TRĒŠĀ DIENA: Gara nabadzība

TRĒŠĀ DIENA: Gara nabadzība
Mūsu iekšējo bagātību veltīšana

Dieva Tēva, Dēla un Svētā Gara vārdā.

LŪGŠANA SVĒTAJAM GARAM
Nāc, Svētais Gars, nāc, Mīlestības uguns,
nāc, nabagu Tēvs, kurš mīli manas brūces,
nāc, Svētais Gars, mūsu sirdīs
un atsūti no Debesīm mums savu gaismas staru.
Nāc mūsos, nabagu Tēvs,
nāc, visu dāvanu dāvātājs,
nāc, gaisma mūsu sirdīm.

Viens Rožukroņa noslēpums — Tēvs mūsu ✞ 10 Esi sveicināta, Marija ✞ Gods lai ir Tēvam ✞ Mans Jēzu

DIEVA VĀRDS
2 Kor 12, 9-10. Un Viņš man sacīja: Tev pietiek manas žēlastības, jo spēks nespēkā kļūst pilnīgs. Tāpēc es labprāt dižošos savā nespēkā, lai Kristus spēks mājotu manī. Kristus dēļ man patīk manas vājības, nievāšanas, posts, vajāšanas, apspiešana; jo, būdams nespēcīgs, es esmu spēcīgs.

VĒSTĪJUMS 1990.GADA 25.NOVEMBRĪ
“Mīļie bērni! Šodien es jūs aicinu veikt žēlsirdības darbus, tos darīt ar mīlestību un aiz mīlestības pret mani un pret jūsu un maniem brāļiem un māsām. Mīļie bērni, visu, ko jūs darāt citiem, dariet ar lielu prieku un pazemību Dieva priekšā. Es esmu kopā jums un dienu no dienas veltīju Dievam jūsu upurus un lūgšanas par pasaules pestīšanu. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

MEDITĀCIJA
(PV 139) Labais Kungs neuzskatīja par pazemojumu ieslēgt Sevi Svētās Jaunavas miesā kā mīlošs gūsteknis un vergs, lai vēlāk pakļautos un būtu paklausīgs Viņai trīsdesmit gadus. Tieši šeit, es atkārtoju, cilvēka prāts apjūk, ja cenšas nopietni izprast Iemiesotās Gudrības rīcību, kas nevēlējās Sevi atdot cilvēkiem tiešā veidā, lai gan Viņš to varēja arī darīt, bet caur Svēto Jaunavu. Viņš nevēlējās nākt pasaulē kā cilvēks brieduma gados, neatkarīgs no Savas Svētās Mātes rūpēm un palīdzības. Šī Bezgalīgā Gudrība, kurai piemita neierobežota vēlēšanās slavēt Dievu, Savu Tēvu, un glābt cilvēkus, tomēr neatrada labāku līdzekli, nedz īsāku ceļu, kā to izdarīt, kā vien visās lietās pakļaujot Sevi Svētajai Jaunavai.
(Sv. Luī Marija Griņons no Monforas)

Žēlsirdības mudināta, Marija devās pie savas radinieces. Brīdī, kad Viņa ienāk mājā, Elizabete atbild uz Marijas sveicienu un jūt, ka viņas miesās sakustas bērniņš, un, „piepildījās Svētā Gara”, sveicinādama Mariju, skaļi iesaucas: „Tu esi svētīta starp sievietēm, un svētīts ir tavas miesas auglis” (Lk 1,40-42) Elizabetes izsaucienu jeb gaviļu vārdus vēlāk iekļāva kā turpinājumu eņģeļa sveicinājumam lūgšanā „Esi sveicināta”, kas kļuva par vienu no Baznīcā visizplatītākajām lūgšanām… Katram Elizabetes vārdam ir nozīme, taču viņas tālāk teiktajam ir vislielākā nozīme: „Un svētīga tu esi ticēdama, ka tas izpildīsies, ko Kungs tev sacījis.” (Lk 1,45) Šos vārdus var saistīt ar eņģeļa sveicienā izteikto titulu „žēlastības pilnā”. Abi šie izteikumi atsedz marioloģiskā satura būtību, tas ir, patiesība par Mariju, kuras klātbūtne Kristus noslēpumā kļuva efektīva tāpēc, ka “Viņa ticēja”. Eņģeļa pasludinātās žēlastības pilnība liecina par paša Dieva dāvanu. Apmeklēšanas laikā Elizabetes pasludinātā Marijas ticība norāda uz to, kā Jaunava no Nācaretes atbildēja uz šo dāvanu.
(Jānis Pāvils II, Redemptoris Mater, 12)

ANTIFONA
„Mana dvēsele slavē To Kungu,
un mans gars gavilē par Dievu, manu Pestītāju,
jo Viņš ir uzlūkojis savas kalpones zemumu;
redzi, no šī laika visi bērnu bērni mani teiks svētīgu.
Jo Varenais lielas lietas pie manis ir darījis,
Un svēts ir Viņa vārds!
Un Viņa žēlastība paliek uz radu radiem
Pie tiem, kas Viņa bīstas.”
(Magnificat. Lk 1,46-48)

112. PSALMS
Allelujā!
Slavējiet Kunga kalpi,
slavējiet Kunga vārdu!
Lai Kunga vārds tiek slavēts
tagad un mūžīgi!
No saules lēkta līdz tās rietam,
ai Kunga vārds tiek slavēts!
Kungs ir augstāks pār visām tautām,
pār debesīm ir Viņa godība.
Kas ir kā Kungs, mūsu Dievs,
kas sēstas augstībā,
un noraugās uz debesīm un zemi?
Vārgo Viņš pieceļ no putekļiem,
trūcīgo izceļ no dubļiem,
lai liktu tam sēdēt ar dižajiem,
ar savas tautas dižajiem.
Kas neauglīga bija mājā,
tai liek Viņš dzīvot kā priecīgai bērnu mātei.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA 
Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Marija, Miera Karaliene, lūdz par mums, par Latviju un par visu pasauli! (3 reizes)

Read Previous

OTRĀ DIENA: Ienāksim Svētās Ģimenes mājā

Read Next

CETURTĀ DIENA: Lēnprātība un ilgas pēc kopienas dzīves