22.DIENA. Parastā liturģiskā laika 25. nedēļa. Trešdiena. 25.09.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Amen.
SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

Evaņģēlija fragments (Lk 9, 1-6)
“1. Bet Viņš, saaicinājis divpadsmit apustuļus, deva tiem spēku un varu pār visiem ļaunajiem gariem un slimību ārstēšanai.
2. Un Viņš sūtīja tos sludināt Dieva valstību un dziedināt slimos.
3. Un Viņš tiem sacīja: Neņemiet nekā līdz ceļā: ne spieķi, ne somu, ne maizi, ne naudu, arī divus svārkus neņemiet līdz!
4. Un kādā mājā jūs ieiesiet, tur palieciet un no turienes neizejiet!
5. Un ja kāds jūs neuzņem, tad, iziedami no tās pilsētas, nokratiet putekļus no savām kājām par liecību pret viņiem!
6. Un izgājuši viņi apstaigāja miestus, visur sludinādami evaņģēliju un dziedinādami.”

DROSMĪGI LIECINĀT PAR JĒZU

Ko es lūdzu?
Es lūdzu dziļi piedzīvot patiesību, ka Jēzum ir vajadzīga mana liecība.

– Es iejutīšos Lūkasa aprakstītajā ainā. Un nostāšos starp divpadsmit apustuļiem, kuriem Jēzus deva savu spēku (1. pants). Vairums no viņiem ir vienkārši cilvēki. Vai es ticu, ka Jēzus var parādīt savu spēku arī manā dzīvē?

– Jēzus dod divpadsmit apustuļiem varu pār ļaunajiem gariem un slimību ārstēšanai (1.-2. pants). Tas darbojas Baznīcā jau 2000 gadu caur izvēlētiem kalpotājiem. Es pagodinu Viņu par priesterības dāvanu, par Svētajiem sakramentiem, par Viņa Vārdu.

– Es atceros savas dzīves notikumus, kuros izjutu īpašu Jēzus darbību: Viņa Vārdā, sakramentos, caur cilvēkiem. Par kādu atbrīvošanu un dziedināšanu es vēlos Viņam īpaši pateikties šodien?

– “Un Viņš sūtīja tos…” (2. pants). Jēzus vēlas būt klātesošs pasaulē caur tiem, kurus Viņš sūta. Viņa pasaule ir arī tur, kur dzīvoju es: manā ģimenē, manā kopienā, manā darbā… Viņš ir tas, kurš dāvāja man šo “manu pasauli” un sūta mani tajā.

– Jēzus pievērš uzmanību brīvībai (3. pants). Vai ir kaut kas tāds, kas mani attur, traucē būt par Viņa liecinieku? Kāds ir mans galvenais jūgs, kas vājina manu liecināšanu ar manu dzīvi?

– Ir vietas, kur mani Jēzus dēļ nepieņems (5. pants). Vai esmu piedzīvojis noraidījumu Jēzus dēļ? Vai esmu bijis izolēts savas dzīves liecības dēļ? Kā es to pieņēmu? Kā es to pārdzīvoju?

– “Un izgājuši viņi…” (6. pants). Jēzus vēlas, lai es ietu pie tiem, kuri Viņu nepazīst un netic Viņam. Kur šobrīd visvairāk ir nepieciešama mana liecība? Es uzticēšu Jēzum cilvēkus un vietas, uz kurieni, kā es zinu, Viņš mani sūta. Es uzticēšu Viņam sevi: “Jēzu, esi mans spēks!”

Dievmātes skolā:

Marija mūs aicina liecināt par mīlestību ar savu dzīvi tur, kur mēs atrodamies. Viņa sacīja: “Īpaši, mīļie bērni, tur, kur jūs dzīvojat, rīkojieties, mīlestības vadīti. Lai jūsu vienīgais darbarīks vienmēr ir mīlestība. Ar mīlestību vērsiet par labu visu to, ko sātans grib iznīcināt un piesavināties. Tikai tā jūs pilnībā piederēsiet man, un es varēšu jums palīdzēt.” (31.07.1986.)

Jēzu, pateicamies Tev, ka sūti mums Mariju, lai palīdzētu mums liecināt par mūsu kristiešu aicinājumu ar mūsu dzīvi. Paldies par visiem Tavas mīlestības lieciniekiem mūsu dzīvē, caur kuriem mēs kļuvām par Taviem apustuļiem. Marija, palīdzi mums būt uzticīgiem un drosmīgiem miera lieciniekiem tur, kur mēs dzīvojam. Amen.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU

Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Read Previous

21.DIENA. Parastā liturģiskā laika 25. nedēļa. Otrdiena. 24.09.

Read Next

23.DIENA. Parastā liturģiskā laika 25. nedēļa. Ceturtdiena. 26.09.