26.DIENA. Parastā liturģiskā laika 25. nedēļa. Svētdiena. 29.09.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Amen.
SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

Evaņģēlija fragments (Mk 9, 38-48)
“38. Bet Jēzus sacīja: Neliedziet viņam, jo neviens nedara manā vārdā brīnumu, kas tūdaļ varētu par mani ļaunu runāt.
39. Jo kas nav pret jums, tas ir ar jums.
40. Jo kas jums pasniegs manā vārdā dzeršanai biķeri ūdens, tāpēc, ka jūs Kristum piederat, patiesi es jums saku, tam viņa alga nezudīs.
41. Un ja kas apgrēcina vienu no šiem mazajiem, kas uz mani tic, tam būtu labāk, ja tam kaklā piekārtu dzirnakmeni un iemestu viņu jūrā.
42. Un ja tevi apgrēcina tava roka, nocērt to: labāk tev kroplim ieiet dzīvībā, nekā ar divām rokām ieiet ellē, neizdzēšamā ugunī,
43. Kur viņu tārps nemirst un uguns neizdziest.
44. Un ja tava kāja tevi apgrēcina, tad nocērt to: labāk tev klibam ieiet mūžīgā dzīvībā, nekā tev divas kājas un tiec iemests ellē, neizdzēšamā ugunī,
45. Kur viņu tārps nemirst un uguns neizdziest.
46. Un ja tava acs tevi apgrēcina, izrauj to: labāk tev ir kā vienacim ieiet Dieva valstībā, nekā tev divas acis un tu tiec iemests elles ugunī,
47. Kur viņu tārps nemirst un uguns neizdziest.
48. Jo ikviens ugunī taps sālīts, un katrs upuris tiks sālī sālīts.”

IZVAIRĪTIES NO SLIKTA PIEMĒRA

Ko es lūdzu?
Es lūdzu sirdi, kas ir brīva no grēka un spējīga atbalstīt citus.

– Jēzus savā sarunā ar Jāni man atklāj kādu dzīves gudrību: man ir jāsaskata labestība katrā cilvēkā, arī tajos, kuri neatzīst Jēzu (38.-40. pants). Arī caur viņiem Dievs var izdarīt daudz laba. Jēzus mani brīdina, lai es nebūtu aizdomīgs un nevienam nepiedēvētu ļaunus nodomus.

– Kāda ir mana attieksme pret cilvēkiem, kuri kopā ar mani neseko Jēzum? Vai es spēju viņos saskatīt cilvēcisko labestību? Ko es varu pateikt par savām attiecībām ar viņiem ikdienā?

– Jēzus ir dāsns pret visiem, kuri var atļauties visvienkāršākos laipnības žestus. Viņš neaizmirsīs pat pasniegtu ūdens krūzi (41. pants). Ko es varu teikt par savu ikdienas uzvedību tur, kur dzīvoju un strādāju? Vai es izrādu vienkāršus laipnības žestus?

– Es ievērošu to, ar kādu maigumu Jēzus rūpējas par mani – savu mācekli (41. pants). Tas, kurš man izrādīs labestību par to, ka es piederu Jēzum, nezaudēs savu samaksu. Es atcerēšos cilvēkus, kuri man parādīja vienkāršu cilvēcisku labestību. Es par viņiem pateikšos Jēzum.

– Atzīmēšu, ar kādu bardzību Jēzus nosoda slikta piemēra rādīšanu “vismazākajiem” (42. pants). Tas līdzinās indei, kas sagrauj cilvēka dabisko labestību. Tā kļūst neželīga, īpaši pret mazākajiem, kuri līdzinās neaizsargātiem, vārgiem augiem.

– Es lūgšos par cilvēkiem, kuriem esmu rādījis sliktu piemēru. Es viņus uzticēšu Jēzum, lai Viņš stiprina viņos to labestību, ko es ar savu slikto piemēru esmu novājinājis. Vai arī šobrīd es kādam nerādu sliktu piemēru?

– Jēzus mani aicina uz radikālu cīņu ar grēka saknēm (42.-48. pants). Es lūgšu Viņam ieraudzīt patiesību par sevi. Kas visvairāk nogalina manī labestību un grauj manas dzīves galveno aicinājumu? Es iegrimšu sirds lūgšanā: “Dāvā man gudrību pastāvīgai cīņai ar grēku!”

Dievmātes skolā:

Marija mūs māca katru cilvēku uzlūkot kā brāli, būt žēlsirdīgiem, nebūt aizdomīgiem. Viņa saka: “Mīlēt nozīmē atdot, ciest un nekad nenosodīt. Mīlēt nozīmē dzīvot saskaņā ar mana Dēla vārdiem. Manas mīlestības apustuļi, nesiet mana Dēla mīlestību, nesiet mīlestību un mieru visiem saviem brāļiem. Nenosodiet nevienu, mīliet visus ar mana Dēla mīlestību. Tā jūs parūpēsities arī par savu dvēseli, bet tā ir visdārgākais, kas jums patiesi pieder.”

Dievmātes, Miera Karalienes, 2019. gada 25. jūlija vēstījums:
“Mīļie bērni! Tas, uz ko jūs aicinu, ir lūgšana. Lai lūgšana jums ir prieks un vainags, kas jūs savieno ar Dievu. Bērniņi, nāks kārdinājumi, un jūs nebūsiet stipri, un valdīs grēks, bet, ja jūs esat mani, jūs uzvarēsiet, jo jūsu patvērums būs mana Dēla Jēzus Sirds. Tāpēc, bērniņi, atgriezieties pie lūgšanas, līdz lūgšana kļūst par jūsu dzīvi dienu un nakti. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

Jēzu, Tevi vienmēr vadīja tikai mīlestība. Dari mūsu sirdis stipras mīlestībā. Jēzus Sirds, esi mūsu patvērums kārdinājumos. Marija, palīdzi mums būt labam piemēram, lai mēs nevienu neapvainotu un nevestu grēka ceļā. Pasargā mūs no kārdinājumiem, stiprini mūs labestībā. Amen.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU

Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Read Previous

25.DIENA. Parastā liturģiskā laika 25. nedēļa. Sestdiena. 28.09.

Read Next

27.DIENA. Parastā liturģiskā laika 26. nedēļa. Pirmdiena. 30.09.