31.DIENA. Parastā liturģiskā laika 26. nedēļa. Piektdiena. 04.10.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Amen.
SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

Evaņģēlija fragments (Lk 10, 13–16)
“13.Bēdas tev, Horacina! Bēdas tev Betsaida, jo, ja Tirā un Sidonā būtu notikuši tie brīnumi, kas notika jūsos, tad tās jau sen, rupjās drēbēs un pelnos sēdot, gandarītu par grēkiem.
14. Tiešām Tirai un Sidonai tiesas dienā būs vieglāk nekā jums.
15. Un tu, Kafarnauma, kas līdz debesīm esi paaugstināta, tiksi nogremdēta līdz pat ellei.
16. Kas jūs klausa, tas mani klausa; un kas jūs nicina tas nicina mani; bet kas mani nicina tas nicina to, kas mani sūtījis.”

ATVĒRTIES NEIZDEVĪGAJAM PATIESĪBAS VĀRDAM

Ko es lūdzu?
Es lūdzu neatlaidību un pacietību savas sirds ikdienas atgriešanās ceļā.

– Es lūgšu Svētajam Garm iespēju dziļi izjust patiesību par to, ka Jēzus mani pazīst līdz galam. Viņš zina mana dzīvesstāsta katru detaļu. Viņš pazīst manu uzticību un neuzticību. Viņš vēlas, lai es ieraudzītu patiesību par saviem grēkiem.

– Apzinos, ka Jēzus redz manu nocietināto sirdi, kas neielaiž sevī Viņa gaismu. Kādu žēlastību es visvairāk ignorēju? Es dzirdēšu, kā Jēzus man saka: “Bēdas tev…” (13. pants). Viņš mani bezgalīgi mīl un vēlas manī sasist slikto ieradumu “čaulu”.

– Es Jēzus priekšā godīgi jautāšu sev: vai es vēlos atgriešanos visās savas dzīves jomās? Vai manī ir “vietas”, kurās es nevēlos izmaiņas? Ja jā, tad es ieaicināšu tur Jēzu, lai Viņš palīdzētu man pieņemt radikālus lēmumus.

– Atgriešanās notiek caur grēku nožēlu (13. pants). Es sev jautāšu, kādas nožēlas prakses man visvairāk palīdz atgriesties? Cik bieži es tās izmantoju? Ko es vēlētos mainīt?

– Jēzus pārmet Kafarnaumai, kas gaida kaut kādus brīnumus. Viņš brīdina, ka tāda gaidīšana ved uz elli (15. pants). Vai es apzinos, kādas žēlastības saņemu katru dienu? Kas manī ņem virsroku: neatlaidība vai vienaldzība?

– Līdzās man dzīvo cilvēki, kurus man sūta Jēzus (16. pants). Viņš var izmantot viņus, lai atklātu man patiesību par manu dzīvi. Kura pēdējā laikā ir bijusi mana spēcīgākā pamudinājuma balss? Kā es uz to reaģēju?

– Es pievērsīsu savu uzmanību jūtām, kas manī radās šīs meditācijas – pārdomu laikā. Es īpaši atzīšos tajās jūtās, kas mani vilina atstāt novārtā atgriešanos vai atstāt novārtā sevi. Es lūgšu Jēzu: “Dari manu sirdi pazemīgu un pacietīgu ikdienas atgriešanā!”

Dievmātes skolā:

Marija mūs aicina uz patiesu grēku nožēlu. Viņa sacīja: vissvarīgākais vēstījums, ko es jums esmu devusi – aicinājums uz atgriešanos. Medžugorje ir arī vieta, kur notiek daudz brīnumu, bet tie nav vissvarīgākie, tie ir paredzēti, lai vestu mūs uz atgriešanos. Marijas skolā pirmais solis uz atgriešanos ir Svētā grēksūdze, pēc kuras seko lēmums kļūt svētam.

Dievmātes, Miera Karalienes, 1998. gada 25. septembra vēstījums:
“Mīļie bērni! Šodien es jūs aicinu kļūt par maniem lieciniekiem, dzīvojot savu tēvu ticībā. Bērniņi, jūs meklējat zīmes un vēstījumus un neredzat to, ka Dievs līdz ar katru saullēktu jūs aicina atgriezties un no jauna nostāties uz patiesības un pestīšanas ceļa. Jūs daudz runājat, bērniņi, bet maz darāt, lai atgrieztos. Tāpēc atgriezieties un sāciet iedzīvināt manus vēstījumus nevis ar vārdiem, bet savu dzīvi. Tādējādi, bērniņi, jums būs spēks izšķirties par patiesu sirds atgriešanos. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

Marija, šodien īpašā veidā tev pateicos par šiem vārdiem: kamēr es esmu ar jums, tas ir žēlastības laiks, izmantojiet to. Sakiet: “Tas ir laiks manai dvēselei.” Palīdzi mums pieņemt lēmumu atgriezties šodien, nevis rīt. Amen.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU

Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Read Previous

30.DIENA. Parastā liturģiskā laika 26. nedēļa. Ceturtdiena. 03.10.

Read Next

32.DIENA. Parastā liturģiskā laika 26. nedēļa. Sestdiena. 05.10.