SESTĀ DIENA: Marijas bērnība (13. diena)

SESTĀ DIENA: Marijas bērnība (13. diena)
Veltīšanās bērnības garam

Dieva Tēva, Dēla un Svētā Gara vārdā.

LŪGŠANA SVĒTAJAM GARAM
Steidzieties saņemt Svēto Garu,
Dievišķo Garu, kas nāk no Dieva,
lai uz mūžīgiem laikiem
kļūtu par Debesu Valstības mantiniekiem.
Taču, ja šeit virs zemes jūs nekļūstat debesīm piederīgi,
kā jūs varēsiet dzīvot līdzās Kristum Debesīs?
Tāpēc kaismīgā kvēlē steidzieties, steidzieties visi,
lai mēs tiktu atzīti par cienīgiem
atrasties Debesu Valstībā
un valdīt kopā ar Kristu, visa Kungu,
kuram pienākas visa slava un gods,
ar Tēvu un Svēto Garu
uz mūžu mūžiem. Amen.

Viens Rožukroņa noslēpums — Tēvs mūsu ✞ 10 Esi sveicināta, Marija ✞ Gods lai ir Tēvam ✞ Mans Jēzu

DIEVA VĀRDS
Mt 18, 2-5. Un Jēzus, pasaucis bērnu, nostatīja to viņu vidū Un sacīja: Patiesi Es jums saku: ja jūs neatgriezīsieties un nekļūsiet kā bērni, jūs debesvalstībā neieiesiet. Tātad, kas pats pazemosies kā šis bērns, tas ir lielākais debesvalstībā. Un kas uzņem tādu bērnu manā vārdā, tas uzņem mani.

VĒSTĪJUMS 1984.GADA 5.AUGUSTĀ
Dievmāte sacīja Vickai, Marijai un Jelenai, ka Viņas īstā dzimšanas diena ir 5. augusts. Trīs dienas pirms Marijas divtūkstošās dzimšanas dienas tika ievērots gavēnis un nepārtrauktas lūgšanas. Septiņdesmit priesteri nepārtraukti uzklausīja grēksūdzes, daudzi cilvēki atgriezās.
„Nekad savā dzīvē es neesmu tā raudājusi no bēdām, kā šovakar es raudu aiz prieka. Paldies!” „Es esmu ļoti laimīga: turpiniet. Turpiniet lūgties un gavēt.”

MEDITĀCIJA
Marija pilnīgi paļaujas uz mums, lai mēs varētu paļauties uz Viņu. Tā kā mēs nespējam pieņemt Mariju šajā cildenajā godā, kaut tāds pats ir apsolīts arī mums, mēs esam aicināti uzlūkot Viņu vispazemīgākajā veidā, cik vien maziņu iespējams, – Viņas šūpulī. Tāpat, tā kā neesam spējīgi Viņu skatīt Viņas pilnīgajā sievišķīgajā skaistumā („Dievmāte ir tik skaista, ka ikviens būtu gatavs mirt, lai Viņu vēlreiz ieraudzītu”), mums ir dota iespēja apbrīnot Viņas skaistumu bērnībā.

Žans-Žaks Oljē aicina mūs godināt Mariju kā bērnu: „Man šķiet, ka ir ļoti jauki garā apciemot svēto Annu un svēto Joahimu, lai lūgtu viņiem atļauju ieiet viņu svētajā mājoklī un tuvoties viņu Svētā Bērna šūpulim, kura sargi un redzamie eņģeļi ir viņi paši. Apsveikuši viņus ar īpaši sacerētu lūgšanu viņu godināšanai, mēs iesim un nometīsimies ceļos pie šūpuļa un tur cieņā un bijībā pievienosimies svētajiem eņģeļiem, lai kopā ar viņiem pielūgtu Marijas apslēpto godību, tad ticībā dosimies uz Debesīm, lai kopā ar visiem debesu gariem vienotos cieņas un mīlestības izpausmē, kādu viņi piedāvā šim gudrības un dievišķās mīlestības mākslas darbam, kāda ir Marija.

Visā vecās derības laikā Marijas misijas sagatavošanā piedalījušās svētas sievietes. Jau pašā sākumā ir Ieva: kaut arī viņa nepaklausīja, viņai tiek apsolīts pēcnācējs, kas gūs uzvaru pār ļauno, un viņa saņem apsolījumu, ka kļūs par māti visiem dzīvajiem (Rad 3, 15-20). Ievērojot šo apsolījumu, Sāra ieņem dēlu, kaut gan ir gados veca (Rad 18, 10-14). Pretstatā visam, kas sagaidāms, no cilvēciskā viedokļa raugoties, lai apliecinātu uzticību savam apsolījumam, no cilvēciskā viedokļa raugoties, pretstatā visam, kas ir sagaidāms, Dievs izredzējis pasaules acīs neprātīgos un nespējīgos: Annu, Samuēla māti (1 Sam 1), Deboru, Rutu, Judīti un Esteri, kā arī daudz citu sieviešu. „Šo Kunga pazemīgo un garā nabadzīgo sieviešu vidū, kuras cer uz Viņu un ar paļāvību saņem no Viņa pestīšanu, pirmo vietu ieņem Marija. Līdz ar viņu, izcilāko Sionas meitu, pēc ilgajām apsolījuma gaidām laiks piepildās, un sāk īstenoties jaunā pestīšanas kārtība (LG, 55)
(Katoliskās Baznīcas katehisms, 489)

ANTIFONA
Priecājies, tu, no kuras staro prieks,
Priecājies, tu, caur kuru ir zudis lāsts!
Priecājies, tu, kura piecel Ādamu pēc kritiena,
Priecājies, tu, kuras dēļ Ievas asaras žūst!
(Akatista himna)

8. PSALMS
Ak Kungs, mūsu Kungs,
cik brīnišķīgs ir Tavs vārds visā pasaulē!
Tu izcēli Savu varenību pār debesīm.
No bērnu un zīdaiņu mutes Tu sagādāji slavu
par spīti Taviem pretiniekiem,
lai savaldītu naidnieku un nīdēju.
Kad skatos Tavās debesīs, Tavu roku darbā,
mēnesī un zvaigznēs, ko esi radījis –
Kas gan ir cilvēks, ka Tu viņu piemini?
vai cilvēka bērns, ka Tu par viņu gādā?
Un Tu radīji viņu mazliet zemāku par eņģeļiem,
ar cieņu un godu Tu viņu kronēji.
Tu devi viņam varu pār Saviem roku darbiem,
to visu pakļāvi viņa kājām:
Visas avis un vēršus,
kā arī lauku dzīvniekus;
Debesu putnus un jūras zivis,
visus, kas staigā pa jūru tekām.
Ak Kungs, mūsu Kungs,
cik brīnišķīgs ir Tavs vārds visā pasaulē!

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA
Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Marija, Miera Karaliene, lūdz par mums, par Latviju un par visu pasauli! (3 reizes)

Read Previous

PIEKTĀ DIENA: Bezvainīgā Ieņemšana, kas veidoja Marijas Sirdi (12. diena)

Read Next

SEPTĪTĀ DIENA: Marijas veltīšana templī (14. diena)