OTRĀ DIENA: Līgava Dieva plānā (9. diena)

OTRĀ DIENA: Līgava Dieva plānā (9. diena)
Nevainīgo dvēseļu veltīšana

Dieva Tēva, Dēla un Svētā Gara vārdā.

LŪGŠANA SVĒTAJAM GARAM
Nāc, gaismas Tēvs,
sniedz man Savu gudrību,
to patiesības garšu,
to mīlestību, kas mudina,
bet gribai neko neuzspiež,
Šo visauglīgāko žēlastību,
šo visaizraujošāko pievilcību,
šo svēto, dziļo mieru,
un šo visspēcīgo palīdzību.
Tu nevēlies likt šķēršļus
Manai ļaunajai gribai,
Tāpēc man pastāvīgi jābīstas
Pašam no savas brīvības.
Tik bieži esmu pretojies
es Tavas žēlsirdības vilinājumiem,
es tagad padodos,
ņem mani Savā varā.
(Sv. Luī Marija Griņons no Monforas)

Viens Rožukroņa noslēpums — Tēvs mūsu ✞ 10 Esi sveicināta, Marija ✞ Gods lai ir Tēvam ✞ Mans Jēzu

DIEVA VĀRDS
Mt 2, 14-17. Viņš, uzcēlies naktī, paņēma Bērnu un Viņa māti un aizgāja uz Ēģipti. Un viņš bija tur līdz Heroda nāvei, lai izpildītos, ko Kungs ir sacījis caur pravieti, kas priekšsludināja: No Ēģiptes es aicināju savu Dēlu. Tad Herods, redzēdams, ka viņu gudrie izsmējuši, ļoti dusmojās, aizsūtīja un nogalināja visus bērnus, kuri bija Betlēmē un visā tās apkārtnē, sākot ar diviem gadiem un jaunākus, saskaņā ar laiku, kādu viņš iztaujāja gudrajiem. Tad izpildījās, ko bija teicis pravietis Jeremijs.

VĒSTĪJUMS 1992.GADA 25.DECEMBRĪ
“Mīļie bērni! Šodien es vēlos jūs visus ņemt zem sava apmetņa un pasargāt no sātana uzbrukumiem. Šodien ir miera diena, taču visā pasaulē miera tik ļoti trūkst. Tāpēc es jūs visus aicinu ar lūgšanas palīdzību veidot kopā ar mani jaunu pasauli, kurā valdītu miers. To es bez jums nevaru paveikt, tāpēc ar Mātes mīlestību jūs visus aicinu. Pārējo izdarīs Dievs. Atverieties Dieva plāniem un nodomiem, lai spētu sadarboties ar Viņu, tiecoties pēc miera un visa labā. Neaizmirstiet, ka jūsu dzīve nepieder jums, – tā ir dāvana, ar kuru jums jānes prieks citiem un viņi jāvada uz mūžīgo dzīvi. Lai Bērna Jēzus maigums vienmēr jūs pavada! Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

MEDITĀCIJA
Sieva, kas bauda vienkāršas sievas tiesības un privilēģijas, nonāk vīra īpašumā, un arī vīrs kļūst par viņējo; tad viņai pilnīgā vienotībā pieder arī visi vīra īpašumi. Viņa ienāk sirds un dvēseles vienotībā, gara, domu, gribas vienotībā un kļūst par vienu dvēseli un miesu ar savu vīru visās lietās. Sieva piedalās viņa plānos, viņa pavēlēs, viņa darbos. Tādā pašā veidā Dievs Tēvs, būdams svēts un uzticīgs vīrs, vēlas, lai Vissvētākā Jaunava pilnībā bauda visu, ko sniedz Viņa persona, visu no Viņa īpašumiem, Viņa bagātības, no Viņa godības, un kopā ar Viņu kārto visas Viņa lietas.
(Žans Žaks Oljē, Svētās Jaunavas iekšējā dzīve, TI, 60)

Jāņa Atklāsmes grāmatā rakstīts, ka līdzās „lielai zīmei” – „sievietei” (At 12, 1), parādījās „vēl cita zīme”: „liels pūķis”(At 12, 3), kas pārstāv sātanu, personificēto ļaunumu, kā arī visus ļaunos spēkus, kas ir darbojušies un darbojas cilvēces vēsturē un nostājas pret Baznīcu. Šeit arī Marija paskaidro ticīgo kopienai: ļaunā spēka naids ir slepens pretspēks, kas pirms uzbrukšanas Jēzus mācekļiem vēršas pret Viņa Māti. Lai izglābtu sava Dēla dzīvību no tiem, kas saskata Viņā draudus, Marijai un Jāzepam ar Bērnu ir jābēg uz Ēģipti (Mt 2, 13-15).
Tādējādi Marija palīdz Baznīcai saprast, ka dzīvība vienmēr atrodas cīņas centrā starp labo un ļauno, starp gaismu un tumsu. Pūķis vēlas aprīt dzemdēto bērnu (At 12, 4), Kristus personu, kuru Marija dzemdējusi, „laikam piepildoties”(Gal 4, 4), un kuru Baznīcas pienākums ir dāvāt visiem cilvēkiem dažādos laikmetos.
Tajā pašā laikā šis bērns zināmā mērā ir arī ikviens bērns, ikviens cilvēks, sevišķi bezpalīdzīgs bērns, kura dzīvība ir apdraudēta, jo – kā koncils mums atgādina – „caur Iemiesošanos Dieva Dēls sevišķā veidā ir savienojis Sevi ar ikvienu personu” (GS, 22).
Tas norāda, ka ikvienas personas „miesā’’ Kristus turpina sevi atklāt un ienāk sadraudzībā ar šo personu, līdz ar to jebkura cilvēka dzīvības noraidīšana, neatkarīgi no tā, kādā formā tā izpaustos, ir faktiski atteikšanās no Kristus.
Tāda ir satriecošā un reizē prasīgā patiesība, kuru Kristus mums atklāj un kuru Baznīca nenogurstoši sludina: „(…) kas uzņem tādu bērnu manā vārdā, tas uzņem mani.” (Mt 18, 5). „Patiesi es jums saku: ko jūs esat darījuši vienam no šiem maniem vismazākajiem brāļiem, to jūs esat man darījuši.” (Mt 25, 40).
(Jānis Pāvils II, Evangelium Vitae, 104, 1995)

ANTIFONA
Marija, Tu esi kļuvusi par Grāmatu,
kurā ir ierakstīts mūsu Likums.
Šodien Mūžīgā Tēva gudrība
ir ierakstīta Tevī.
Šodien cilvēka spēks un brīvība
izpaužas Tevī.
(Sv. Katrīna no Sjēnas)

146.-147. PSALMS
146.psalms
Slavējiet Kungu, jo Viņš ir labs,
dziediet mūsu Dievam, jo Viņš ir mīļš,
Viņam pienākas slavēšana!
Kungs uzceļ Jeruzalemi,
Viņš sapulcina Izraeļa trimdiniekus,
Viņš dziedina sirdī satriektos,
un pārsien viņu brūces.
Viņš nosaka zvaigžņu skaitu,
Viņš katru nosauc vārdā.
Liels ir mūsu Kungs un varens spēkā,
Viņa gudrībai nav mēra.
Kungs pieceļ pazemīgos,
bezdievjus nospiež līdz zemei.
Jel dziediet Kungam pateicības dziesmu,
jel spēlējiet mūsu Dievam ar cītaru.
Viņš debesis apklāj ar mākoņiem,
Viņš sagādās lietu zemei,
liek zālei augt uz kalniem,
un stādiem, lai tie noderētu cilvēkam,
dod dzīvniekiem viņu barību,
kraukļu mazuļiem, kas Viņam čiepst.
Ne zirga stiprums Viņu tīksmina,
nedz vīra stilbi Viņam patīk.
Kungam gan patīk tie, kas Viņa bīstas,
kas paļaujas uz Viņa labsirdību.

147. psalms
Slavē, Jeruzaleme, Kungu,
slavē, Siona, Savu Dievu!
Viņš nostiprināja tavu vārtu aizbīdņus,
Viņš svētīja tavus bērnus tevī.
Viņš deva mieru tavām robežām,
ar kviešu treknumu Viņš paēdina tevi.
Viņš sūta Savu sacījumu uz zemes.
skrien ātri Viņa vārds.
Dod sniegu Viņš kā vilnu,
Viņš kaisa sarmu kā pelnus.
Viņš met Savu ledu kā maizes druskas,
aiz Viņa aukstuma sasalst ūdens.
Viņš izsūta Savu vārdu un tas izkūst,
liek Savam vējam pūst, un ūdens tek.
Viņš sludināja Jēkabam Savu vārdu,
Savus nolikumus un baušļus Izraelim.
Tā nav Viņš darījis nevienai citai tautai:
tām nav Viņš atklājis Savus baušļus. Allelujā!

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA
Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Marija, Miera Karaliene, lūdz par mums, par Latviju un par visu pasauli! (3 reizes)

Read Previous

PIRMĀ DIENA: Tēva un Marijas vienotība (8. diena)

Read Next

TREŠĀ DIENA: Visuma Karaliene (10. diena)