20.DIENA. Parastā liturģiskā laika 25. nedēļa. Pirmdiena. 23.09.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Amen.
SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

Evaņģēlija fragments (Lk 8, 16-18)
“16. Bet neviens, aizdedzinājis sveci, to neapsedz ar trauku, nedz liek zem gultas, bet liek svečturī, lai ienācēji redzētu gaismu.
17. Jo nav nekā noslēpta, kas netiktu atklāts, un nekā paslēpta, kas nekļūs zināms un nenāks atklātībā.
18. Tāpēc ievērojiet, ko jūs klausāties! Jo kam ir, tam tiks dots; un kam nav, no tā tiks atņemts arī tas, kas tam šķietami ir.”

RŪPĒTIES PAR SAVU IEKŠĒJO (GARĪGO) DZĪVI

Ko es lūdzu?
Es lūdzu iekšēju taisnīgumu un godīgumu.

– Tuvošos Jēzum kā skolēns Skolotājam, kā draugs Draugam. Es apsēdīšos Viņam blakus, lai uzmanīgi klausītos Viņa norādījumos un padomos. Pirms es sākšu ieklausīties Viņa vārdos, es lūgšu Viņu sagatavot manu sirdi, lai tā pieņemtu Viņa mācību.

– Jēzus ir Pasaules Gaisma, bet es esmu tās svece. Ja es vēlos būt Viņa māceklis, man jāpiekrīt būt par “sveci svečturī”, lai “ienācēji redzētu gaismu” (16 pants).

– Kādas ir tās manas personības iezīmes, kas ir kā gaisma citiem, bet kuras ir tās, par kurām es kaunos? Vai ir bijis tā, ka kāds man pateicas par manu ticību, par manu ticības liecību manā dzīvē? Atcerēšos šo notikumu visos sīkumos.

– Visa, pat vismazākā labvēlība, kas ir manī, nepaliks apslēpta (17. pants). Tā atklājas Dieva priekšā un atklāsies arī manā attieskmē pret citiem. Tas pats attiecas arī uz ļaunumu. Dievs zina to, kas ir manī un pazīst manu sirdsapziņu. Pat tas, ko es visvairāk slēpju, tiks atklāts.

– Es uzlūkošu savu dzīvi no “ārpuses” un no “iekšpuses”. Ko es varu teikt par manas ikdienas dzīves caurspīdīgumu un tiešumu? Nostāšos Jēzus priekšā ar atklātu sirdsapziņu. Un lūgšu Viņu palīdzēt man ieraudzīt sevi Viņa gaismā līdz pašiem dziļumiem.

– “Tāpēc ievērojiet, ko jūs klausāties!” (18. pants). Klausīšanās ar visu savu būtību – prātu, sirdi un gribu- var mani darīt dzīves bagātu. Ipaši klausoties Dieva Vārdu. Un otrādi. Neuzmanīga klausīšanās veidos mani par paviršu cilvēku.

– Karstā lūgšanā es lūgšu Jēzum atvērt manu prātu, sirdi un gribu Viņa Vārda uzklausīšanai; atklāt man manu paviršību un iedomību un izglābt mani no dzīves, kurā valda “uzspēlēta laipnība”. Es Viņam uzticu savas sirdsapziņas godīgumu un patiesumu.

Dievmātes skolā:

Marija, kā Jēzus, pamodina mūsu sirdsapziņu. Viņa mūs māca dzīvot ar sirdi. Būt atbildīgiem par mūsu dzīves liecību. Viņa sacīja: “…esiet tie, kas dvēseles tuvina Dievam, nevis attālina no Viņa. Es esmu ar jums un jūs visus mīlu ar īpašu mīlestību. Šis ir gandarīšanas un atgriešanās laiks. No sirds dziļumiem es jūs aicinu: esiet mani no visas sirds…” (25.02.2004.)

Dievmātes, Miera Karalienes, 2010. gada 2. februāra vēstījums:
“Mīļie bērni! Ar mātes mīlestību šodien es jūs aicinu, lai jūs būtu gaismeklis visām dvēselēm, kuras maldās Dieva mīlestības nepazīšanas tumsā. Lai jūs pēc iespējas stiprāk spīdētu un pēc iespējas vairāk dvēseles pievilktu, nepieļaujiet lai nepatiesība, kas nāk no jūsu mutes apklusina jūsu sirdsapziņu. Esiet pilnīgi! Es jūs vadu ar mātes roku, ar mīlestības roku. Es pateicos jums.”

Marija, mūsu Māte, palīdzi mums būt jūtīgiem pret katru domu, vārdu, rīcību. Esi mūsu sirdsapziņas sargātāja, palīdzi mums būt modriem. Mēs patiesi vēlamies būt tava gaisma, un tas nozīmē izstarot Jēzu. Marija, dari mūs pilnībā par saviem, palīdzi mums izdzēst no mūsu sirdīm to, kas aptumšo gaismu. Amen.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU

Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Read Previous

19.DIENA. Parastā liturģiskā laika 24. nedēļa. Svētdiena. 22.09.

Read Next

21.DIENA. Parastā liturģiskā laika 25. nedēļa. Otrdiena. 24.09.