13.DIENA. Parastā liturģiskā laika 24. nedēļa. Pirmdiena. 16.09.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Amen.
SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

Evaņģēlija fragments (Lk 7, 1-10)
“1. Bet Viņš, pabeidzis visus savus vārdus tautas pamācībai, iegāja Kafarnaumā.
2. Bet viena virsnieka kalps, kas viņam bija dārgs, gulēja slims pie miršanas.
3. Un viņš, izdzirdis par Jēzu, sūtīja jūdu vecākos, lūgdams Viņu, lai nāk un izdziedina tā kalpu.
4. Un tie, pie Jēzus atnākuši, ļoti Viņu lūdza, sacīdami Viņam: Tas cienīgs, lai Tu viņam to dari;
5. Jo viņš mīl mūsu tautu, un viņš arī uzcēla mums sinagogu.
6. Un Jēzus gāja viņiem līdz. Un kad Viņš vairs nebija tālu no tā nama, virsnieks sūtīja draugus pie Viņa, sacīdams: Kungs, nepūlies, jo es neesmu cienīgs, ka Tu nāktu manā pajumtē.
7. Tāpēc arī es uzskatīju sevi necienīgu nākt pie Tevis; bet saki vārdu, un mans kalps izveseļosies.
8. Jo arī es esmu cilvēks, kas pakļauts augstākai varai, un man pakļauti kareivji; un es saku šim: ej, un viņš iet; un – otram: nāc, un viņš nāk; un manam kalpam: dari to, un viņš dara.
9. To izdzirdis, Jēzus brīnījās, un, griezdamies pie ļaudīm, kas Viņam sekoja, sacīja: Patiesi es jums saku: tik lielu ticību es pat Izraēlī neesmu atradis.
10. Un tie, kas bija sūtīti, atgriezušies mājās, atrada slimo kalpu veselu.”

UZTICĒTIES JĒZUM LĪDZ GALAM

Ko es lūdzu?
Es lūdzu bezgalīgu uzticēšanos Jēzum krīzes un ciešanu brīžos.

– Es pievērsīšu uzmanību mīlestības un cieņas atmosfērai starp virsnieku, viņa kalpu un jūdu vecajiem (2.-5. pants). Virnieks lūdz par savu slimo kalpu, vecākie lūdz par virsnieku. Kalpa ciešanas viņus satuvina ar Jēzu, kā arī savā starpā.

– Ko es varu teikt par savām attiecībām ģimenē, kopienā, darbā? Es par tām stāstīšu Jēzum. Kuru es visvairāk vēlētos uzticēt Viņam šodien?

– Es uzlūkošu Jēzu, kurš, uzklausījis lūdzējus, dodas kopā ar viņiem uz virsnieka māju (6. pants). Apzinos, ka Jēzus vēlas būt aicināts arī manā mājā, manos ikdienas darbos. Viņš ir gatavs iet tur, kur ciešu es un manai sirdij dārgi cilvēki.

– Es jautāšu sev Jēzus priekšā: kam manā mājā un kopienā visvairāk ir nepieciešama dziedināšana? Kur es gribētu ieaicināt Jēzu? Kas visvairāk satrauc manu sirdi un domas?

– Uzklausīšu virsnieka atzīšanos. Viņš tic Jēzum. Viņš tic Viņa Vārda spēkam. Viņš ir pārliecināts, ka tikai viens Jēzus vārds spēj dziedināt. Es lūgšu dziļas ticības Dieva Vārda spēkam žēlastību.

– Es atcerēšos vārdus no Svētajiem Rakstiem, kam bijusi īpaši svarīga loma manā dzīvē. Kas tie bija par vārdiem? Es centīšos biežāk pie tiem atgriezties un lūgt Jēzu ar šiem vārdiem.

– Jēzus ir pārsteigts par virsnieka lielo ticību. Ko Jēzus varētu pateikt par mani un manu garīgo dzīvi? Ko Viņš atrastu manā sirdī šodien?

– Es pieiešu pie Jēzus un vienkāršiem vārdiem, kā virsnieks, atzīšu Viņam savu mazumu un nederīgumu. Es Viņu ieaicināšu “zem sava jumta”. Es lūgšu Viņu dziedināt mani no visa, kas vājina un atvēsina manu ticību.

Dievmātes skolā:

Marija dalās ar mums: “Mana zemes dzīve bija vienkārša. Es mīlēju un priecājos par mazām lietām. Es mīlēju dzīvību – dāvanu no Dieva – kaut arī sāpes un ciešanas pārdūra Manu sirdi. Mani bērni, Man bija ticības spēks un neierobežota uzticība Dieva mīlestībai. Visi tie, kuriem ir ticības spēks, ir stiprāki. Ticība liek dzīvot saskaņā ar labo, un tad Dieva mīlestības gaisma vienmēr atnāk īstajā laikā. Tas ir spēks, kas uztur sāpēs un ciešanās. Mani bērni, lūdzieties par ticības spēku, uzticieties Debesu Tēvam un nebaidieties.” (18.03.2018.) Marija mums māca, ka Svētais Gars vairo mūsu ticību, ka ticība aug sirds lūgšanā un katru dienu pārdomājot Svētos Rakstus.

Dievmātes, Miera Karalienes, 2008. gada 2. oktobra vēstījums:
“Mīļie bērni! Atkal no jauna jūs aicinu, lai jūs ticētu. Mana Mātes sirds grib, lai jūsu sirdis būtu atvērtas atgriešanās aicinājumam. Mani bērni, vienīgi ticība spēj jums dot spēku dzīves pārbaudījumos. Ticība dziedinās jūsu dvēseli un atvērs ceļu cerībai. Es esmu kopā ar jums un pulcinu jūs pie sevis, tādēļ ka ilgojos jums palīdzēt, lai jūs palīdzētu savam tuvākajam atklāt ticību. Vienīgais prieks un laimība šai zemes dzīvē jums ir ticība. Paldies jums!”

Jēzu, Tevi aizkustināja virsnieka ticība. Es vēl esmu tik tālu no tādas ticības Tavam Vārdam, kāda bija viņam. Kungs, saki tikai vārdu un mana ticība tiks dziedināta. Lūdzu, palīdzi manai neticībai. Svētais Gars, vairo manu ticību. Marija, tu teici: “Lai jūsu ticības saknes ir lūgšana un ticība mūžīgajai dzīvei.” Palīdzi mums saskatīt, kas pavājina un atvēsina mūsu ticību. Palīdzi mums strādāt pie mūsu personīgās atgriešanās, lai mūsu ticība būtu stingra, skaidra un nelokāma. Amen.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU

Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Read Previous

12.DIENA. Parastā liturģiskā laika 23. nedēļa. Svētdiena. 15.09.

Read Next

14.DIENA. Parastā liturģiskā laika 24. nedēļa. Otrdiena. 17.09.