SESTĀ DIENA: Lūk, tava Māte! Pieņem Mariju, un Marija pieņems tevi (27. diena)

SESTĀ DIENA: Lūk, tava Māte!
Pieņem Mariju, un Marija pieņems tevi (27. diena)
Visa tā veltīšana, kas ir mūsos, bet vēl nav veltīts Marijai

Dieva Tēva, Dēla un Svētā Gara vārdā.

LŪGŠANA SVĒTAJAM GARAM
Tas, Kurš ir runājis caur praviešiem
un ar likumu tika pasludināts
cilvēkiem, kuri nebija pilnīgi,
Paraklēts, Patiesais Dievs, Sevi atklāj šodien
Vārda kalpiem un lieciniekiem.
Dzīvā Dieva zīmogs un atspulgs,
Svētais Gars, kas ir nācis pār apustuļiem uguns liesmās.
Viņš sevi atklāj caur lūgšanos mēlēs,
jo Viņš ir spēks, kas nāk no Tēva.
Karaļu Karalis, Vienīgā Dieva Vienīgais Dēls, Vārds,
Tu, kas tiec no mūžīgi dzemdināts no nedzemdinātā Tēva,
Savā mīlestībā Tu liki Savam Visvarenajam Garam
apspīdēt apustuļus.
Tu, kas esi atjaunojis mūsu nāves ievainoto dabu,
ak, Dieva Vārds, Tu pārpludini mūs ar straumi,
kas izšļācas no Tava bezvainīgā un caurdurtā sāna,
apzīmogojot mūs ar Svētā Gara degsmes zīmogu.
(Austrumu rita Baznīcas Vasarsvētku pirmdienas laudes, T.II. 92.lpp.)

Viens Rožukroņa noslēpums — Tēvs mūsu ✞ 10 Esi sveicināta, Marija ✞ Gods lai ir Tēvam ✞ Mans Jēzu

DIEVA VĀRDS
Atkl 3, 20-21. Lūk, es stāvu pie durvīm un klauvēju. Ja kāds manu balsi dzirdēs un durvis man atvērs, es ieiešu pie viņa un mielošos kopā ar viņu un viņš kopā ar mani. Kas uzvarēs, tam es ļaušu kopā ar mani sēdēt manā tronī, tāpat kā es uzvarēju un sēžu kopā ar savu Tēvu Viņa tronī.

VĒSTĪJUMS 1992.GADA 25.FEBRUĀRĪ
„Mīļie bērni! Šodien es jūs aicinu lūgšanā arvien vairāk tuvoties Dievam. Tikai tad es spēšu jums palīdzēt un jūs pasargāt no jebkura sātana uzbrukuma. Es esmu ar jums un lūdzu Dievu, lai Viņš jūs sargā, bet man nepieciešamas jūsu lūgšanas un jūsu teiktais “jā”. Jūs tik viegli apmaldāties materiālajās un cilvēciskajās lietās un aizmirstat, ka Dievs ir jūsu lielākais draugs. Tāpēc, mani mīļie bērniņi, tuvojieties Dievam, lai Viņš jūs varētu aizsargāt no jebkāda ļaunuma. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

MEDITĀCIJA
Tik tiešām, Jānis ir pirmais, kurš ņem Mariju pie sevis. Šeit būtu jāuzsver, ka acīmredzot tas ir Dievs, kas rūpējas par visu. Taču, runājot par to, kas jādara mums, – mums pirmkārt ir jāņem Marija pie sevis ar šo svēto „varmācību”, ko es jau minēju un par kuru Viņa nekad nesūdzēsies. „…debesvalstība cieš varu: un tie, kas varu lieto, iegūst to.”(Mt 11,12)
Marija mums saka: „Ņem mani pie sevis, tu neesi mani vēl pietiekami satvēris. Ņem mani pie sevis, kā tu daudzreiz esi man solījis, tev vajadzētu turēt savu vārdu. Tik bieži tu esi man solījis ne tikai pilnīgi piederēt man, bet arī mani pieņemt pie sevis tā, lai es būtu pilnīgi tava. Tik bieži tu esi man teicis līdzīgus vārdus. Tagad pietiek! Tagad – ‘Ņem mani, kā tu to esi teicis.’ Bet ņem vērā: ‘Neļauj man vilties manās cerībās!’ Es tik ilgi esmu gaidījusi, es esmu gaidījusi šo brīdi tik ilgi, šo mirkli, kad tu Mani pieņemsi dziļi sevī!” Jānis, atrazdamies pie Krusta, pilnīgi piepildīja Marijas cerības.
(Tēvs Deo, Ieva un Marija)

Kristus mācekļa dzīves mariāniskā dimensija sevišķā veidā ir izteikta tieši caur šo bērna uzticēšanos Dieva Mātei, kas sākās Golgātā līdz ar Pestītāja novēlējumu. Uzticēdami sevi Marijai kā dēli un meitas, kristieši tāpat kā apustulis Jānis “uzņem” Kristus Māti „savās mājās” un ieved Viņu visā savas iekšējās dzīves plašumā, tas ir, savā cilvēciskajā un kristīgajā „es”: „Viņš ņēma Viņu pie sevis.” Tādējādi viņš tiecas ieiet „mātišķās mīlestības” starojumā, ar kuru Pestītāja Māte „rūpējas par Sava Dēla bērniem”, „kuru dzimšanā un audzināšanā Viņa līdzdarbojas” (LG, 62-63) tās dāvanas mērā, kas ikvienam dota caur Kristus Gara spēku. Tādā veidā tiek realizēta arī mātišķība saskaņā ar Svēto Garu, kļūstot par Marijas lomu Golgātā pie Krusta un Augšistabā.
(Jānis Pāvils II, Redemptoris Mater, 45)

ANTIFONA
Svētā Dieva Dzemdētāja,
Tavas žēlsirdības aizsardzībā
mēs meklējam patvērumu.
(Sub Tuum)

PSALMS: Is 27, 2-5
Tanī dienā sacīs:
“Jauks vīnadārzs! Dziediet par to!
Es, Tas Kungs, esmu tā sargs,
Es slacinu to vienumēr.
Lai neviens to neaizskartu,
Es to sargāju dienu un nakti.
Dusmu Man vairs nav.
Ja rastos tur ērkšķi un dadži,
Es cīnītos pret tiem
Un tos visus sadedzinātu!
Vai citādi tie [Izraēla tautas ienaidnieki]
pie Manis meklētu patvērumu
un slēgtu ar Mani mieru,
jā, tiešām slēgtu ar Mani mieru!”

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA
Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Marija, Miera Karaliene, lūdz par mums, par Latviju un par visu pasauli! (3 reizes)

Read Previous

PIEKTĀ DIENA: Vispasaules Vidutāja (26. diena)

Read Next

SEPTĪTĀ DIENA: Mīlestības Vasarsvētki (28. diena)