2.DIENA. Parastā liturģiskā laika 22. nedēļa. Ceturtdiena. 05.09.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Āmen.
SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

Evaņģēlija fragments (Lk 5, 1-11)
“1. Bet notika, kad Viņš stāvēja pie Ģenezaretes ezera, ka ļaudis spiedās pie Viņa, lai klausītos Dieva vārdu.
2. Un Viņš redzēja divas laivas atrodamies pie ezera; bet zvejnieki bija izkāpuši un skaloja tīklus.
3. Bet Viņš, iekāpis vienā laivā, kas piederēja Sīmanim, lūdza to atbīdīt nedaudz no malas; un Viņš, sēžot laivā, mācīja ļaudis.
4. Un Viņš, pabeidzis runāt, sacīja Sīmanim: Dodies dziļāk un izmet savus tīklus zvejai!
5. Bet Sīmanis atbildēja un sacīja Viņam: Mācītāj, visu nakti mēs strādājām, bet nekā nesazvejojām; tomēr Tavā vārdā es izmetīšu tīklu.
6. Un viņi, to izdarījuši, noķēra lielu daudzumu zivju, tā ka viņu tīkls plīsa.
7. Un viņi māja biedriem, kas bija otrā laivā, lai tie nāk un palīdz viņiem. Un tie piebrauca; un viņi piepildīja abas laivas, tā ka tās gandrīz grima.
8. Kad Sīmanis Pēteris to redzēja, viņš krita pie Jēzus kājām, sacīdams: Aizej no manis, Kungs, jo es esmu grēcīgs cilvēks!
9. Jo izbrīna pārņēma viņus un visus, kas ar tiem bija, par zivju lomu, ko viņi bija vilkuši;
10. Tāpat arī Jēkabu un Jāni, Zebedeja dēlus, kas bija Sīmaņa biedri. Un Jēzus sacīja Sīmanim: Nebīsties, no šī laika tu zvejosi cilvēkus.
11. Un viņi, laivas krastā izvilkuši, atstāja visu un sekoja Viņam.”

PIEĶERTIES JĒZUS VĀRDAM

Ko es lūdzu?
Es lūdzu sirds atbrīvošanu no visa mazā un virspusējā un mīlestību pret Vārdu.

– Es iztēlojos sevi tajā pūlī, kas spiežas pie Jēzus (1. pants). Visi vēlas Viņu redzēt, dzirdēt Viņa teikto. Viņa Vārds satricina līdz dziļumiem un piesaista sev. Ko es varu pateikt lūgšanā par savām vēlmēm, kad lasu Dieva Vārdu?
– Jēzus, ļaužu ielenkts ezera krastā, iekāpj Simona laivā un māca (2.-3. pants). Es iekāpšu laivā kopā ar Viņu, apsēdīšos Viņam blakus. Skatīšos uz Jēzu un klausītāju pūli. Es lūgšu dziļi piedzīvot Viņa Vārda spēku un pieķerties tam.
– Jēzus katru dienu sēžas manā dzīves laivā un man saka: “Dodies dziļāk” (4. pants). Vai manī ir vēlēšanās pēc dziļuma – dziļuma lūgšanā, dziļuma Viņa Vārda klausīšanā, dziļuma attiecībās tikai ar Viņu? Kur es esmu virspusējs un sekls?
– Es skatīšos uz Sīmani, kurš neticēja savām acīm. Viņš ieticēja Jēzus Vārdam, un, lūk, laivas bija pilnas ar zivīm (6.-7. pants). Viņa Vārds nes augļus tur, kur mēs paši bez augļiem esam strādājuši “visu nakti”. Es uzticu Viņam savas ikdienas rūpes, savus neauglīgos centienus, savu nogurumu.
– Es ieraudzīšu Sīmaņa izbrīnīto seju. Viņš jūt savu nabadzību un iesaucas: “Aizej no manis, Kungs, jo es esmu grēcīgs cilvēks!” (8. pants) Kā es izdzīvoju savu trauslumu, vājumu, grēcīgumu? Vai es, līdzīgi Sīmanim, nepadodos kārdinājumam aiziet no Jēzus?
– Jēzus man tuvojas. Mana trausluma dēļ Viņš redz manu apjukumu un bailes un saka: “Nebīsties!” (10. pants) No kā es visvairāk baidos sevī? Es izstāstīšu Jēzum par savām bailēm. Un atdošu tās Viņam.
– “Un viņi […] atstāja visu un sekoja Viņam” (11. pants). Ko es baidos atstāt, zaudēt Jēzus dēļ? Ko es vēl Viņam neesmu atdevis? Es patiesi lūgšu: “Paņem manas bailes un palīdzi man turēties pie Tava Vārda” (10. pants).

Dievmātes skolā:

Pēteris paklausīja Jēzum, lai gan tas bija pretrunā ar viņa pieredzi un loģiku: Tavā vārdā es izmetīšu tīklu. Pēteris strādāja visu nakti, bet neko nenozvejoja. Pēc Kunga vārda tika noķerts brīnumains loms. Tīkli saplīsa no zivju daudzuma. Marija mūs māca visam pamatā likt Jēzus Vārdu. Medžugorjē viņa teica, ka mums tiek piedāvātas dažādas viltus patiesības. Ir tikai viena patiesība – Jēzus Vārds-Evaņģēlijs. Kad mēs katru dienu sākam pārdomāt Viņa Vārdu, notiek brīnumaina mūsu siržu pārveide.

Dievmātes, Miera Karalienes, 2018. gada 25. janvāra vēstījums:
“Mīļie bērni! Lai šis laiks jums ir lūgšanas laiks, tā ka Svētais Gars lūgšanā nāktu pār jums un dāvātu jums atgriešanos. Atveriet savu sirdi un lasiet Svētos Rakstus, lai, pateicoties liecībām, arī jūs būtu tuvāk Dievam. Bet vairāk par visu, bērniņi, meklējiet Dievu un Dieva lietas un atstājiet pasaulīgās lietas pasaulei, jo sātans jūs piesaista putekļiem un grēkam. Jūs esat aicināti uz svētumu un radīti Debesīm, tāpēc meklējiet Debesis un Debesu lietas. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

Jēzu, neviens nekad nav runājis tā, kā Tu. Pateicos Tev par katru Tavu Vārdu. Pateicos Tev par Mariju, kuru Tu sūti pie mums, lai mums atgādinātu: “Uzlūkojiet un dzīvojiet saskaņā ar Svētajiem Rakstiem katru dienu.”

Atbrīvo mūsu sirdis no visa virspusējā un niecīgā! Palīdzi mums atstāt visas viltus patiesības un sekot Tev! Veidot dzīvi uz Tava vārda.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU

Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Āmen.

Read Previous

1.DIENA. Parastā liturģiskā laika 22. nedēļa. Trešdiena. 04.09.

Read Next

3.DIENA. Parastā liturģiskā laika 22. nedēļa. Piektdiena. 06.09.