MIERA UN PRIEKA NESĒJI

Vēstījums Marijai Pavlovičai-Luneti 2023. gada 25. aprīlī
“Mīļie bērni! Es jūs visus aicinu būt par augšāmceltā Jēzus miera un prieka nesējiem visiem tiem, kuri ir tālu no lūgšanas. Lai caur jūsu dzīvi Jēzus mīlestība viņus pārveido jaunai atgriešanās un svētuma dzīvei. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

Jaunava Marija kā īstā māte nepārstāj saukt savus bērnus. Viņa uzrunā tos, kuri cenšas saklausīt viņas balsi un sajust viņas sirdi. Māte nekad nenogurst. Viņa nekad neatpūšas. Viņa jūt pienākumu un atbildību glābt savus bērnus, tāpat kā katra māte vēlas glābt savu bērnu.

Marija ir māte, kurai ir sirds, un tā sāp, kad esam tālu no viņas, un priecājas, kad mēs uztveram nopietni to, ko viņa mums saka. Un viņa nemitīgi saka, ka nav cita veida, kā piedzīvot kopības pieredzi ar Dievu un Viņa žēlastību, izņemot lūgšanu.

Marija mūs aicina kļūt par miera un prieka nesējiem. Kādam mēs varam iedot tikai to, kas ir mūsos pašos. Kā mēs varam dalīties mierā un priekā, ja mūsu sirdī nav ne miera, ne prieka? Kā mēs paši varam iegūt mieru un prieku, ja mūsu dzīvē nav lūgšanas? Ja mēs lūgšanā nelūdzam mieru un prieku Jēzum, vienīgajam, kuram tie ir un kurš vēlas tos dāvāt mums pārpilnībā, mums nebūs, ko dāvāt citiem.

Lūgšana ir sazināšanās ar Dievu. Lūgšana ir telpa, kurā ienāk Dievs, lai dāvātu mums savas žēlastības un dziedināšanas bagātību.

Lai mūsu lūgšana būtu patiesa un mūsu dzīvē nestu augļus, ir jāizpilda daži galvenie nosacījumi. Tos mums ir devis Jēzus Kristus lūgšanā “Tēvs mūsu…”. Pirmā ir koncentrēšanās un apziņa, ka Dievs tevi dzird, ka Viņš ir ar tevi. Otrais ir ieraudzīt grēkus, atzīt tos un lūgt par tiem piedošanu. Grēks bloķē mūsu attiecības ar Dievu. Trešais ir piedot tiem, kuri tev ir darījuši ļaunu. Nepiedošana paverdzina un saista mūs ar ļaunumu un citiem cilvēkiem, kas mums ir nodarījuši ļaunu. Ceturtais lūgšanas noteikums ir atturēties no visa, kas traucē lūgties. Piektais – pieņemt Dieva gribu: to, kas tev ir smagi, pieņemt kā Dieva mīlestības izpausmi un ticību, ka viss beigsies labi.

Vienīgi tā mēs augam garīgi un ļaujam Dievam dāvāt mums mieru, prieku, veselību, brīvību, par ko varam liecināt citiem. Tikai tādā veidā Jēzus var darboties caur mums un aizsniegt arī citus, lai tos pārveidotu. Mēs paši nespējam neko, bet Jēzus caur mums var. Tāpēc mums ir svarīgi kļūt maziem, kā saka Jānis Kristītājs, lai mūsos augtu Kristus un Viņa augšāmcelšanās spēks.

Lūgšana: Svētais Džons Henrijs Ņūmens ir atstājis lūgšanu “Izstarot Kristu”. Šī lūgšana bija ļoti dārga svētajai mātei Terēzei, viņas misijas māsas lūdzas šo lūgšanu pēc svētās komūnijas.
Mīļais Dievs! Palīdzi man visur nest Tavas mīlestības smaržu. Piepildi manu dvēseli ar savu Garu un savu dzīvi. Caurstrāvo visu manu būtību, lai mana dzīve būtu vien Tavas dzīves atspulgs.
Apgaismo mani ar savu gaismu, lai katra dvēsele, kuru satikšu, sajustu Tavu klātbūtni manā dvēselē. Lai, uzlūkojot mani, viņi neredz mani, bet tikai Tevi, Jēzu. Esi ar mani, lai gaisma nāk no manis, tāpat kā no Tevis, un lai es būtu gaisma citiem.
Lai šī gaisma, Jēzu, nāk no Tevis, nevis no manis: Tu caur mani apspīdēsi citus. Ļauj man Tevi pagodināt tādā veidā, kā Tu to vēlies, izplatot Tavu gaismu tiem, kas man ir blakus.
Ļauj man sludināt par Tevi bez sludināšanas, ne ar vārdiem, bet ar piemēru, ar aicinājuma spēku, ar saviem darbiem, ar redzamo mīlestības pilnību, ar kādu mana sirds deg par Tevi. Amen.

t. Ļubo Kurtovičs OFM

Read Previous

Vēstījums Marijai Pavlovičai-Luneti 2023. gada 25.aprīlī

Read Next

SIRDS KLUSUMĀ