt no visas sirds, ar visu savu dvēseli, visu savu spēku un būtu žēlastības pilna. Iespējams, ka tā tika caurdurta arī tādēļ, lai sasniegtu mūs, lai arī mēs saņemtu mūsu daļu no šīs pārpilnības, lai Marija varētu kļūt par Mīlestības Māti, tās Mīlestības Māti, kuras Tēvs ir ‘Dievs, kas ir Mīlestība’.
(Sv. Bernards)

Kristus nāk pie mums caur kristības, iestiprināšanas, izlīgšanas sakramentu, Euharistiju un daudziem citiem Baznīcas kopienas ritiem bez jebkāda nopelna no mūsu puses, dažkārt pat mums neko nenojaušot. Lai Marija palīdz mums pieņemt Dieva Mīlestības sludinājumu ar vienkāršu sirdi un ticēt tam, neskatoties uz šaubām, ko sabiedrība un mūsu pašu sīkais prāts čukst mums sirdī! Nebaidīsimies! Un, ja rodas kādas grūtības, lūgsimies, lai pieaugtu ticībā, par spīti tām vai drīzāk gan pateicoties tām, jo tādā veidā tiek pārbaudīta mūsu ticība un paļāvība. Pratīsim uzturēt savu ticību ar padziļinātu Dieva Vārda studēšanu un nepārtrauktu meditāciju par Baznīcu, tās dzīvo Tradīciju. Mēs centīsimies izzināt dzīves patiesības, lai ieraudzītu gaismu.
Lai mūsu ticība ir tikpat skaidra un stingra kā Bernadetei. Jau piecpadsmit gadu vecumā viņa bija pārliecināta par Marijas vēstījuma patiesīgumu, viņai piemita neatlaidīga drosme, lai atvairītu pieaugušo šaubas un lai paliktu uzticīga tam, ko viņa bija saņēmusi, un par to liecinātu.
(Jānis Pāvils II, Lurdā, 1983.g.)

ANTIFONA
Ak, Marija, vismaigā mīlestība,
Tevī ir ierakstīts Vārds,
kas sniedz mums dzīves doktrīnu;
Tu esi plāksne, uz kuras šī doktrīna ir iegravēta.
Tiklīdz kā tika iespiests Tevī,
Vārds jau nesa svēto ilgu krustu,
kas ir kā uzpotēts Viņā. Tikko ieņemtu,
Viņu jau pārņēmušas ilgas mirt,
lai glābtu cilvēkus,
kuru dēļ Viņš ir Iemiesojies.
(Sv. Katrīna no Sjēnas)

PSALMS: Atkl 19,1-2; 5-7
Alleluja! Pestīšana un gods,
un vara ir mūsu Dievam,
Jo patiesas un taisnīgas ir Viņa tiesas.
Godiniet mūsu Dievu visi Viņa kalpi,
mazie un lielie, un kas Viņa bīstas!
Alleluja, jo valda Kungs,
mūsu visvarenais Dievs.
Priecāsimies un līksmosim,
un dosim Viņam godu,
jo pienākušas Jēra kāzas
un Viņa līgava sagatavojusies!

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA
Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Marija, Miera un Izlīguma Karaliene, lūdz par mums un par visu pasauli! (3 reizes)

Read Previous

PIEKTĀ DIENA: Marijas vientulība (19. diena)

Read Next

SEPTĪTĀ DIENA: Jēzus Sirds Ķēnišķība, valdot Marijas Sirdij (21. diena)