15.DIENA. Parastā liturģiskā laika 24. nedēļa. Trešdiena. 18.09.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Amen.
SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

Evaņģēlija fragments (Lk 7, 31-35)
“31. Bet Kungs sacīja: Kam lai es pielīdzinu šīs paaudzes ļaudis? Kam viņi līdzīgi?
32. Viņi ir līdzīgi tirgū sēdošiem bērniem, kas savstarpēji sarunājas, sacīdami: Mēs jums stabulējām, bet jūs nedejojāt; mēs dziedājām raudu dziesmas, bet jūs neraudājāt.
33. Jo atnāca Jānis Kristītājs: viņš neēd maizi un nedzer vīnu, un jūs sakāt: viņā ir ļaunais gars.
34. Atnāca Cilvēka Dēls: Viņš ēd un dzer, un jūs sakāt: Lūk, cilvēks, kas ir rijējs un vīna dzērājs, muitnieku un grēcinieku draugs.
35. Un šo gudrību attaisno visi viņas bērni.”

PIEŅEMT JĒZU TĀDU, KĀDS VIŅŠ MAN VĒLAS ATKLĀTIES

Ko es lūdzu?
Es lūdzu pilnīgu pakļaušanos Jēzum un uzticīgu sekošanu Viņam.

– Ieklausīšos Jēzū. Viņš cieš, jo cilvēki Viņu atraida. Vislielāko brūci cērt vislielākā mīlestība. Es nespēju ar savu līdzjūtību aptvert visu ievainoto Jēzu, tāpat kā es nespēju ar savu prātu un sirdi aptvert Viņa mīlestības dziļumu.

– Es lūgšu Jēzum dāvāt man žēlastību just Viņam līdzi Viņa sāpēs, ko Viņš cieš no nesapratnes un noraidījuma. Es lūgšu, lai Viņš ievaino manu sirdi ar savu ievainoto mīlestību.

– Jēzus salīdzina cilvēku uzvedību ar melīgiem bērniem, kuri meklē tikai savu labumu (32.-33. pants). Viņi vēlas, lai visi “dejotu” tā, kā viņi to grib, lai visi raudātu tā, kā viņi. Viņi vēlas, lai Jēzus piepildītu visas viņu gaidas.

– Vai šis Jēzus salīdzinājums ar bērniem man neatgādina līdzīgas situācijas manā dzīvē? Vai es nenovēroju līdzīgu uzvedību savā ģimenē, savā kopienā, savā personīgajā dzīvē?

– Jēzus skumst par cilvēku attieksmi, kuri nepieņēma viņa priekšteci Jāni Kristītāju (34. pants). Ievainojot Jāni, viņi ievainoja Jēzu. Ar savu attieksmi pret Jāni, viņi izrādīja to arī pret Jēzu.

– Es domāšu par tiem, kuri man atklāj Jēzu, kas ir patiesas ticības liecinieks. Kā es viņus pieņemu? Vai es spēju par viņiem pateikties? Par ko es esmu pateicīgs Jēzum, uzlūkojot viņu dzīves?

– Jēzu apvaino un apsaukā par to, ka Viņš draudzējas ar muitniekiem un grēciniekiem (34. pants). Adorācijā es pielūgšu Jēzu – ievainotu un atstumtu Viņa mīlestības pret cilvēkiem dēļ.

– Es Viņu slavēšu par uzticīgu draudzību, kas ir stiprāka par manu grēku: “Jēzu, grēcinieku Draugs, apžēlojies par visu pasauli!”

Dievmātes skolā:

Jēzus ir to cilvēku atraidīts, kuri nepazīst Viņa mīlestību. Viņš sauc uz mūsu līdzjūtību. Viņš ir atraidīts savos tuvākajos, tajos, kas ir samīdīti, nabagos, kuriem nav balss šajā pasaulē bez Dieva.

Dievmātes, Miera Karalienes, 2020. gada 25. jūlija vēstījums:
“Mīļie bērni! Šajā nemierīgajā laikā, kad sātans pļauj dvēseles, lai tās piesaistītu sev, es jūs aicinu pastāvīgi lūgties, lai lūgšanā jūs atklātu mīlestības un cerības Dievu. Bērniņi, ņemiet rokās krustu! Lai tas jūs uzmundrina – mīlestība vienmēr uzvar, īpaši tagad, kad krusts un ticība tiek atmesti. Lai jūsu dzīve ir atspulgs un piemērs tam, ka ticība un cerība joprojām ir dzīvas un jauna pasaule – miera pasaule – ir iespējama. Es esmu ar jums un aizbilstu par jums savam Dēlam Jēzum. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

Marija, mūsu māte, tu vienmēr saglabāji Jēzu savās domās. Īpaši tad, kad Viņu atraidīja, nesaprata. Tava Sirds trīcēja kopā ar Viņa Dievišķo Sirdi. Palīdzi man just līdzi Viņa atraidījuma sāpēm. Dāvā man līdzjūtīgu sirdi. Jēzu, mans draugs, es vēlos būt Tev blakus, vēlos Tevi mierināt. Amen.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU

Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Read Previous

14.DIENA. Parastā liturģiskā laika 24. nedēļa. Otrdiena. 17.09.

Read Next

16.DIENA. Parastā liturģiskā laika 24. nedēļa. Ceturtdiena. 19.09.