10.DIENA. Parastā liturģiskā laika 23. nedēļa. Piektdiena. 13.09.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Amen.
SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

Evaņģēlija fragments (Lk 6, 39-42)
“39. Bet Viņš sacīja tiem arī līdzību: Vai akls var vadīt aklu? Vai abi neiekritīs bedrē?
40. Māceklis nav augstāks par mācītāju, bet katrs būs pilnīgs, ja viņš būs kā tā mācītājs.
41. Bet ko tu redzi skabargu sava brāļa acī, bet baļķi, kas tavā acī, nesaskati?
42. Vai kā tu vari savam brālim teikt: ļauj, brāli, es izvilkšu skabargu no tavs acs, bet pats tu savā acī baļķi neredzi? Tu, liekuli, izmet vispirms baļķi no savas acs un tad lūko izvikt skabargu no sava brāļa acs!”

NOSTĀTIES SAVĀ UN DIEVA PRIEKŠĀ PATIESĪBĀ

Ko es lūdzu?
Es lūdzu sirdi, kas brīva no liekulības un jūtīga pret patiesību.

– Jēzus mani brīdina par aklu un nekritisku uzticēšanos cilvēkiem, kuri ir akli pret ticības vērtībām (39. pants). Jo vairāk es jūtu vājumu un svārstīšanos savā ticībā, jo vairāk man jāmeklē uzticami garīgās dzīves vadītāji.

– Kādā vidē es visbiežāk atgriežos? Vai man palīdz pieaugt ticībā? Es lūgšu Dievu, lai Viņš manā ceļā “liek” apgaismotus dzīves mācītājus un lai es iemācītos viņus pieņemt.

– Gudrs māceklis ir pazemīgs un prot klausīties. Tādā veidā viņš reiz līdzināsies savam mācītājam un kļūs par mācītāju citiem (40. pants). Vai es protu klausīties savus dzīves skolotājus un pieņemt viņu norādījumus vienkāršībā?

– Jēzus brīdina mani par lepnumu un augstprātību, kas mudina mani labprātīgi labot citu dzīvi, nepamanot nopietnas vājības un grēkus savā dzīvē (41.-42. pants).

– Kādas jūtas manī rodas, kad dzirdu Jēzus teikto: “Liekuli!” (42. pants) Vai es arī sevī saskatu liekulības izpausmes? Ja jā, tad es centīšos godīgi tās izteikt Jēzum. Ko es gribētu Viņam lūgt?

– Ko es saku par citiem? Vai es personīgajā lūgšanā cenšos Dievam stāstīt par saviem ievainojumiem un grēkiem, kas mani visvairāk sāpina?

– Lūgšana ir vislabākais veids, kā iepazīt sevi. Kvēlā lūgšanā es lūgšu Jēzum palīdzēt man uzlūkot manu dzīvi patiesībā. Es atkārtošu: “Iemāci man skatīties uz sevi patiesībā!”

Dievmātes skolā:

Marija mūs māca, ka lūgšana, gavēnis, ikdienas Svēto Rakstu pārdomāšana, garīgā vadība un dzīve lūgšanu kopienās palīdz mums iepazīt sevi patiesībā. “Mīļie bērni! Ar mātes mīlestību un pacietību es noraugos, kā jūs nemitīgi klīstat, un redzu, cik ļoti jūs esat nomaldījušies. Tāpēc es esmu kopā ar jums. Es vēlos jums palīdzēt, lai jūs vispirms atrastu un iepazītu sevi, bet pēc tam varētu iepazīt un atzīt visu to, kas jums liedz patiesi, no visas sirds iepazīt Debesu Tēva mīlestību.” (02.12.2013.)

Dievmātes, Miera Karalienes, 2007. gada 2. jūlija vēstījums:
“Lielajā Dieva mīlestībā, dārgie bērni, es nāku šodien pie jums, lai vadītu jūs pazemības un labestības ceļā. Pirmā apstāšanās šajā ceļā, mani bērni, ir grēksūdze. Atsakieties no jūsu lepnības un nostājieties ceļos mana Dēla priekšā. Saprotiet jel, mīļie bērni, ka jums nekas nepieder un paši no sevis jūs nespējat neko. Vienīgais jūsu īpašums, kas ir jūsu pašu radīts, ir grēks. Šķīstieties un ieņemiet pazemības un lēnprātības stāju. Mans Dēls spēj uzvarēt ar spēku, bet Viņš izvēlas labestību, pazemību un mīlestību. Sekojiet manam Dēlam un sniedziet man jūsu rokas, lai mēs reizē kāpjam kalnā un uzvaram. Pateicos jums!”

Marija, mūsu Māte, gudrā Jaunava, tu – Jēzus vislabākā mācekle. Aizbildini par mums, lai, sekojot tavam piemēram, mēs klausītos Viņu pazemībā un patiesībā un glabātu Viņa vārdus mūsu sirdīs. Aizlūdz par mums, lai mēs būtu jūtīgi pret sirdsapziņas balsi, patiesi mīlētu dzīvi un tavā aizsardzībā augtu sevis izzināšanā. Amen.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU

Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Read Previous

9.DIENA. Parastā liturģiskā laika 23. nedēļa. Ceturtdiena. 12.09.

Read Next

11.DIENA. Parastā liturģiskā laika 23. nedēļa. Sestdiena. 14.09.