17.DIENA. Parastā liturģiskā laika 24. nedēļa. Piektdiena. 20.09.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Amen.
SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

Evaņģēlija fragments (Lk 8, 1-3)
“1. Un pēc tam notika, ka Viņš apstaigāja pilsētas un miestus, mācīdams un sludinādams Dieva valstību, un tie divpadsmit bija ar Viņu,
2. Un arī dažas sievietes, kuras Viņš bija izdziedinājis no ļaunajiem gariem un slimībām: Marija, saukta Magdalēna, no kuras bija izgājuši septiņi ļaunie gari,
3. Un Joanna, Heroda nama pārvaldnieka Kūzas sieva, un Zuzanna, un daudzas citas, kas ar savu rocību kalpoja Viņam.”

PIEKĻAUTIES JĒZUM AR VISU SAVU BŪTĪBU

Ko es lūdzu?
Es lūdzu savas dvēseles dziedināšanu no verdzības un pastāvīgu un pilnīgu pieķeršanos Jēzum.

– Es vērošu, kā Jēzus iet no pilsētas uz pilsētu, no ciema uz ciemu, sludinot Labo Vēsti (1. pants). Es pievienošos 12 apustuļiem un sievietēm, kuras Viņu pavada. Iztēlošos, kā cilvēki plūst pie Viņa. Viņš tiem atgriež prieku, sirdsmieru, viņus dziedina…

– Es iztēlojos, kā Jēzus ienāk manā mājā, ģimenē, kopienā. Viņš pienāk pie manis, pie man tuviem cilvēkiem… Es lūgšu, lai Viņš palīdz man atvērties Viņa Vārdam, ko Viņš vēlas mums atstāt. Kādi Evaņģēlija vārdi mani pēdējā laikā uzrunā visvairāk?

– Jēzus Vārds ir spēka pārpilns. Tas atbrīvo no ļaunajiem gariem un slimībām (2. pants). Apzinos, ka katru dienu Jēzus dāvā man Vārdu, kas var mani dziedināt un atgriezt brīvību. Kuri no šīs dienas Evaņģēlija vārdiem mani aizskar un stiprina? Es ticībā tos atkārtošu.

– Kas visvairāk vājina manu ticību? Kur es visbiežāk jūtu kārdinātāja uzbrukumus? Es atzīšos Jēzum savā nespēkā. Es lūgšu Viņu mani atbrīvot no ļaunajiem gariem, kas mani moka.

– Lūkass nosauc vārdā sievietes, kuras Jēzus ir izdziedinājis (3. pants). Es vedīšu pie Viņa man visdārgākos cilvēkus, tos, kuri cieš, ir ievainoti, morāli un garīgi nomaldījušies. Es pastāstīšu Jēzum par viņiem, nosaukšu viņus vārdā. Es ticībā lūgšu, lai Viņš viņus glābj!

– Es ieraudzīšu laimi izdziedināto sieviešu acīs. Viņas ir atbrīvojušās no savām vājībām. Viņas ir piekļāvušās Jēzum. Viņas par visu ir pateicīgas Viņam. Viņas kalpo mīlestībā. Vai es jūtos laimīgs? Kādi notikumi manā dzīvē visvairāk mani ir tuvinājuši Jēzum?

– Es pievienošos šīm sievietēm, lai sajustu viņu laimi, mieru viņu sirdīs. Viņas kalpo Jēzum ar visu, kas viņām pieder (3. pants). Kopā ar viņām es atkārtošu: “Jēzu, Tu esi viss, kas man pieder.”

Dievmātes skolā:

Marija māca mūs lūgties par Dieva mīlestības pieredzi. Tas, kurš to ir piedzīvojis, ir saticis Jēzu, un viņa dzīve izmainās. Viņš piekļaujas Jēzum. Viņš kļūst par mācekli un, kā Marija, liecina bez trokšņa ar lūgšanu, mīlestību un labiem darbiem. Viņš sludina mīlestību ar konkrētiem darbiem saviem tuvākajiem un velk viņus pie Jēzus.

Dievmātes, Miera Karalienes, 2000. gada 25. februāra vēstījums:
“Mīļie bērni! Mostieties no neticības un grēka miega, jo šis ir žēlastības laiks, kuru Dievs jums dod. Izmantojiet šo laiku un lūdziet no Dieva savas sirds dziedināšanas žēlastību, lai jūs Dievu un cilvēku uzlūkotu ar sirdi. Lūdzieties īpašā veidā par tiem, kuri nav iepazinuši Dieva mīlestību, un lieciniet ar savu dzīvi, lai arī viņi varētu iepazīt Dievu un Dieva neizmērojamo mīlestību. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

Marija, pateicamies tev par to, ka tu mūs māci, cik svarīgi ir lūgties par Dieva mīlestības pieredzi. Mēs lūdzamies kopā ar tevi: Jēzu, nāc savas mīlestības spēkā. Dziedini mūs, atbrīvo mūs no mūsu vājībām, no ļaunajiem gariem, kas mūs plosa. Lai arī mēs ar priecīgu sirdi varētu pievienoties tiem divpadsmit un sievietēm, kas piedzīvoja Tavu mīlestību un piekļāvās Tev ar visu savu būtību. Marija, mēs vēlamies līdzināties tev. Palīdzi mums sludināt Labo Vēsti ar lūgšanu un labiem darbiem tā, kā to darīji tu. Amen.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU

Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Read Previous

16.DIENA. Parastā liturģiskā laika 24. nedēļa. Ceturtdiena. 19.09.