6.DIENA. Parastā liturģiskā laika 23. nedēļa. Pirmdiena. 09.09.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Amen.
SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

Evaņģēlija fragments (Lk 6, 6-11)
“6. Bet atkal citā sabatā notika, ka Viņš iegāja sinagogā un mācīja. Un tur bija cilvēks, kam labā roka bija sausa.
7. Bet rakstu mācītāji un farizeji novēroja, vai Viņš sabatā nedziedinās, lai rastu apsūdzību pret Viņu.
8. Bet Viņš, zinādams to domas, sacīja cilvēkam, kam roka bija sausa: Celies un stājies šeit vidū! Un viņš piecēlās un nostājās,
9. Bet Jēzus sacīja tiem: Es jums jautāju: vai sabatā nākas labu vai ļaunu darīt, dvēseli glābt vai pazudināt?
10. Un Viņš, visapkārt visus uzlūkojis, sacīja cilvēkam: Izstiep savu roku! Un tas izstiepa, un viņa roka kļuva vesela.
11. Bet tie, neprāta pārņemti, sarunājās savā starpā, ko darīt Jēzum.”

ATKLĀT SAVU CILVĒKA CIEŅU JĒZŪ

Ko es lūdzu?
Es lūdzu dziļi izdzīvot savu cieņu, kas man ir Dieva acīs.

– Es ieiešu sinagogā, kur māca Jēzus (6.-8. pants). Es uzlūkošu viņa dziļo skatienu. Viņš uzlūko katru atsevišķi un Viņam ir zināmas Viņa klausītāju domas. Viņš izdzīvo cilvēku bēdu stāstu. Viņš atklāj un dara taisnus cilvēka sirds nodomus.

– Klusumā es uzlūkošu Jēzus skatienu. Kādas kustības radīsies manā sirdī, kad satikšu Jēzus skatienu un sapratīšu, ka Viņš mani pazīst līdz pašiem dziļumiem? Es lūgšu Viņam palīdzēt man uzlūkot sevi ar Viņa acīm.

– Jēzus liek slimajam piecelties un nostāties vidū ( 8. pants). Es lūgšu Viņam palīdzēt man iedziļināties šīs ainas simboliskajā nozīmē. Es nostāšos blakus slimajam, lai kopā ar viņu piedzīvotu satikšanos ar Jēzu.

– Jēzus pieceļ ciešanu nospiesto cilvēku (8. pants). Viņš palīdz tam bezspēkā piecelties. Viņš to dara visu acu priekšā. Caur notikumu ar slimo sinagogā Viņš pieceļ katru cilvēku. Viņš pieceļ arī mani no visa, kas nospiež manu dzīvi un kārdina mani padoties.

– Jēzus noliek cilvēku sinagogas vidū un viņu dziedina (8.-10. pants). Viņš to dara sestdienā, dienā, kas veltīta Dievam. Viņš man atgādina, kāda cieņa man ir Dieva acīs. Mana cieņpilnā dzīve ir lielākā Dieva godība. Es esmu Viņa templis.

– Ko es varu Jēzum pateikt par savu pašcieņu? Vai ir kaut kas tāds, kas samazina manu vērtību? Kas manī ir šī “sausā roka”? Es lūgšu Jēzum mani piecelt un dziedināt manas domas par mani pašu.

– Pārdomas noslēgšu ar pielūgsmes lūgšanu. Es paklanos Dieva Tēva, Dēla un Svētā Gara priekšā par savu dzīvību un cilvēka cieņu. Es paklanos Viņam par to, ka Jēzus kļuva par cilvēku – “skaistāks par cilvēku bērniem”. Es slavēšu un pielūgšu Jēzu Viņa dievišķībā un cilvēcībā. Un lūgšos Vissvētākā Jēzus Vārda litāniju.

Dievmātes skolā:

Marija kā Māte mums atgādina par mūsu identitāti, par to, kas mēs esam. Pasaulē mums nevajadzētu aizmirst, ka mēs esam Dieva bērni, ka mēs piederam Dievam, ka mēs piederam viņai. Viņa mums saka: “Lūdzieties, lai Dievs jums dotu spēku, tā ka jūsu sirdī un dzīvē vienmēr valdītu cerība un lepnums, jo jūs esat Dieva bērni un Viņa cerības nesēji šajā pasaulē, kuras sirdī nav prieka un kurai nav nākotnes, jo tās sirds nav atvērta Dievam, kas ir jūsu pestīšana.” (25.07.2012.) “Bērniņi, lai jūs vada lepnums par to, ka esat mani, bet es jūs vadu pie Viņa, kas ir ceļš, patiesība un dzīvība…” (25.07.2024.).

Dievmātes, Miera Karalienes, gadskārtējais vēstījums vizionāram Jakovam Čolo 2021. gada 25. decembrī:
“Mīļie bērni! Jūs esat Dieva bērni un tā arī tiekat saukti. Ja vien jūsu sirds izjustu neizmērojamo mīlestību, ar kādu Dievs jūs mīl, tā Viņu pielūgtu un Viņam pateiktos katru jūsu dzīves brīdi. Tāpēc, bērniņi, šodien, šajā žēlastības dienā, atveriet savu sirdi un lūdziet Kungam ticības dāvanu, lai jūs patiešām būtu cienīgi saukties par Dieva bērniem, kas ar skaidru sirdi pateicas savam Debesu Tēvam un Viņu godā. Es esmu ar jums un dodu jums savu Mātes svētību.”

Marija, tu zināji, kas tu esi. Tava sirds gavilēja priekā, kad no eņģeļa lūpām tu dzirdēji, ka tu esi svētīta. Tu dziedāji Dievam slavas un pateicības dziesmu. Palīdzi mums apzināties savu cieņu, savu vērtību Jēzū. Palīdzi mums pagodināt un pateikties par dzīvības dāvanu, kristības dāvanu, par to, ka esam Jēzus atpirkti. Kopā ar tevi mēs dziedam Dievam: “Augsti slavē Kungu mana dvēsele!” (Magnificat lūgšana).

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU

Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Read Previous

5.DIENA. Parastā liturģiskā laika 22. nedēļa. Svētdiena. 08.09.

Read Next

ESIET CILVĒKI, KURI CER UN LŪDZAS