SEPTĪTĀ DIENA: Mīlestības Vasarsvētki (28. diena)

SEPTĪTĀ DIENA: Mīlestības Vasarsvētki (28. diena)
Veltīšanās Bezvainīgās armijai

Dieva Tēva, Dēla un Svētā Gara vārdā.

LŪGŠANA SVĒTAJAM GARAM

Kungs sūti savu Svēto Garu, un viss tiks radīts, un Tu atjaunosi zemes vaigu. Kungs, atjauno Savus pirmos Vasarsvētkus. Jēzu, dāvā visiem Saviem mīļajiem priesteriem garu atpazīšanas žēlastību, piepildi viņus ar Savām dāvanām, palielini viņu mīlestību, padari viņus visus par drosmīgiem apustuļiem un īsteniem svētajiem starp cilvēkiem.
Svētais Gars, Mīlestības Dievs, kā spēcīgs vējš nāc mūsu katedrālēs, baznīcās, kapelās, mūsu lūgšanu namos, visbagātākajās mājās, kā arī visnabadzīgākajos graustos. Piepildi visu pasauli ar Savu gaismu, Savu mierinājumu un Savu Mīlestību.
Nāc, Mīlestības Gars, un dāvā pasaulei Savas svētdarošās elpas svaigumu. Apņem visus cilvēkus ar Savas žēlsirdības starojumu! Vadi tos Savas slavas spožumā. Nāc un mierini viņus šajos mums vēl tik smagajos laikos, izlej gaismu pār tiem daudzajiem, kam nākotne tumsā tīta, stiprini tos, kas vēl vilcinās iet pa Dieva norādīto ceļu.
Gaismas Gars, aizdzen tumsu no pasaules, sadzen visas noklīdušās avis Dievišķajā paspārnē, sašķel mākoņus ar Savu noslēpumaino Gaismu. Atklāj Sevi cilvēkiem, lai šī diena ir jaunas rītausmas zīme. Tu, kas esi Kalvārijas Upura dievišķais auglis, Kristus brīnišķīgais apsolījums, piepildi mūsu sirdis ar Savām daudzajām vērtīgajām dāvanām.
Dievišķais Gars, Mīlestības Uguns, nepārspējamais prieks, Gaisma, kas aizdzen prom visšausmīgāko tumsu; Tu, kas iedvesmo uz slavēšanu, Patiesības Gars, iesēj visās dvēselēs izpratni par svētām lietām.
Vadi tās uz Savu noslēpumaino mājokļu skaistumiem. Lai saskaņā ar Vārda apsolījumu tās var ienākt dievišķo noslēpumu slepenajā valstībā; tad viņu dzīve, pilnībā pārvērsta, pilnībā pārveidota, pilnībā dievišķota Kristū, iegūs bezgalīgu spēku, pateicoties Tavas dievišķās bagātības vērtībai.
Mūsu bēdu dievišķais mierinātājs, auglīgas vientulības dārgā gaisma, visus mūsu iepriecinājumus rosinošais spēks, ikvienas garīgās dzīves svētā sēkla, pārņem visu pasauli ar Savu diženumu. Piepildi pasauli ar Savu pilnību.
Absorbē mūsu cilvēcisko būtību Savās dievišķās vienotības noslēpumā; visās sirdīs atstāj Tēva apsolījuma zīmoga nospiedumu; aizdzen jebkuru ēnu no mūsu skatiena, noliec pie mūsu lūpām Jēzus apreibinošo biķeri, un drīz vien gaismā celsies vesela raža svēto.
(Marta Robēna, 1939.gada 26.maijā)

Viens Rožukroņa noslēpums — Tēvs mūsu ✞ 10 Esi sveicināta, Marija ✞ Gods lai ir Tēvam ✞ Mans Jēzu

DIEVA VĀRDS
Atkl 12, 10-11. Tad es dzirdēju stipru balsi debesīs saucam: „Tagad ir atnākusi pestīšana un mūsu Dieva spēks un valstība un Viņa Kristus vara, jo ir gāzts mūsu brāļu apsūdzētājs, kas tos apsūdzēja mūsu Dieva priekšā dienām un naktīm. Viņi to uzvarējuši ar tā Jēra asinīm un ar savas liecības vārdu un nav savu dzīvību mīlējuši līdz nāvei.

VĒSTĪJUMS 1993.GADA 25.MAIJĀ
„Mīļie bērni! Šodien es jūs aicinu lūgšanā atvērties Dievam, lai Svētais Gars jūsos un ar jūsu starpniecību sāktu darīt brīnumus. Es esmu ar jums un par ikvienu no jums aizbilstu Dieva priekšā, jo, mīļie bērni, jūs katrs esat svarīgs manā pestīšanas plānā. Es aicinu jūs nest visu labo un mieru. Dievs var jums dot mieru tikai tad, ja esat atgriezušies un lūdzaties. Tāpēc, mani mīļie bērniņi, lūdzieties, lūdzieties, lūdzieties un dariet to, uz ko jūs iedvesmo Svētais Gars. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

MEDITĀCIJA
Tēvs tomēr vēl dod laiku pasaulei. Pēdējās dienās, kas saistās ar Jēzus otrreizējo atnākšanu, vēl tiek dots žēlsirdības laiks cilvēkiem, labas gribas cilvēkiem, mazajiem, nabagajiem un visiem, kas vēlas būt kā Marija un sekot Jēzum. Viņiem tiek dots Svētais Gars, lai viņi varētu izdzīvot visu to pašu Mīlestības noslēpumu, kuru Jēzus piedzīvoja Savā šīszemes dzīvē kopā ar Mariju.
(Tēvs Toms Filips OP, Marijas apslēptā dzīve, 166.lpp.)

(PV 49) Caur Mariju sākās pasaules glābšana, un caur Viņu tā ir jāpabeidz. Pirms otrās Jēzus atnākšanas Svētais Gars atklās un iepazīstinās ar Mariju, lai caur Viņu tiktu atklāts un mīlēts Jēzus Kristus un lai mēs Viņam kalpotu. Iemesli, kuru dēļ Svētajam Garam bija jāapslēpj Sava Līgava Viņas dzīves laikā un tikai pavisam nedaudz jāatklāj Viņa līdz ar Evaņģēlija sludināšanu, vairs neeksistē.
(Sv. Luī Marija Griņons no Monforas)

Maksimilianu Kolbi, kā vienu no nedaudzajiem, caurstrāvoja Marijas dievišķās izredzētības noslēpums. Viņa sirds un domas sevišķā veidā tika koncentrētas uz „jauno sākumu”, kas cilvēces vēsturē caur Pestītāja darbošanos izpaudās Viņa šīszemes Iemiesošanās Mātes Bezvainīgajā Ieņemšanā …
Maksimilians Kolbe sevišķi dziļi, sevišķi koncentrētā veidā, nevis abstrakti, bija iedziļinājies šajā noslēpumā. Viņam tas izdevās, iedziļinoties Trīsvienīgā Dieva – Tēva, Dēla un Svētā Gara, kā arī Dieva plāna par pasaules glābšanu dzīvajā kontekstā. Šeit var pieminēt viņa vārdus: „Centīsimies katru dienu būt arvien tuvāk Bezvainīgajai; tādā veidā mēs arvien vairāk tuvosimies Jēzus Sirdij, Dievam Tēvam un visai Svētajai Trīsvienībai, jo neviena radība nav tik tuvu dievišķībai kā Bezvainīgā. Tas mums ļaus tuvināt Bezvainīgajai un labajam Dievam tos, kas ir mīļi mūsu sirdij”. (M.Kolbe, 1934.gada 6.aprīļa vēstule no Nagasaki).
(Jānis Pāvils II, otrās vizītes laikā Polijā 1983.gada jūnijā)

ANTIFONA
Gars un Līgava saka: „Nāc!
Lai nāk Tava žēlastība,
lai aiziet prom šī pasaule
un Tu būsi viss visā!”

PSALMS: Atkl 4,11. 5,9 – 10,12
Kungs, mūsu Dievs,
Tu esi cienīgs saņemt slavu un godu,
un varu, jo Tu visu radīji
un ar Tavu gribu viss bija un tika radīts.
Un viņi dziedāja jaunu dziesmu,
sacīdami: Kungs,
Tu esi cienīgs saņemt grāmatu
un noņemt tās zīmogus,
jo Tu tiki nonāvēts
un mūs no visām ciltīm, valodām,
tautām un tautībām atpirki Dievam
ar savām asinīm.
Un Tu mūs padarīji par
valdniekiem un priesteriem Dieva priekšā,
un mēs valdīsim virs zemes.
Kas sauca skaļā balsī:
Jērs, ko nonāvēja,
ir cienīgs saņemt varu un dievību,
un gudrību, un spēku,
un godu, un slavu, un svētību.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA
Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Marija, Miera Karaliene, lūdz par mums, par Latviju un par visu pasauli! (3 reizes)

Read Previous

SESTĀ DIENA: Lūk, tava Māte! Pieņem Mariju, un Marija pieņems tevi (27. diena)

Read Next

PIRMĀ DIENA: Jaunavas Marijas kronēšana (29. diena)