14.DIENA. Parastā liturģiskā laika 24. nedēļa. Otrdiena. 17.09.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Amen.
SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

Evaņģēlija fragments (Lk 7, 11-17)
“11. Un notika, ka Viņš pēc tam gāja uz pilsētu, kuru sauc par Nainu; un Viņa mācekļi un daudz ļaužu gāja Viņam līdz.
12. Un kad viņš tuvojās pilsētas vārtiem, lūk, te iznesa mironi, kas bija savas mātes vienīgais dēls, un viņa bija atraitne; un liels pulks pilsētnieku bija ar viņu.
13. Un kad Kungs viņu redzēja, Viņam palika tās žēl; un Viņš tai sacīja: Neraudi!
14. Un piegājis Viņš skāra nestuves. Bet tie, kas nesa, apstājās. un Viņš sacīja: Jaunekli, es tev saku: celies augšām!
15. Un tas, kas bija miris, atsēdās un sāka runāt. Un Viņš to atdeva tā mātei.
16. Bet bailes pārņēma visus; un viņi teica Dievu, sacīdami: Liels pravietis cēlies starp mums, un Dievs apmeklējis savus ļaudis.
17. Un šī vēsts par Viņu izpaudās visā Jūdejā un visā apgabala apkārtnē.”

IETICĒT JĒZUM

Ko es lūdzu?
Es lūdzu bezgalīgu paļaušanos uz Jēzu.

– Jēzus, ļaužu pūļa ieskauts, dodas uz Nainu. Pie pilsētas vārtiem Viņš satiek bēru procesiju (11.-12. pants). Es uzlūkošu Jēzu un Viņa maigo sarunu ar raudošo māti. Viņš ir dziļi saviļņots un vēlas atvieglot viņas sāpes (13. pants).

– Es domāšu par Jēzu, kurš izrāda maigumu, redzot manas ciešanas. Manas asaras ir Viņa asaras, manas ciešanas – Viņa ciešanas. Vai man ir tuvs līdzjūtīgā, gādīgā Jēzus tēls?

– Es uzkavēšos pie jaunekļa augšāmcelšanas ainas (14.-17. pants). Nostāšos pūļa vidū, lai tuvumā vērotu šo neparasto notikumu. Es pievērsīšu uzmanību katram Jēzus žestam, katram Viņa vārdam.

– Es uzlūkošu jaunekli, kurš atgriežas dzīvē, vērošu pūli, ko pārņem bailes. Es klausīšos, kā viņi slavē Dievu un ar sajūsmu redz Jēzū pravieti. Es iztēlošos mātes prieku.

– Jēzum nav nekā neiespējama. Viņa Vārda spēkā visbezcerīgākie un cilvēku “apbedītie” no jauna iegūst dzīvības spēku. Vai Jēzus ir mans Visvarenais Dievs? Es Viņam atklāšu manas visdziļākās jūtas un pārdzīvojumus.

– Noslēgumā mana saruna ar Jēzu pārtaps slavēšanas lūgšanā. Kopā ar māti un ļaužu pūli es priecāšos par Viņa spēku. Es ar pārliecību atkārtošu: “Jēzu, Tu vari visu!”

Dievmātes skolā:

Medžugorje ir vieta, kur Jēzus dara brīnumus Marijas aizbildniecībā. Marija mūs aicina: “Lūdzieties un dzīvojiet saskaņā ar maniem vēstījumiem un tad jūs redzēsiet Dieva mīlestības brīnumus savā ikdienas dzīvē.” Dzīvot saskaņā ar viņas galvenajiem vēstījumiem nozīmē darīt visu to, ko Jēzus mums liek darīt lūgšanā, Evaņģēlijā, Svētajos Rakstos, Euharistijā, sirdī, kas attīrīta caur gavēni un piepildīta ar labiem darbiem.

Dievmātes, Miera Karalienes, 2002. gada 25. oktobra vēstījums:
“Mīļie bērni! Arī šodien es jūs aicinu lūgties. Bērniņi, ticiet, ka vienkārša lūgšana spēj darīt brīnumus. Lūdzoties jūs atverat savu sirdi Dievam, un Viņš dara brīnumus jūsu dzīvē. Kad redzat augļus, jūsu sirds pildās ar prieku un pateicību Dievam par visu, ko Viņš dara jūsu dzīvē, bet ar jūsu starpniecību – arī citu cilvēku dzīvē. Lūdzieties, bērniņi, un ticiet. Dievs jums dāvā žēlastības, bet jūs tās nepamanāt. Lūdzieties, un jūs tās saskatīsiet. Lai jūsu ikdiena ir pilna lūgšanas un pateicības par visu, ko Dievs jums dod. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

Jēzu, mana sirds ir aizkustināta un pateicīga par neskaitāmajiem brīnumiem, ko Tu esi darījis savas Mātes aizbildniecībā. Tu esi visvarens. Marija Medžugorjē mums saka, ka Tu sūti viņu lūgties par mums, lai mums palīdzētu.
“Es esmu gatava izlūgt no Dieva visu, ko jūs Viņam lūdzat savam pilnīgam svētumam. Dievs atļāva man lūgt jums žēlastības, tādēļ, mīļie bērni, neaizmirstiet tās lūgt.” Marija, dāvā mums bezgalīgu paļaušanos uz Jēzu.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU

Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Read Previous

13.DIENA. Parastā liturģiskā laika 24. nedēļa. Pirmdiena. 16.09.

Read Next

15.DIENA. Parastā liturģiskā laika 24. nedēļa. Trešdiena. 18.09.