MIERS SIRDĪ UN AP MUMS

Vēstījums Marijai Pavlovičai-Luneti 2024. gada 25. augustā
“Mīļie bērni! Šodien, lūdzoties kopā ar jums, lūdzos par mieru. Labais un ļaunais cīnās un tiecas valdīt pasaulē un cilvēku sirdī. Esiet cilvēki, kuri cer un lūdzas un kuriem ir liela paļāvība uz Dievu, Radītāju, kam viss ir iespējams! Bērniņi, lai jūsos un ap jums valda miers! Es dodu jums savu mātes svētību, lai jūs būtu prieks visiem, ko sastopat. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

Marijas lūgšana par mieru kopā ar mums turpinās jau 43 gadus no viņas parādīšanās Medžugorjē sākuma.

“Miers, miers, miers un tikai miers! Lai miers valda starp cilvēku un Dievu un starp visiem cilvēkiem. Lūdzieties, gavējiet. Ar lūgšanu un gavēni var apturēt karus un dabas katastrofas,” viņa mums teica 1981. gada 26. jūnija vēstījumā.

Situācija pasaulē ir ļoti nopietna, ļaunums pieaug ar katru dienu. Mēs dzirdam par neprātīgiem kariem, katastrofām, ņirgāšanos par cilvēkiem, netaisnību. Cilvēciski var šķist, ka ļaunumu nav iespējams uzvarēt.

Marija, cerības Māte, rāda mums izeju un vienīgo uzvarētāju, kas ir uzticēšanās visvarenajam Dievam.

Vēlreiz atcerēsimies viņas stratēģisko miera plānu mūsu sirdīm un visai pasaulei.

Miers pasaulē sākas cilvēka sirdī. Tas nevar būt mūsos, ja mēs neesam mierā ar Dievu, cilvēkiem un pats ar sevi. Jēzus teica, ka tas kas nāk no cilvēka sirds, tas sagāna cilvēku. No cilvēka sirds iziet kā labais, tā ļaunais. Mēs paši izvēlamies, kas gūs virsroku.

Mieru var iegūt sirds lūgšanā, katru dienu pārdomājot Dieva Vārdu, bieži ejot pie grēksūdzes un piedaloties Sv. Misē. Tālāk seko miers mūsu ģimenē, lūgšana ģimenē, lūgšanu grupu veidošana, kopīga lūgšana par mieru kopā ar Mariju.

Kādā ģimenē brālim bija agresīva atkarība no alkohola. Tas bija neizturami. Cieta visa ģimene. Nekas nelīdzēja, situācija kļuva arvien sliktāka. Ģimenes locekļi nolēma gavēt bez pārtraukuma. Katrs izvēlējās vienu dienu un gavēja brāļa nodomā. Pēc dažām nedēļām viņi dalījās tajā, kas notika.

Viens teica: “Man nebija nekādas cerības, ka kaut kas var mainīties. Gavējot sāka parādīties cerība, ka Dievam viss ir iespējams.” Kāds cits teica: “Pēdējā laikā, kad redzēju viņu dzērumā, es pret viņu jutu lielas dusmas, pat niknumu. Kad sākām gavēt viņa nodomā, dusmas izgaisa un es pret viņu jūtu līdzjūtību un mīlestību.”

Vēl kāds liecināja: “Kad es viņam teicu, lai viņš nāk pie prāta un pārstāj lietot alkoholu, viņš dusmojās un dzēra vēl vairāk no dusmām. Es sapratu, ka vārdi nepalīdz, tikai klusa cīņa lūdzoties un gavējot.” Visi kopā secinājām, ka atmosfēra ģimenē uzlabojās ar katru dienu.

“Ar lūgšanu un gavēni jūs turpināsiet Jēzus ceļu jūsu sirdīs,” mūs māca Marija. Jau 43 gadus viņa mums atkārto vienu un to pašu: “Tikai ar lūgšanu un gavēni varam apturēt ļaunumu.”

Lūgšana un gavēnis ir ceļš uz Jēzus atnākšanu. Bet Viņš ir absolūtais labums, absolūtais uzvarētājs.

Praviete Anna “neatkāpās no svētnīcas, bet gavēdama un lūgdama naktīm un dienām, kalpoja Dievam” (Lk 2,37). Anna redzēja Mesijas, Miera Prinča, atnākšanu.

Kad mācekļi atgriezās no misijas un nespēja izdzīt sātanu no kāda apsēstā, Jēzus viņiem teica, ka šī suga citādi nevar tikt izdzīta, kā tikai Dievu lūdzot un gavējot. Lūgšana un gavēnis dara mūs par cilvēkiem, kuri cer un kuriem ir liela paļāvība uz Dievu, kuram viss ir iespējams.

Marija dod mums savu mātes svētību un uztic mums misiju: lai jūs būtu prieks visiem, ko sastopat. Prieks ir lēmums. Mēs izvēlamies, ko nesīsim citiem. Izvēlēties labo ir prieks. Savos vēstījumos Marija mūs aicina: “…esiet drosmīgi un nepadodieties, jo labais, pat visniecīgākais, pat visniecīgākā mīlestības zīme, uzvar ļauno, kas kļūst aizvien pamanāmāks. Mani bērni, paklausiet man, lai labais uzvarētu un lai jūs iepazītu mana Dēla mīlestību.”

Svētā Māte Terēze ieteica: “Smaidiet visiem, lai arī kas viņi būtu, un tas jums palīdzēs augt lielākā mīlestībā pret visiem.”

“Prieks ir mīlestības tīkls, kurā var ķert dvēseles.” Svētais Tēvs Francisks mūs aicina: “Nesam Marijas smaidu mūsu sirdīs un dāvājam to tiem, kurus satiekam savā ceļā, īpaši tiem, kuri cieš. Tādā veidā mēs atvērsim prieka un cerības horizontus.”

Mariju dēvē arī par mūsu prieka iemeslu, jo viņa to atnesa mums. Viņa to garīgā veidā dzemdē mūsu sirdīs, kad mēs uzticamies viņai un paklausām viņas mātišķajiem padomiem.

Lūgšana: Marija, palīdzi mums ieticēt, ka, pateicoties mūsu lēmumam izvēlēties labo, tieši labais sāks uzvarēt uz zemes. Palīdzi mums būt drosmīgiem un nesatricināmies labajā, palīdzi atrast labo pat tur, kur ir vislielākais ļaunums. Aizbildini par mums, lai mēs būtu bērni, kuri cer, lūdzas un kuriem ir liela paļāvība uz Dievu, Radītāju. Kopā ar tevi lūdzam par mieru mūsu sirdīs, ģimenēs un visā pasaulē. Amen.

 Terēze Gažiova

Read Previous

ESIET CILVĒKI, KURI CER UN LŪDZAS

Read Next

ES IEMĀCĪJOS LŪGTIES AR SIRDI