PIEKTĀ DIENA: Vispasaules Vidutāja (26. diena)

PIEKTĀ DIENA: Vispasaules Vidutāja (26. diena)
Veltīšanās Marijai — Vidutājai

Dieva Tēva, Dēla un Svētā Gara vārdā.

LŪGŠANA SVĒTAJAM GARAM

Dievs Svētais Gars, Mierinātājs, kas Vasarsvētku dienā nonāci pār apustuļiem, lai piepildītu viņu sirdis ar žēlastībām, mīlestību un gudrību; šīs augstsirdības un šīs bezgalīgās žēlsirdības vārdā, piepildi arī manu dvēseli ar Savu žēlastību un dari mani spējīgu sajust Tavas Mīlestības neizsakāmo maigumu. Nāc, Svētais Gars, no Debesu augstumiem, sūti savu Gaismu; nāc, nabago Tēvs, nāc, Debesu dāvanu dāvātājs, nāc, mūsu siržu Gaisma. Ak, mūsu vienīgais Mierinātājs!
Mūsu dvēseļu saldais Līgavaini, mūsu miers un mūsu prieks, nāc, ak, nāc, Tu, kas izdzēs pasaules grēkus, Tu, kas dziedini mūsu vājības. Stipro spēks, vājo stiprinājums, pazemīgo mācītājs, lepno bieds. Nāc, dzīvo godība, mirušo cerība un pestīšana, nāc, nāc, mans Dievs, un izlej manā sirdī Savas dāvanas un žēlastības. Dāvā man gudrības dāvanu, lai es varētu noreibt no Tavas mīlestības, sapratnes dāvanu, lai mani apgaismotu debesu gaisma, padoma dāvanu, lai es nevarētu aizmaldīties prom no Taviem baušļiem; spēka dāvanu, lai es varētu drosmīgi cīnīties; zināšanu dāvanu, lai es varētu mācīties iepazīt Tavas svētās patiesības; godbijības dāvanu, lai mana sirds ļautos Tavas žēlsirdības pamudinājumam; Kunga bijāšanas dāvanu, lai mana dvēsele baidītos no Tavas tiesāšanas. Ak, skaidro dvēseļu maigais mīlētājs! Aizdedzini manu sirdi ar Savas mīlestības vismaigāko, visdārgāko liesmu, lai mana sirds, aizdedzināta ar šo liesmu, tiektos tikai uz Tevi, kas esi neizsmeļamā labestība un manas dzīves vienīgais mērķis.
Šķīsto un nevainīgo dvēseļu vissaldākais mīlētājs, Tu, kas pazīsti visas manas vājības, es lūdzu Tevi, uzliec man Savu žēlsirdīgo roku un liec man atteikties no sevis un pazust Tevī. Iznīcini, nojauc, aizdzen prom no manis visu, ko Tu vēlies, lai es varētu būt tāds, kādu Tu vēlies mani redzēt; lai mana dzīve būtu Tevis cienīgs upuris un lai es būtu mīlestības pilnīgi pārņemts. Ak, kas man sniegs tādu labvēlību! Uzlūko šo nabaga radījumu, kas dienu un nakti alkst pēc Tevis.
„Mana dvēsele slāpst pēc Dieva, dzīvā Dieva!” Kad es ieraudzīšu To Vaigu, kur var atrast visas žēlastības? Kad manas kājas vedīs mani pie Kunga tabernākula? Kad es ienākšu Dieva mājoklī? Kad es tikšu piepildīts ar Tavas klātbūtnes godību? Kad es tikšu atbrīvots no kārdinājumu uzbrukumiem? Kad pārvarēšu šo bēdīgo mirstības mūri?
Ak, mūžīgo bagātību avots! Ved mani atpakaļ bezdibenī, no kura es esmu nācis, lai tur es varētu iepazīt Tevi, tāpat kā Tu pazīsti mani, mīlēt Tevi, tāpat kā Tu mīli mani, un izredzēto saimē kontemplēt Tavu Vaigu mūžīgi mūžos. Amen.
(Luī no Grenādes)

Viens Rožukroņa noslēpums — Tēvs mūsu ✞ 10 Esi sveicināta, Marija ✞ Gods lai ir Tēvam ✞ Mans Jēzu

DIEVA VĀRDS
Jņ 2, 1-5. Un trešajā dienā Galilejas Kānā bija kāzas; un Jēzus māte bija tur. Bet arī Jēzus un Viņa mācekļi tika aicināti kāzās. Un, kad pietrūka vīna, Jēzus māte sacīja Viņam: Viņiem nav vīna. Bet Jēzus viņai sacīja: Kas man un tev, sieviet? Vēl mana stunda nav nākusi! Viņa māte sacīja apkalpotājiem: Visu, ko Viņš jums sacīs, dariet.

VĒSTĪJUMS 1991.GADA 25.APRĪLĪ
“Mīļie bērni! Šodien es jūs visus aicinu: lai jūsu lūgšana ir lūgšana, kas nāk no sirds. Lai ikviens no jums atrod laiku lūgšanai un tādējādi atklāj lūgšanā Dievu. Es negribu, lai jūs runātu par lūgšanu, bet gan lūgtos. Lai katra jūsu diena būtu piepildīta ar pateicības lūgšanu, kurā jūs pateiktos Dievam par dzīvību un visu, kas jums ir. Es negribu, lai jūsu dzīve aizrit sarunās, bet lai jūs godinātu Dievu ar darbiem. Es esmu ar jums un pateicos Dievam par katru mirkli, kas pavadīts kopā ar jums. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

MEDITĀCIJA
Un tagad, Žēlsirdīgā Māte, Tavas Visskaidrākās Sirds maiguma vārdā, Mēness – tā sakot, Baznīca, – zemojas, atrazdamās pie Tavām kājām, apber Tevi ar neatlaidīgām lūgšanām, Tevi, Kas esi Vidutāja starp to un Taisnības Sauli, lai Tavā gaismā arī Baznīca ieraudzītu gaismu un lai caur Tavu starpniecību gūtu labvēlību no šīs Saules, kas Tevi patiesi mīlējusi vairāk kā jebkuru citu, kas ir darījusi Tevi tik skaistu, ietērpjot slavas un godības apmetnī un uz Tavas galvas uzliekot visskaistāko no kroņiem! Marija saņēma žēlastības ne tik daudz sevis dēļ, bet gan mūsu dēļ: Dievs izvēlējās Viņu, lai Viņa visā un visur būtu mūsu gādniece. Tā ir Dieva Griba, lai mēs visu saņemtu caur Mariju. Kam tad Viņš paziņoja, ka pār Mariju nāks Svētais Gars? Un kāpēc? Tikai lai piepildītu Viņu un ļautu šim Dievišķajam Garam nākt tur, kur Viņa bija jau daudz, lai Viņš Marijā dzīvotu pārbagātībā, kas izlietos pār mums?…
Kungs, Marija ir mūsu Vidutāja; caur Viņu mēs saņemam Tavu žēlastību; caur Viņu mēs saņemam Kungu Jēzu mūsu mājās.
(Sv. Bernards)

Līdz ar Viņas Dēla nāvi, kas mums dāvā grēku izpirkšanu, Kunga Kalpones mātišķā starpniecība ieguva universālu dimensiju, jo Pestīšanas darbs ietver visu cilvēci. Tādējādi izpaužas Kristus unikālā un universālā starpniecības īpašā efektivitāte „starp Dievu un cilvēkiem”. Marijas līdzdarbība savā subordinētajā veidā piedalās vienīgā Starpnieka, mūsu Glābēja, starpniecības universalitātē.
Ar savu unikālo starpniecību, kas pakļauta Glābējam, Marija sevišķā veidā veicina vienotību starp svētceļojošo Baznīcu virs zemes un svēto sadraudzības eshatoloģisko realitāti Debesīs, jo Viņa ir jau „uzņemta Debesīs”.
(Jānis Pāvils II, Redemptoris Mater, 40-41)

ANTIFONA
Ak, Marija, Tu izgaismo mūsu nakti.
Kas iet Tavās pēdās, nestaigā tumsā,
bet tam ir dzīvības gaisma.
(Sv. Bernards)

PSALMS: Judītes grāmata 13, 18-19
Visaugstais Dievs lai tevi svētī, mana meita,
vairāk par visām sievām uz zemes,
un lai svētīts Kungs Dievs,
kas radīja debesis un zemi
un kas tevi sagatavoja sadauzīt
mūsu ienaidnieku vadoņa galvu,
jo tava cerība neatkāpsies no cilvēku sirdīm,
kas pieminēs Dieva spēku mūžam.
Lai Dievs tev to piešķir par mūžīgu slavu,
apbalvodams tevi ar labumu,
tāpēc, ka tu nesaudzēji savu dzīvību
mūsu tautas pazemojuma dēļ,
bet devi pretsparu mūsu krišanai,
staigājot taisni mūsu Dieva priekšā.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA
Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Marija, Miera Karaliene, lūdz par mums, par Latviju un par visu pasauli! (3 reizes)

Read Previous

CETURTĀ DIENA: Marija – mierinātāja un Mierinātāja Līgava (25. diena)

Read Next

SESTĀ DIENA: Lūk, tava Māte! Pieņem Mariju, un Marija pieņems tevi (27. diena)