11.DIENA. Parastā liturģiskā laika 23. nedēļa. Sestdiena. 14.09.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Amen.
SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

Svētā Krusta pagodināšanas svētki.

Evaņģēlija fragments (Jņ 3, 13-17)
“13. Un neviens neuziet debesīs, kā vienīgi Cilvēka Dēls, kas nācis no debesīm un kas ir debesīs.
14. Un kā Mozus uzcēla čūsku tuksnesī, tāpat jābūt paaugstinātam Cilvēka Dēlam;
15. Lai katrs, kas uz Viņu tic, neieiet pazušanā, bet iemanto mūžīgo dzīvi.
16. Jo Dievs tā mīlēja pasauli, ka deva savu vienpiedzimušo Dēlu, lai ikviens, kas uz Viņu tic, nepazūd, bet iegūst mūžīgo dzīvību.
17. Jo Dievs nesūtīja savu Dēlu pasaulē, lai Viņš pasauli tiesātu, bet lai pasaule tiktu caur Viņu pestīta.”

PIEKĻAUTIES KRUSTĀ SISTAJAM

Ko es lūdzu?
Es lūdzu dziļu grēku nožēlu un dzīvi patiesībā.

– Es centīšos šo meditāciju veikt krustā sistā Jēzus priekšā. Ja tā man nesīs lielu garīgo labumu, meditēšu naktī.

– Es iejutīšos Nikodēma un Jēzus nakts sarunas atmosfērā (13. pants). Nikodēma vēlēšanās ir piepildījusies: viņš var satikties ar Skolotāju vienatnē. No manu vēlmju dziļuma ir atkarīgs manu tikšanos ar Jēzu dziļums. Ko šajā meditācijā es varu teikt par savām vēlmēm?

– “Un kā Mozus uzcēla čūsku tuksnesī…” (14.-15. pants). Jēzum, kurš mirst pie krusta, piemīt spēks katru dienu glābt manu dzīvi. Bet Viņam ir vajadzīga mana ticība. Ja es neievērošu un nepieņemšu Viņa mīlestību ticībā, tad viņš mirs, bet ne manā dzīvē.

– “Jo Dievs tā mīlēja pasauli…” (16. pants). Uzlūkojot krustu, es ar mīlestību pārdomāšu katru šī teikuma vārdu. Es apzinos, ka uz krusta ir vienīgais Dieva Tēva Bērns. Viņš mirst par mani. Es esmu “visa Dieva pasaule”. Kā ikviens cilvēks, es Viņam esmu vienīgais bērns.

– Jēzus mani mierina, ka Tēvs nevēlas manu nosodījumu, bet gan manu pestīšanu (17. pants). Es nosodu pats sevi, kad šaubos par Viņa glābjošo mīlestību. Ticības trūkums Dieva mīlestībai un žēlsirdībai manī radīja nemieru, šaubas un pašaizliedzību. Vai es ticu tam, ka Dieva labvēlība pret mani ir bezgalīga? Vai es no Viņa nebaidos? Vai es pamanu sevī tieksmi uz sevis sodīšanu ar elli?

– Uzlūkojot Krustāsistā brūces, es atklāti runāšu ar Viņu par manām sirds brūcēm. Es lūgšu Viņam atklāt tos manus grēkus, kas Viņam sagādā vislielākās ciešanas. Es pamodināšu sevī dziļas skumjas par savām netaisnībām. Un es lūgšos ar 50. psalma vārdiem.

Dievmātes skolā:

Marija mūs māca mīlēt krustā sisto Jēzu, kurš cieš. Katru piektdienu pārdomāt Krusta ceļu, pagodināt krustu savās ģimenēs, lūgties pie krusta. Pagodināt Jēzus brūces. Lūgties, turot rokās krustu. Savienot savas ciešanas ar Viņa ciešanām.

Dievmātes, Miera Karalienes, 1997. gada 25. marta vēstījums:
“Mīļie bērni! Šodien īpašā veidā es jūs aicinu ņemt rokās krustu un apcerēt Jēzus brūces. Lūdziet, lai Jēzus dziedina ievainojumus, kurus jūsos, mīļie bērni, visa mūža gaitā atstājuši jūsu vai jūsu vecāku grēki. Tikai tā, mīļie bērni, jūs sapratīsiet, ka pasaulei nepieciešama dziedinošā ticība uz Dievu – Radītāju. Apcerot Jēzus ciešanas un nāvi uz krusta, sapratīsiet, ka par īstiem ticības apustuļiem jūs varat kļūt, tikai pateicoties lūgšanai, tad, ja vienkāršībā un lūgšanā dzīvosiet saskaņā ar ticību, kas ir dāvana. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

Krustā sistais Jēzu, es mīlu Tevi. Paldies par Mariju krusta pakājē, kura mūs aicina: “Mīļie bērni, lai jūsu sirdis deg vēl kvēlākā mīlestībā pret Krustāsisto, atceroties, ka mīlestībā pret jums Viņš atdeva savu dzīvību, lai jūs tiktu glābti.” Mēs lokām ceļus Tava krusta priekšā un pateicamies Tev, Kungs, ka Tu nomiri mīlestības pret mums dēļ. Marija, palīdzi mums ieraudzīt tos grēkus, kas visvairāk ievaino Viņa mīlestību. Mēs lūdzam patiesas nožēlas un grēku nožēlas žēlastību. Amen.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU

Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Read Previous

10.DIENA. Parastā liturģiskā laika 23. nedēļa. Piektdiena. 13.09.

Read Next

12.DIENA. Parastā liturģiskā laika 23. nedēļa. Svētdiena. 15.09.