25.DIENA. Parastā liturģiskā laika 25. nedēļa. Sestdiena. 28.09.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Amen.
SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

Evaņģēlija fragments (Lk 9, 44b-45)
“Bet Viņš, kad visi vēl brīnījās par visu, ko Viņš darīja, sacīja saviem mācekļiem: Lieciet šos vārdus savās sirdīs: Cilvēka Dēls tiks nodots cilvēku rokās.
45. Bet viņi nesaprata šos vārdus, un tie palika apslēpti viņiem, lai viņi tos izprastu, un tie baidījās jautāt Viņam par šiem vārdiem.”

BŪT KOPĀ AR JĒZU PRIEKOS UN CIEŠANĀS

Ko es lūdzu?
Es lūdzu uzticību Jēzum līdz mana mūža beigām: priekos un ciešanās.

– Jēzus mani aicina pārdomāt Vārdu, kas cilvēciski ir nesaprotams un rada pretestību. Es lūgšu Viņam palīdzēt man to klausīties un izpētīt ar tādu pašu dedzību, kā es daru, kad tas ir nomierinošs un saprotams.

– Ir dienas, kad man ir vieglāk sekot Jēzum: kad esmu piepildīts ar bijību pret Viņu, kad es apbrīnoju Viņa rīcību, kad es ļoti jūtu Viņa atbalstu (44b. pants). Es atcerēšos šos brīžus un pateikšos par tiem Viņam.

– Es iedomāšos, kā Jēzus skatās uz manis ar mīlestību un dvēseliski saka: “Liec šos vārdus dziļi savā sirdī.” (44b pants). Viņš paziņo par savu krusta ceļu. Šādus vārdus var pieņemt tikai ar sirdi.

– Jēzus ceļš ir arī mans ceļš. Kādus pārdzīvojumus manī raisa Viņa pareģojums par sevi? Vai es piekrītu Viņam sekot pa atstumtības, pazemojumu un ciešanu ceļu? Es Viņam pastāstīšu par savām bailēm, par savu pretestību.

– Es atcerēšos tos pārdzīvojumus, kas šobrīd ir mans vislielākais krusts. Kā es tos izdzīvoju? Vai es redzu to jēgu? Ko es par tiem nesaprotu (45. pants)?

– Par ko man ir visgrūtāk runāt ar Jēzu? Vai ir tādas tēmas, ko baidos apsriest ar Viņu? Vai es varēšu Viņam tās izstāstīt šodien?

– Es atcerēšos Jēzus vārdus un Evaņģēlija lappuses, kas man nav saprotamas, jo tās līdzinās noslēpumam, kas manām acīm ir apslēpts. Es atradīšu tās Svētajos Rakstos, izlasīšu un atkārtošu: “Dievs, lai arī es Tevi nesaprotu, es Tevi mīlu augstāk par visu.”

Dievmātes skolā:

Marija mums saka: “Kurš jūs sapratīs labāk nekā Māte? Es esmu Māte, kura jūs saprot. Es dzīvoju jūsu dzīvi, izjutu jūsu ciešanas un priekus. Viss, kas ar jums notiek – brīnišķīgais, sāpīgais, priecīgais, svētais – palīdz jums augt garīgi, lai mans Dēls varētu augt jūsos.”

Dievmātes, Miera Karalienes, 2019. gada 25. septembra vēstījums:
“Mīļie bērni! Šodien es jūs aicinu lūgties manos nodomos, lai es varētu jums palīdzēt. Bērniņi, lūdzieties Rožukroni un apceriet Rožukroņa noslēpumus, jo arī jūs savā dzīvē piedzīvojat priekus un bēdas. Tādējādi šie noslēpumi īstenojas jūsu dzīvē, jo dzīve ir noslēpums, tiklīdz jūs to nododat Dieva rokās. Tā jūs gūsiet ticības pieredzi tāpat kā Pēteris, kas sastapa Jēzu, un Svētais Gars piepildīja viņa sirdi. Bērniņi, arī jūs esat aicināti liecināt, iedzīvinot mīlestību, ar kuru dienu no dienas Dievs jūs apsedz, pateicoties manai klātbūtnei. Tāpēc, bērniņi, esiet atvērti un lūdziet no sirds ticībā. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

Marija, mūsu Māte, palīdzi mums neatstāt Jēzu kā priekos, tā sāpēs un tad, kad mēs Viņu nesaprotam. Šodien mēs tev pateicamies par Rožukroņa lūgšanas dāvanu. Mēs ar ticību ņemam to rokās un katrā noslēpumā ieliekam savus priekus un sāpes. Mēs lūdzamies kopā ar tevi par stipras ticības dāvanu. Palīdzi mums palikt uzticīgiem Jēzum līdz galam, kā to darīji tu. Amen.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU

Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Read Previous

24.DIENA. Parastā liturģiskā laika 25. nedēļa. Piektdiena. 27.09.

Read Next

26.DIENA. Parastā liturģiskā laika 25. nedēļa. Svētdiena. 29.09.