21.DIENA. Parastā liturģiskā laika 25. nedēļa. Otrdiena. 24.09.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Amen.
SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

Evaņģēlija fragments (Lk 8, 19–21)
“19. Bet atnāca pie Viņa māte un Viņa brāļi un daudzo ļaužu dēļ nevarēja Viņam tikt klāt.
20. Un Viņam tika ziņots: Tava māte un Tavi brāļi stāv ārā un grib Tevi redzēt.
21. Viņš atbildēja tiem, sacīdams: Mana māte un mani brāļi ir tie, kas Dieva vārdu klausās un izpilda.”

DZĪVOT SASKAŅĀ AR DIEVA VĀRDU, KĀ MARIJA

Ko es lūdzu?
Es lūdzu sirdi, kas dziļi dzīvo saskaņā ar Dieva Vārdu.

– Es tuvošos Marijai bērna maigumā. Un lūgšu viņu būt kopā ar mani brīdī, kad pārdomāšu šīs dienas Evaņģēliju. Es uzticu viņai visu šo lūgšanas laiku.

– Es pavadīšu Mariju, kura ilgojas satikt savu Dēlu. Viņa nevar pieiet pie Viņa daudzo ļaužu dēļ (19.-20. pants). Es pamanīšu viņas pazemību. Es pieiešu pie Marijas, lai runātu ar viņu par viņas mīlestību uz Jēzu, par viņas mātes pieredzi Viņa klātbūtnē.

– Ko es varu teikt par savu ikdienas nepieciešamību satikt Jēzu? Karstā lūgšanā es lūgšu Mariju, lai viņa man izlūdz dziļas slāpes pēc Jēzus un iespēju dziļi piedzīvot Viņa dzīvo klātbūtni manā ikdienas dzīvē.

– Jēzus man parāda īpašu vietu, kur satikties ar Viņu. Tas ir Dieva Vārds (21. pants). Ieklausīšanās Viņa Vārdā novedīs mani pie tuvām attiecībām ar Jēzu. Dieva Vārds manī var atmodināt attiecības ar Jēzu, kas ir pārākas par visdziļākajām attiecībām cilvēku starpā.

– Klausoties Jēzus vārdos (21. pants), es skatīšos uz Mariju un uzlūkošu viņas dziļās attiecības ar Jēzu. Es apbrīnošu viņas brīnišķīgo mīlestību uz Jēzu, kas radās viņā no tā brīža, kad viņa pirmo reizi pieņēma Dieva Vārdu Nācaretē.

– Jēzus man atgādina, ka Viņa Vārda uzklausīšanai vajadzētu novest pie tā pildīšanas (21. pants). Jēzus Vārdā ir dzīvība. Tas vēlas piepildīt manu dzīvi tā, kā tas līdz malām piepildīja Marijas dzīvi. Marijas dzīve man parāda, cik brīnišķīgs kļūst cilvēks, kurš dzīvo saskaņā ar Dieva Vārdu.

– Sirsnīgā sarunā ar Mariju es uzticēšu Viņai savu dzīvi, lai viņa sargātu Jēzus Vārdu manī. Šajās dienās es vērsīšos pie viņas ar vārdiem: “Mana Māte, sargā manī Jēzus Vārdu!”

Dievmātes skolā:

Jēzus Vārds: “Lūk, mana māte un mani brāļi! Jo kas izpilda mana Tēva prātu, kas debesīs, tas ir mans brālis un māsa, un māte,” šis ir aicinājums mums kļūt par Mariju un Viņa brāļiem. Marija sacīja: “Es esmu zēlastība, Debesu Tēva sūtīta, lai palīdzētu jums dzīvot saskaņā ar mana Dēla vārdu.” Viņa pieņēma Viņu Nācaretē, dzemdēja Viņu, dzīvoja Viņam un tika Viņa piepildīta kā neviens cits cilvēks. Viņa mums māca, ka, katru dienu pārdomājot Vārdu, mēs kļūstam kā viņa – Jēzus piedzimst mūsos. Viss sākas mājās, ģimenē.

Dievmātes, Miera Karalienes, 1996. gada 25. augusta vēstījums:
“Mīļie bērni! Uzklausiet, jo es vēlos ar jums runāt un jūs aicināt vairāk ticēt un uzticēties Dievam, kas jūs bezgalīgi mīl. Bērniņi, jūs neprotat dzīvot Dieva žēlastībā, tāpēc es no jauna jūs visus aicinu glabāt savā sirdī un domās Dieva Vārdu. Bērniņi, novietojiet Bībeli savai ģimenei redzamā vietā, lasiet to un dzīvojiet saskaņā ar to. Māciet savus bērnus – ja jūs nebūsiet viņiem piemērs, viņi attālināsies no ticības. Pārdomājiet un lūdzieties, un tad Dievs piedzims jūsu sirdī un jūsu sirds būs līksma. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

Marija, Māte, tu “ej” caur Evaņģēliju klusumā, nepievēršot sev uzmanību. Mēs mīlam tevi. Mēs mīlam tavu tēlu un uzvedību saskaņā ar Vārdu. Māci arī mums to, Māte, mēs vēlamies līdzināties tev. Palīdzi klausīties, glabāt un dzīvot saskaņā ar Vārdu mums pašiem un mūsu ģimenēs. Amen.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU

Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Read Previous

20.DIENA. Parastā liturģiskā laika 25. nedēļa. Pirmdiena. 23.09.

Read Next

22.DIENA. Parastā liturģiskā laika 25. nedēļa. Trešdiena. 25.09.