OTRĀ DIENA: Marija, visu siržu Karaliene (30. diena)

OTRĀ DIENA: Marija, visu siržu Karaliene (30. diena)
Veltīšanās Marijai – Karalienei

Dieva Tēva, Dēla un Svētā Gara vārdā.

LŪGŠANA SVĒTAJAM GARAM
Dievs Svētais Gars, Dievs – Mīlestība, Svētās Trīsvienības mīlestības saikne, Tu paliec un priecājies starp cilvēkbērniem svētā nevainībā, kas Tava spēka un valdzinājuma ietekmē zied šeit kā roze starp ērkšķiem. Svētais Gars! Mīlestība! Mīlestība! Pasaki man, kurš ceļš ved uz tādu prieka pilnu tuvību, kur ir tas dzīves ceļš, kas ved uz dievišķās rasas auglīgajām pļavām, kur izslāpusī dvēsele var veldzēties. Ak, Mīlestība, tev vienīgai ir zināms ceļš, kas ved uz dzīvību un patiesību. Tevī īstenojas gaismas pilnā derība, kas vieno Svētās Trīsvienības Dievišķās Personas. Caur Tevi, Svētais Gars, visdārgākās dāvanas tiek izlietas pār mums. No Tevis nāk auglīgās sēklas, kas nes dzīves augļus. No Tevis izstaro tik salda prieka medus, kāds ir atrodams tikai Dievā. Caur Tevi Dievišķo svētību auglīgie ūdeņi nolīst pār mums, Svētā Gara dāvanas, kuras ir tik dārgas, bet, ak vai, tik reti sastopamas mūsu apvidū!
(Sv. Ģertrūde)

Viens Rožukroņa noslēpums — Tēvs mūsu ✞ 10 Esi sveicināta, Marija ✞ Gods lai ir Tēvam ✞ Mans Jēzu

DIEVA VĀRDS
Jņ 10, 14-16. Es esmu labais gans; es pazīstu savas, un manas pazīst mani. Kā Tēvs mani pazīst, tā es pazīstu Tēvu; un es lieku savu dzīvību par savām avīm. Man vēl ir citas avis, kas nav no šīs kūts; arī tās man jāatved; un tās dzirdēs manu balsi, un būs viens ganāmpulks un viens gans.

VĒSTĪJUMS 1991.GADA NOVEMBRĪ
„Ikdienas lūgšanā, dienu pēc dienas, jūs sāksiet sadzirdēt Dievu, kas uzrunā jūsu sirdis. Jums ir jāiemācās sadzirdēt Dieva balsi jūsu sirdīs. Dievs vienmēr vēlas runāt ar jums, lūgšana ir saruna ar Viņu. Viņš vienmēr vēlas parādīt, ko no jums sagaida, un vēlas atklāt jums Savu gribu.Tāpēc katru dienu lūdzieties no sirds. Ja jūs nelūdzaties, jūs nevarat uzzināt savu aicinājumu.”

MEDITĀCIJA
Kad Mūžīgais Tēvs sūta Sava Dēla Garu, mūsu sirdī saucot: „Abba, Tēvs!”, gan tad, kad esam aktīvi, gan tad, kad esam pasīvi, vārdu sakot, kad Viņš mūsos ienes maigumu, līdzīgu bērnišķīgai mīlestībai uz Debesu Tēvu, tad šis Dēla Gars arī veido mūsos maigu un bērnam piemītošu mīlestību uz mūsu bezgalīgi maigo un mūs mīlošo Māti. Tādējādi Mūžīgais Tēvs sūta mūsu sirdīs arī Sava Dēla Garu, kas sauc: Māte, Māte!
Jo tas ir viens un tas pats Gars – Kristus Gars – kas uzmodina un rosina mūsu dvēselēs uz Mariju it kā dēla vai meitas mīlestību un dzīvi Marijā, tāpat kā Viņš modina dēla vai meitas mīlestību uz Dievu un dzīvi Dievā; un viss notiek tādā pašā veidā, kā tas bija ar Mūsu Kungu Jēzu Kristu. Tur ietverti noslēpumi, kuriem es eju garām, svēti klusējot. Taču ikviens tos var piedzīvot atkarībā no savas mīlestības dziļuma.
(Marija no Svētās Terēzes, Mistiskā vienotība ar Mariju, 56. lpp.)

Izsludinot Marijas Gadu, es arī atgādināju, ka tas beigsies nākošgad ar Vissvētākās Jaunavas Debesīs Uzņemšanas svinībām, lai tādējādi pievērstu uzmanību tam, par ko runā Jāņa Atklāsmes grāmata – “lielā zīme debesīs”.
Tādā veidā mēs arī vēlamies atbildēt uz pamudinājumu, kas tika izteikts koncilā, kurš uzlūko Mariju kā “ drošu cerības zīmi un mierinājumu Dieva tautas svētceļojumam”.
Koncils savu pamudinājumu izsaka sekojošos vārdos: ”Lai visa ticīgo kopība izlej neatlaidīgas lūgšanas Dieva Mātei un visas cilvēces Mātei. Lai visi pazemīgi lūdz Viņu, kas palīdzēja Baznīcai tās pirmsākumos, tagad, paaugstināta Debesīs, kopā ar visiem svētajiem un eņģeļiem ar Savām lūgšanām aizbilst Sava Dēla priekšā visu svēto sadraudzībā, līdz visas pasaules tautas, vai tās būtu pagodinātas ar vārdu kristieši, vai arī vēl nepazītu savu Pestītāju, par slavu un godu Vissvētākajai un Vienotajai Trīsvienībai, laimīgi pulcētos kopā mierā un harmonijā kā vienota Dieva Tauta.” (LG,69)
(Jānis Pāvils II, Redemptoris Mater, 50)

ANTIFONA
Ak, Debesu Karaliene, Svētās Mīlestības Māte,
tā kā Dievam Tu esi vismīļākā,
visdārgākā starp visām radībām
un Viņa vissvarīgākā iemīļotā,
pieņem mīlestību no visnožēlojamākā grēcinieka,
kurš ir iemīlējies Tevī.
(Sv. Alfons Marija di Liguori)

22. PSALMS
Kungs mani gana: man netrūkst nekā;
Viņš mani guldina zaļojošās ganībās.
Pie ūdeņiem noved, kur mieru es rodu;
Viņš atspirdzina manu dvēseli.
Viņš mani vada pa taisnām tekām
Savam vārdam par godu.
Kaut arī staigāšu tumsības lieknē,
es nebīšos ļauna, jo Tu esi pie manis.
Tava rīkste un Tavs spieķis,
tie mani remdina.
Tu man uzklāj mielasta galdu
manu pretinieku acu priekšā;
ar eļļu Tu apsvaidi manu galvu;
līdz malām pilns ir mans biķeris.
Labvēlība un žēlastība man seko
visās manas dzīves dienās,
un es mājošu Kunga namā
uz laiku laikiem.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA
Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Marija, Miera Karaliene, lūdz par mums, par Latviju un par visu pasauli! (3 reizes)

Read Previous

PIRMĀ DIENA: Jaunavas Marijas kronēšana (29. diena)

Read Next

TREŠĀ DIENA: Marija, Vienotības Karaliene (31. diena)