29.DIENA. Parastā liturģiskā laika 26. nedēļa. Trešdiena. 02.10.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Amen.
SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

Svēto sargeņģeļu piemiņas diena

Evaņģēlija fragments (Mt 18, 1-5,10)
“1 Tanī stundā mācekļi gāja pie Jēzus un jautāja: Kā Tev šķiet, kas ir lielākais debesvalstībā?
2 Un Jēzus, pasaucis bērnu, nostatīja to viņu vidū
3 Un sacīja: Patiesi Es jums saku: ja jūs neatgriezīsieties un nekļūsiet kā bērni, jūs debesvalstībā neieiesiet.
4 Tātad, kas pats pazemosies kā šis bērns, tas ir lielākais debesvalstībā.
5 Un kas uzņem tādu bērnu manā vārdā, tas uzņem mani.
10 Pielūkojiet, ka jūs nevienu no šiem mazajiem nenievātu, jo Es jums saku, ka viņu eņģeļi debesīs vienmēr redz mana Tēva vaigu, kas ir debesīs.”

ATJAUNOT ATTIECĪBAS AR SAVU SARGEŅĢELI

Ko es lūdzu?
Es lūdzu bērna sirdi un jūtību pret mazajiem.

– Es uzklausīšu mācekļu jautājumu: “Kā Tev šķiet, kas ir lielākais debesvalstībā?” Vai arī man ir līdzīgs jautājums? Ko es varu teikt Jēzum par savu vēlmi pēc atzinības, nozīmīguma un diženuma?

– Iztēlošos, kā Jēzus stāv manā priekšā ar mazu bērnu un man saka: “Ja tu neatgriezīsies un nekļūsi kā bērns, tu debesvalstībā neieiesi.” (2.-3. pants) Kādas sajūtas manī izraisa šie vārdi? Es par to pastāstīšu Jēzum.

– Es lūgšu Jēzum parādīt man manu lepnumu un uzliesmojošo varenības sajūtu, kas neļauj man dzīvot bērna vienkāršībā un brīvībā. Kur es visvairāk baidos kļūt mazs? Kas man visvairāk ir jāmaina sevī, savā dzīvē?

– Jēzus man saka, ka “vienkāršajiem” ir atvēlēta īpaša vieta Debesīs (10. pants). Es atcerēšos tos “mazos”, ar kuriem kopā es pavadu savu ikdienas dzīvi. Kas viņi ir? Ko es varu teikt par savu jūtību pret viņu vājībām un nabadzību?

– Es nesīšu pie Jēzus un Tēva tos mazos, ar kuriem kopā es dzīvoju ikdienā. Kāda ir viņu vislielākā vajadzība? Ko es gribētu viņiem lūgt? Es ielieku katru no viņiem un arī sevi sargeņģeļu rokās.

– Es lūgšu savam sargeņģelim, lai viņš man palīdz nostāties Jēzus priekšā savā nabadzībā un mazumā. Es Viņam godīgi atzīšos, kas šobrīd ir mana vislielākā vajība. Es atdošu sevi Viņam un lūgšu: “Ved mani pie Tēva. Neļauj man aiziet bojā!”

Dievmātes skolā:

Mēs kļūstam mazi un bezpalīdzīgi, kad redzam savus ierobežojumus. Bērniem ir vajadzīga palīdzība. Marija saka: vieni jūs neko nevarat darīt. Atmetiet savu lepnumu un nostājieties ceļos mana Dēla priekšā. Saprotiet, mani bērni, ka jums nekā nav un jūs neko nevarat izdarīt. Vienīgais, kas jums pieder un ko jūs pārvaldāt, ir grēks. Attīriet sevi un pieņemiet lēnprātību un pazemību. Mans Dēls varētu uzvarēt ar spēku, bet Viņš izvēlējās lēnprātību, pazemību un mīlestību.

Dievmātes, Miera Karalienes, 2010. gada 2. novembra vēstījums:
“Mīļie bērni! Ar mātes mīlestību un neatlaidību es nesu jums dzīvības gaismu, lai izklīdinātu jūsos nāves tumsu. Nenoraidiet mani, mani bērni. Apstājaties un ieskatieties sevī un ieraugiet, cik jūs esat grēcīgi. Atzīstiet savus grēkus un lūdziet Dievam piedošanu. Mani bērni, jums nav jāsamierinās, ka esat vāji un mazi, bet jūs varat būt arī stipri un lieli, izpildot Dieva gribu. Atdodiet man jūsu šķīstītās sirdis, lai es tās varu apgaismot ar Mana Dēla Jēzus dzīvības gaismu. Paldies.”

Marija, tu aizbildini par mums. “Mani bērni, lūdzieties, lai sātans jūs neaizvestu prom ar savu lepnumu un viltus spēku.” Mēs lūdzam tevi mūs pieskatīt, lai tas nenotiktu, stipri turi mūs aiz rokas. Palīdzi mums patiesi atgriezties, kļūt par bērniem un atgriezties pie tevis mājās Debesīs. Svētie sargeņģeļi, pasargājiet mūs un visus, kas mums uzticēti. Amen.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU

Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Read Previous

28.DIENA. Parastā liturģiskā laika 26. nedēļa. Otrdiena. 01.10.

Read Next

30.DIENA. Parastā liturģiskā laika 26. nedēļa. Ceturtdiena. 03.10.