9.DIENA. Parastā liturģiskā laika 23. nedēļa. Ceturtdiena. 12.09.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Amen.
SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

Evaņģēlija fragments (Lk 6, 27-38)
“27. Bet es jums, kas mani klausaties, saku: mīliet savus ienaidniekus, labu dariet tiem, kas jūs ienīst!
28. Svētījiet tos, kas jūs nolād, un lūdziet Dievu par tiem, kas jūs apvaino!
29. Un kas tev sit pa vienu vaigu, tam pagriez arī otru! Un tam, kas ņem tavu mēteli, neliedz arī svārkus!
30. Bet dodi katram, kas tevi lūdz, un neatprasi to, kas tavs, no tā, kas to atņem!
31. Un kā jūs vēlaties, lai ļaudis jums dara, tāpat jūs dariet viņiem.
32. Ja jūs mīlat tos, kas jūs mīl, kāda pateicība jums par to nākas? Jo arī grēcinieki mīl tos, kas viņus mīl.
33. Un ja jūs labu darīsiet tiem, kas jums labu dara, kāda pateicība jums nākas? Arī grēcinieki tāpat to dara.
34. Un ja jūs aizdosiet tiem, no kā cerat saņemt atpakaļ, kāda pateicība jums nākas? Jo arī grēcinieki aizdod grēciniekiem, lai tikpat saņemtu.
35. Turpretim mīliet savus ienaidniekus, dariet labu un aizdodiet, nekā par to negaidīdami! Un jūsu alga būs liela, un jūs būsiet Visaugstākā bērni, jo Viņš ir laipns pret nepateicīgajiem un ļaundariem.
36. Tāpēc esiet žēlsirdīgi, kā arī jūsu Tēvs ir žēlsirdīgs!
37. Netiesājiet, tad arī jūs netiksiet tiesāti, nepazudiniet, tad arī jūs netiksiet pazudināti, piedodiet, tad arī jums tiks piedots!
38. Dodiet, tad arī jums tiks dots: labu, saspaidītu sakratītu un pārpilnīgu mēru jums iedos jūsu klēpī. Jo ar to mēru, ar kādu jūs mērīsiet, jums atmērīs.”

NESKATOTIES NE UZ KO, VADĪTIES PĒC LĒNPRĀTĪBAS

Ko es lūdzu?
Es lūdzu sirdi, kas ir Jēzus laipnības piepildīta, atvērta sarežģītai mīlestībai.

– Es apsēdīšos blakus Jēzum, kurš šodien man vēlas pateikt kaut ko sarežģītu. Es vēlos salīdzināt savu dzīvi ar katru Viņa vārdu. Pieņemšu tos kā aicinājumu veikt sirdsapziņas izmeklēšanu attiecībā uz manu mīlestību pret tuvākajiem.

– Jēzus mani lūdz pielikt lielas pūles: mīlēt savus ienaidniekus (27.-30. pants). Kādas jūtas manī izraisa šie vārdi? Es godīgi par tām pastāstīšu Jēzum.

– Es atcerēšos tos, kuri mani ienīst, nolād, apmelo, sit. Vai manī ir vēlēšanās izdarīt labas gribas “pirmo soli” viņiem pretī? Es ieaicināšu Jēzu visievainojamākajās attiecībās, lai Viņš mani iemācītu mīlēt.

– “Ja jūs mīlat tos, kas jūs mīl, …” (32.-35. pants). Kas ir manu attiecību pamatā? Vai es esmu atvērts attiecībām, kas man dārgi maksā? Vai ir kāds, no kura es apzināti izvairos, atraidu? Kādi cilvēki ir man apkārt?

– Jēzus mani aicina būt žēlsirdīgam. Viņš vēlas, lai mana attieksme pret citiem būtu tāda pati, kāda ir Debesu Tēva attieksme pret mani: būt labam pret nepateicīgajiem un ļaunajiem (35.-36. pants). Es sirsnīgi runāšu ar Tēvu. Ko es Viņam vēlētos pateikt?

– Es ieklausīšos Jēzus brīdinājumā: es nedrīkstu tiesāt un nosodīt, jo tas novedīs pie ciešanām manā dzīvē (37. pants). Es izvērtēšu savas attiecības, savas sarunas. Vai es tajās pieļauju nosodījumu un neuzticību? Kad un attiecībā uz kuriem cilvēkiem tas notiek visbiežāk?

– Jēzus aicina mani būt dāsnam devējam (38. pants). Došana prasa iekšēju brīvību: ir jāiemācās zaudēt, lai daudz iegūtu. Es lūgšu Jēzu: “Iemāci mani atdot sevi, nešķirojot tos, kuri ir manā priekšā!”

Dievmātes skolā:

Marijas aicinājums: “Mīliet viens otru ar Dieva mīlestību!” sasaucas ar šīs dienas Evaņģēliju. Lūgšana par tiem, kuri vēl nepazīst Dieva mīlestību, ir viens no galvenajiem nodomiem, par kuru lūgties viņa mūs aicina Medžugorjē. Viņa mūs māca vienmēr būt gataviem piedot, nekad nenosodīt, vienmēr censties saprast tuvāko. Viņa teica: “… manas mīlestības apustuļi, aizlūdziet par tiem, kas neprot mīlēt, par tiem, kuri jūs nemīl, par tiem, kuri jums darījuši ļaunu, un par tiem, kas nav iepazinuši mana Dēla mīlestību. Mani bērni, es jums to lūdzu tāpēc, lai jūs atcerētos, – lūgties nozīmē mīlēt un piedot.” (02.12.2017.)

Dievmātes, Miera Karalienes, 1997. gada 25. septembra vēstījums:
“Mīļie bērni! Šodien es jūs aicinu saprast – bez mīlestības jūs nespēsiet aptvert, ka Dievam vajadzētu būt pirmajā vietā jūsu dzīvē. Tāpēc, bērniņi, es jūs visus aicinu mīlēt nevis ar cilvēcisku, bet Dieva mīlestību. Tas jūsu dzīvi padarīs skaistāku, tādu, kurā nav aprēķina. Jūs sapratīsiet, ka Dievs aiz mīlestības jums sevi dāvā visvienkāršākajā veidā. Bērniņi, tāpēc, lai saprastu manus vārdus, kurus jums dodu aiz mīlestības, lūdzieties, lūdzieties, lūdzieties, un jūs spēsiet pieņemt citus ar mīlestību un piedot tiem, kas jums nodarījuši ļaunu. Atbildiet ar lūgšanu – lūgšana ir auglis, ko nes mīlestība pret Dievu – Radītāju. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

Jēzu, Tu mūs aicini: “Kā es jūs mīlēju, tā arī jūs cits citu mīliet!” Piedod mums to, ka mēs to nespējam. Mēs vēlamies atgriezties Tavā mīlestībā. Marija, palīdzi mums pārvarēt kārdinājumu nepiedot un nelūgt piedošanu. Palīdzi mums piedot sev un piedot citiem. Mēs uzticam tev tos, kuri nespēj mums piedot. Lai tavā aizbildniecībā katra sirds, ar kuru mums ir attiecības, piedzīvo Dieva mīlestības spēku un piedošanu, kas nes mieru. Amen.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU

Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Read Previous

8.DIENA. Parastā liturģiskā laika 23. nedēļa. Trešdiena. 11.09.

Read Next

10.DIENA. Parastā liturģiskā laika 23. nedēļa. Piektdiena. 13.09.