ES JŪS VADU UN MĪLU

Vēstījums Marijai Pavlovičai-Luneti 2024. gada 25. jūnijā
“Mīļie bērni! Es priecājos kopā ar jums un pateicos Dievam, ka Viņš man ir ļāvis ar jums būt, lai jūs vadītu un mīlētu. Bērniņi, miers ir apdraudēts, un ģimenei tiek uzbrukts. Es jūs aicinu, bērniņi, – atgriezieties pie lūgšanas ģimenē. Nolieciet Svētos Rakstus redzamā vietā un lasiet tos katru dienu. Mīliet Dievu vairāk par visu, lai jums būtu labi virs zemes. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

Marija priecājas un pateicas Dievam, ka Viņš ļauj viņai mūs vadīt un mīlēt. Viņa atkal parāda mums savu mātes mīlestību, ieskaujot tajā katru no mums. “Mani bērni, esiet manas mīlestības mīlestība,” viņa saka kādā no vēstījumiem. Līdzīgi kā viņa, mēs esam aicināti priecāties, pateikties Dievam, mīlēt un vadīt citus. Katrs no mums ir izjutis, ka vārdus, kas izteikti ar mīlestību, mēs uzņemam ar prieku un pieņemam. Un šajā neskaidrajā un nemierīgajā laikā mums tik ļoti ir nepieciešams dzirdēt nomierinošo mīlestības balsi.

Marija caur mums cenšas mierināt šo pasauli, īsi un skaidri parādot, kā mums jārīkojas konkrētā brīdī cīņā par mieru mūsu sirdī, ģimenē un pasaulē. Šim nolūkam viņa mums dod pareizos līdzekļus:
— atgriezties pie lūgšanas,
— nolikt Svētos Rakstus redzamā vietā un lasīt tos katru dienu,
— mīlēt Dievu vairāk par visu, lai mums būtu labi virs zemes.

Tāda ir viņas pieeja, jau sākot no tā brīža, kad pēc Jēzus nāves viņa palika viena kopā ar izbiedētajiem bērniem. Svētajos Rakstos mēs lasām, kā kopā ar viņiem viņa pulcējās uz kopīgu lūgšanu. Tā arī Medžugorjē Dievmāte atkārto, ka pirmajai lūgšanu grupai jābūt mūsu ģimenei. Stiprs un drošs pamats zem kājām šajā pasaulē veidojas ģimenē – lūgšanā un Svēto Rakstu lasīšanā.

Šis vēstījums ir atbilde visām ģimenēm, kas atrodas krīzes situācijā, pakļautas dažāda veida triecieniem. Mēs bieži sastopamies ar grūtībām, piemēram, citu ģimenes locekļu nevēlēšanos lūgties kopā ar mums, vai arī atkarībām, smagiem grēkiem, kad redzam, ka tajā nav palicis ne kripatas gaismas, šķiršānās draudiem vai biežiem strīdiem ģimenē. Marija to visu ņem vērā. Kad ģimenē nav neviena, kurš vēlētos lūgties kopā ar jums, viņa aicina veidot lūgšanu grupu kopā ar draugiem, kuriem, iespējams, ir tāda pati problēma, kā mums. Sāksim lūgties kopā ar viņiem kopīgā nodomā – lai mūsu ģimenēs tiktu atjaunota kopīga lūgšana.

Pazīstu kādu ģimeni, kurā nesaskaņas sākās divu brāļu dēļ, kuri neieredzēja viens otru, pastāvīgi konfliktēja. Spriedze pieauga. Visa ģimene centās viņus samierināt, bet nesekmīgi. Tad brāļu radinieki nolēma gavēt par to, lai viņu sirdis atvērtos Dieva mīlestībai. Bērni šajā ģimenē šajā nodomā atteicās no telefonu lietošanas brīvlaikā. Un ticu, ka šis gavēnis un lūgšanas tiks uzklausītas. Par mieru mūsu sirdīs, ģimenēs, šajā pasaulē mums ir jācīnās ar lūgšanu un gavēni tā, kā mums to māca Jaunava Marija.

Nesen Jaunava Marija aicināja mūs lūgties par tiem, kuri ir atkarīgi no dažādiem masu informācijas līdzekļiem, lai viņu sirdis atvērtos lūgšanas žēlastībai. Eksistē daudz šķēršļu, kas ģimenei traucē satikties uz kopīgu lūgšanu. Mums ar to ir jārēķinās un nedrīkstam ļaut sev kļūt aukstiem.

Lūgšanai ģimenē ir jābūt pirmajā vietā, un nedrīkst pieļaut, lai “darbs un ikdienas rūpes apslāpētu lūgšanas garu,” kādā no vēstījumiem teica Jaunava Marija. Lūgšanai jābūt klātesošai ģimenē gan no rīta, gan vakarā. No rīta mēs pieņemam Dievu, lai Viņš mūs pavadītu un vadītu saskaņā ar savu svēto gribu, vakarā pateicamies par visu, ko esam piedzīvojuši kopā ar Viņu. No rīta vajadzētu izlasīt dienas Evaņģēliju un apņemties dzīvot saskaņā ar to. Dieva Vārds, kas nolikts redzamā vietā, pavada mūs, kad mēs izejam no mājas, un sagaida, kad atgriežamies. Marija mums saka: “Bērniņi, novietojiet Bībeli savai ģimenei redzamā vietā, lasiet to un dzīvojiet saskaņā ar to. Māciet savus bērnus – ja jūs nebūsiet viņiem piemērs, viņi attālināsies no ticības. Pārdomājiet un lūdzieties, un tad Dievs piedzims jūsu sirdī un jūsu sirds būs līksma.”

“Ja jūs mani mīlat, izpildiet Manus baušļus!” (Jņ 14,15), saka Jēzus. To pašu šodien mums atkārto Marija: “Mīliet Dievu vairāk par visu, lai jums būtu labi virs zemes.”

Lūgšana: Debesu Tēvs, pateicamies Tev par to, ka ļauj Marijai būt kopā ar mums. Pateicamies Tev par Tavu mīlestības balsi, kas ar viņas starpniecību vēl arvien nenogurstoši skan pār šo zemi. Palīdzi mums būt paklausīgiem tai un atgriezties pie lūgšanas savās ģimenēs un Svēto Rakstu lasīšanas, lai mēs būtu pasargāti no visiem uzbrukumiem. Vienoti lūgšanā ar visiem tiem, kuri mīl, kuri ved citus pie lūgšanas, lūdzam mieru mūsu sirdīs, ģimenēs, mieru visā pasaulē. Āmen.

Terēze Gažiova

Read Previous

ATGRIEZIETIES PIE LŪGŠANAS ĢIMENĒ

Read Next

VISSVARĪGĀKĀ IR SIRDS