5.DIENA. Parastā liturģiskā laika 22. nedēļa. Svētdiena. 08.09.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Amen.
SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

Evaņģēlija fragments (Mk 7, 31-37)
“31. Un atkal Viņš, izgājis no Tiras robežām, nāca caur Sidonu pie Galilejas jūras desmit pilsētu robežās.
32. Un pie Viņa atveda kurlmēmo un lūdza Viņu, lai Viņš tam uzliek roku.
33. Un Viņš, paņēmis to savrup no ļaudīm, ielika savus pirkstus tā ausīs; un Viņš izspļāvis aizskāra tā mēli.
34. Un Viņš, pacēlis acis pret debesīm, nopūtās un sacīja tam: Efeta, tas ir: atveries!
35. Un tūdaļ viņa ausis atvērās, un viņa mēles saite atraisījās, un viņš runāja pareizi.
36. Un Viņš tiem pavēlēja par to nevienam nesacīt. Bet jo vairāk Viņš liedza, jo vairāk tie sludināja.
37. Un jo vairāk tie brīnījās, sacīdami: Viņš visu labi darījis: kurliem deva dzirdi un mēmiem – spējas runāt.”

IEMĀCĪTIES KLAUSĪTIES LŪGŠANAS LAIKĀ

Ko es lūdzu?
Es lūdzu sirdi, kas, karsta lūgšanā, spēj klausīties Dievu.

– Es uzlūkoju cilvēkus, kuri atveda pie Jēzus kurlmēmu cilvēku (32. pants). Es redzu, kā viņi aizbildina par slimo un vēlas, lai Jēzus viņam uzliek rokas. Un Viņš, nesakot ne vārda, izpilda viņu lūgumu. Es apbrīnošu viņu ticību un rūpes.

– Arī es varu vest pie Jēzus manai sirdij dārgus cilvēkus. Cik bieži es to daru? Par kuru es visvairāk gribētu Viņam lūgt? Par ko es gribētu lūgt? Vai es ticu, ka Viņš var izdarīt visu?

– Es stāvēšu blakus Jēzum un vērošu, kā Viņš dziedina slimos. Es pievērsīšu uzmanību katram Jēzus žestam (33.-35. pants). Sākumā Viņš aizved slimo malā. Pēc tam Viņš pieskaras slimajām vietām, paceļ acis pret debesīm un beigās uzrunā kurlmēmo cilvēku: “Atveries!” Es redzēšu izdziedinātā cilvēka prieku.

– Es domāšu, ka es esmu tas slimais. Viņš aizved mani malā un vērīgi skatās uz mani. Viņš vēlas atklāt manas visslimākās vietas. Vai es Viņam ļaušu to darīt?

– Kas visvairāk man traucē klausīties Jēzu? Kas man traucē ar Viņu sarunāties atklāti? Kādi iemesli liek man noslēgties no Viņa? Es lūgšu Jēzum dziedināt visus baiļu avotus manī, visus manus iekšējos aizsprostus.

– Es ar pateicību atcerēšos visas situācijas, kurās es, apbrīnas pilns, redzēju, kā Jēzus mani dziedināja. Es atcerēšos tos, kuri mani atveda pie Viņa. Kurš tas bija? Lūgšos par viņiem.

– Patiesā lūgšanā es lūgšu Jēzum “likt” manā ceļā labus biktstēvus un garīgos vadītājus, kas palīdzētu man atvērties dziļai garīgai dzīvei. Es viņus īpašā veidā pieminēšu savā lūgšanā: “Jēzu, es uzticu viņus Tavam Garam!”

Dievmātes skolā:
Marija ved mūs pie Jēzus, lai Viņš mums uzliktu savas rokas un atvērtu mūsu ausis un lūpas, lai mēs sāktu runāt pareizi. Klausīt Mariju nozīmē darīt visu, ko mums saka Jēzus. Viņš saka: “Klausiet Mani, jo Es vēlos runāt ar jums un aicināt jūs vairāk ticēt un uzticēties Dievam, kurš jūs mīl bezgalīgi.”

Dievmātes, Miera Karalienes vēstījums vizionārei Mirjanai Soldo 2012. gada 2. februārī:
“Mīļie bērni! Es tik ilgu laiku esmu kopā ar jums un jau tik ilgi stāstu jums par Dieva klātbūtni un Viņa bezgalīgo mīlestību, vēlēdamās lai jūs visi to iepazītu. Un jūs, mani bērni? Jūs vēl arvien esat kurli un akli. Uzlūkojot apkārtējo pasauli, jūs negribat redzēt, kur tā dodas bez mana Dēla. Jūs atsakāties no Viņa, kas ir visu žēlastību avots. Jūs klausāties, kad es ar jums runāju, bet jūsu sirds ir aizvērta un jūs nedzirdat, ko es saku. Jūs nelūdzat, lai Svētais Gars jūs apgaismo. Mani bērni, lepnība ir kļuvusi par likumu. Es vēršu jūsu uzmanību uz pazemību. Mani bērni, atcerieties, ka tikai pazemīga dvēsele izstaro šķīstību un skaistumu, jo tā ir iepazinusi Dieva mīlestību. Tikai pazemīga dvēsele kļūst par Debesīm, jo tajā mājo mans Dēls. Paldies jums! Es vēlreiz jūs lūdzu ― aizlūdziet par tiem, kurus mans Dēls ir izredzējis, ― par saviem dvēseļu ganiem.”

Marija, pateicamies Tev par pacietību, ar kādu tu mūs vadi, kurlus, aklus un mēmus, pie sava Dēla. Kopā ar tevi mēs lūdzam: “Jēzu, izsaki arī pār mums vārdu “EFFATA!” (Atveries!) un ļauj mums Tevi sadzirdēt un sākt runāt pareizi. Jēzu, dari mūsu sirdi līdzīgu Tavai, dari mūsu sirdi godbijīgu un spējīgu dzirdēt Tavu balsi. Amen.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU

Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Read Previous

4.DIENA. Parastā liturģiskā laika 22. nedēļa. Sestdiena. 07.09.

Read Next

6.DIENA. Parastā liturģiskā laika 23. nedēļa. Pirmdiena. 09.09.