4.DIENA. Parastā liturģiskā laika 22. nedēļa. Sestdiena. 07.09.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Amen.
SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

Evaņģēlija fragments (Lk 6, 1-5)
“1. Bet notika otrā sabatā, pirmajā, viņam caur druvu ejot, ka Viņa mācekļi plūca vārpas un tās, rokām izberzēdami, ēda.
2. Bet kādi no farizejiem sacīja viņiem: Kāpēc jūs darāt to, kas sabatā aizliegts?
3. Un Jēzus atbildēja viņiem, sacīdams: Arī to jūs neesat lasījuši, ko Dāvids un tie, kas ar viņu bija, darīja, kad bija izsalcis?
4. Kā viņš iegāja dievnamā, un, paņēmis upura maizes, kuras nevienam nav brīv ēst, kā tikai priesteriem, ēda un deva tiem, kas ar viņu bija.
5. Un Viņš tiem sacīja: Cilvēka Dēls ir Kungs arī pār sabatu.”

KĻŪT VĒL JŪTĪGĀKAM PRET VĀRDU

Ko es lūdzu?
Es lūdzu spēju atpazīt dienas notikumus Dieva Vārda gaismā.

– Iztēlē es nokļūstu Lūkasa aprakstītajā notikumā. Jēzus un Viņa mācekļi iet cauri druvai. Viņi ir izsalkuši. Nobriedušās vārpas, graudu pilnas, līdzinās Tēva izstieptai rokai pilnai ar maizi, ar ko Viņš viņus baro (1. pants).
– Jebkurā dzīves situācijā, kad es izjūtu kaut kādu izsalkumu, personīgu nabadzību vai bezpalīdzību, Tēvs noliecas pār mani. Ir vajadzīgas ticības acis, lai saskatītu Viņa maigumu un ļautu sev būt mīlētam.
– Farizeji nespēj šajā notikumā saskatīt Tēva mīlošās rūpes. Viņu sirdis ir likuma burta noslogotas. Koncentrēti tikai uz likuma kanonu, viņi nespēja saprast mācekļu izsalkumu (2. pants). Aizsargājot likuma burtu, viņi zaudē cilvēku.
– Jēzus palīdz farizejiem iedziļināties šajā notikumā. Viņš atsaucas uz Dāvida piemēru, lai rosinātu viņu sirdis un atvērtu acis uz Dieva likuma nozīmi (3.-4. pants). Jēzus caur Vārdu palīdz man katru dienu izzināt notikumu un baušļu nozīmi.
– Dieva likumā un dienas notikumos apslēpta Tēva gādīgā mīlestība. Vai es spēju to saskatīt katru dienu? Vai es varu teikt, ka dzīvoju saskaņā ar baušļiem un likumiem un tie mani tuvina Dievam un cilvēkiem?
– “Cilvēka Dēls ir Kungs arī pār sabatu” (5. pants). No attiecībām ar Jēzu ir atkarīgas veselīgas attiecības ar likumu. Viņš ir katra likuma sirds un Kungs. Viņš ir vienīgais Tēva Vārds.
– Sirsnīgā sarunā es izteikšu Jēzum savu vēlēšanos dzīvot saskanā ar baušļiem un solījumiem, ko esmu devis. Es atjaunošu savu veltīšanos Jēzum un uzticēšanos Viņam. Savā sirdī es paturēšu lūgšanu: “Lai Tavs Vārds valda manā dzīvē!”

Dievmātes skolā:
Marija centās saskatīt Dieva klātbūtni katrā savas dzīves brīdī. Tā arī mūs viņa māca šo brīdi izdzīvot Dieva klātbūtnē. Meklēsim Kungu kopā ar Mariju, iztēlosimies, kā Viņš mums palīdz konkrētajā situācijā. Pateiksimies Viņam par mīlošajām rūpēm. Viņš ir šeit. Kad mums ar Viņu ir uzticības pilnas attiecības, mēs mierīgi tiekam galā pat ar nepatīkamām situācijām. Vienoti ar Viņu mēs kļūstam pakļāvīgāki Viņa vadībai un varam reaģēt tāpat, kā Viņš. Mēs varam saglabāt mieru, mēs esam pāri tam, esam kopā ar Viņu.

Dievmātes, Miera Karalienes, 1997. gada 25. aprīļa vēstījums:
“Mīļie bērni! Šodien es jūs aicinu saistīt savu dzīvi ar Dievu – Radītāju –, jo tikai tā jūsu dzīve iemantos jēgu un jūs sapratīsiet, ka Dievs ir mīlestība. Dievs aiz mīlestības mani sūta pie jums, lai es palīdzētu jums aptvert, ka bez Viņa nav ne nākotnes, ne prieka un, pats galvenais, nav mūžīgās pestīšanas. Bērniņi, es jūs aicinu atstāt grēku un uz visiem laikiem pieņemt lūgšanu, lai jūs lūdzoties saprastu, kāda ir jūsu dzīves jēga. Dievs sevi dāvā tam, kurš Viņu meklē. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

Kungs Jēzu, pateicamies Tev par mierīgas attieksmes piemēru pat nepatīkamās situācijās. Tu esi katras dienas un katras situācijas Kungs. Tu vienmēr esi gatavs mums palīdzēt reaģēt tā, lai tas būtu Tavam godam. Marija, palīdzi mums neaizmirst, ka starp likumiem un noteikumiem vissvarīgākais ir mīlošas attiecības ar Jēzu. Palīdzi mums pieņemt dienas notikumus Viņa vārda gaismā.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU

Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Read Previous

3.DIENA. Parastā liturģiskā laika 22. nedēļa. Piektdiena. 06.09.

Read Next

5.DIENA. Parastā liturģiskā laika 22. nedēļa. Svētdiena. 08.09.