3.DIENA. Parastā liturģiskā laika 22. nedēļa. Piektdiena. 06.09.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Āmen.
SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

Evaņģēlija fragments (Lk 5, 33-39)
“33. Un tie Viņam sacīja: Kāpēc Jāņa un tāpat farizeju mācekļi bieži gavē un skaita lūgšanas, bet Tavējie ēd un dzer?
34. Viņš tiem atbildēja: Vai tad varat likt kāzu viesiem gavēt, kamēr līgavainis ar tiem?
35. Bet nāks laiks, kad līgavainis būs no viņiem atņemts, tad tanīs dienās tie gavēs.
36. Bet Viņš tiem sacīja līdzībā: Neviens neliek ielāpu no jaunām drēbēm uz vecām drēbēm, citādi tas sabojās jaunās, un jaunais ielāps nepiestāvēs vecajām.
37. Un neviens nepilda jaunu vīnu vecos maisos, citādi jaunais vīns saplēsīs maisus, un tas pats izlīs, un maisi ies bojā.
38. Bet jaunais vīns jāpilda jaunos maisos, tad abi uzglabāsies.
39. Un neviens, kas dzēris veco, negribēs jauno, jo viņš sacīs: vecais ir labāks.”

TIEKTIES UZ IEKŠĒJU SASKAŅU

Ko es lūdzu?
Es lūdzu spēju atpazīt garīgos stāvokļus un iekšēju saskaņu.

– Es skatos Jēzus satrauktajās acīs. Viņš vēlas mani brīdināt par neapdomātu garīgo prakšu veikšanu. Pirms sākšu iedziļināties Viņa Vārdā, lūgšu Svētajam Garam atvērtību un pazemību.
– Es izmantošu Jēzus piedāvāto tēlu (34. pants). Es atrodos kāzās pie bagātīgi klāta galda un aicinu viesus gavēt. Slimīgas dedzības piemērs, kas zaudē veselīgu saikni ar realitāti.
– Ko es varu teikt par savu dedzību? Es pievērsīšu uzmanību savām garīgajām praksēm. Vai tās man palīdz būt tuvāk Jēzum un citiem cilvēkiem? Kādus viedokļus par savu garīgumu es dzirdu visbiežāk?
– Jēzus vērš manu uzmanību uz nepieciešamību atpazīt garīgā izmisuma un mierinājuma stāvokļus un savā sirdī just aicinājumus, uz kuriem esmu aicināts katrā konkrētajā brīdī (34.-35. pants).
– Ko es varu teikt par savām garīgās atpazīšanas spējām? Vai es ieklausos Dieva Vārdā? Vai es rūpējos par to, lai meklētu Dieva gribu? Vai man ir pastāvīgs garīgais vadītājs? Ko es vēlētos padziļināt vai mainīt savā garīgajā izaugsmē?
– Vai es apstājos, lai ilgāk pārdomātu savu attieksmi pret “veco” un “jauno” (35.-39. pants): gados veci cilvēki, senas paražas, tradīcijas, jaunā paaudze, jauni dzīves uzskati, jaunas idejas, mūsdienīgums, jaunas garīgās dzīves formas…
– Kā mana sirds reaģē uz domām par jauno un veco? Vai es protu gūt labumu no viena un otra, gudri tos saskaņot, cienīt, nevis tiem pretoties? Es patiesi lūgšu Jēzu: “Iemāci mani pacietīgi atpazīt un izmantot gan veco, gan jauno!”

Dievmātes skolā:

Marija mūs māca patiesi dzīvot saskaņā ar Evaņģēliju, lai nebūtu pretrunu starp to, ko mēs sakām, un to, ko mēs darām. Viņa mūs aicina katrā situācijā izmeklēt sirds nodomus. Viņa teica: “Ar mātes mīlestību es vēlos jums iemācīt godīgumu, jo vēlos, lai jūs, kā mani apustuļi, savā rīcībā būtu pastāvīgi, izlēmīgi, un, galvenais, godīgi.”

Dievmātes, Miera Karalienes, 2001. gada, 25. augusta vēstījums:
“Mīļie bērni! Šodien es jūs visus aicinu apņemties kļūt svētiem. Bērniņi, lai vienmēr jūsu domās un ik situācijā svētums jums ir pirmajā vietā gan darbos, gan vārdos. Tādējādi jūs to praktizēsiet; pamazām, soli pa solim lūgšana un centieni pēc svētuma ienāks jūsu ģimenē. Esiet patiesi pret sevi un nepiesaistieties materiālajām lietām, bet gan Dievam. Un neaizmirstiet, bērniņi, ka jūsu dzīve ir pārejoša kā zieda mūžs. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

Jēzu, Tu esi patiesība. Tu esi vārds un rīcība bez pretrunām. Mēs vēlamies līdzināties Tev. Pateicamies Tev par Mariju, kura mums palīdz atšķirt un nosaukt to, kas ir mūsos. Marija, palīdzi mums godīgi ieskatīties savā sirdī un saskatīt, vai tajā ir godīga vēlme sekot Jēzum. Pasargā mūs no viltus godbijības. Palīdzi atrast atbildes uz jautājumiem: ko no mums sagaida Dievs, kas mums ir jādara, un ko darīt nevajadzētu?

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU

Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Āmen.

Read Previous

2.DIENA. Parastā liturģiskā laika 22. nedēļa. Ceturtdiena. 05.09.

Read Next

4.DIENA. Parastā liturģiskā laika 22. nedēļa. Sestdiena. 07.09.