7.DIENA. Parastā liturģiskā laika 23. nedēļa. Otrdiena. 10.09.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Amen.
SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

Evaņģēlija fragments (Lk 6, 12-19)
“12. Bet tanīs dienās notika, ka Viņš uzgāja kalnā Dievu pielūgt; un Viņš visu nakti pavadīja, lūdzot Dievu.
13. Un Viņš, dienai austot, sasauca savus mācekļus un izvēlējās no viņiem divpadsmit, kurus nosauca par apustuļiem:
14. Sīmani, kuru Viņš nosauca par Pēteri, un Andreju, viņa brāli, Jēkabu un Jāni, Filipu un Bērtuli,
15. Mateju un Tomu, Jēkabu, Alfeja dēlu, un Sīmani, kas saukts Centīgais,
16. Un Jūdu, Jēkaba dēlu, un Jūdasu Iskariotu, kas kļuva nodevējs.
17. Un viņš, nokāpis līdz ar tiem, apstājās līdzenā vietā, kur bija daudz viņa mācekļu un liels daudzums ļaužu no visas Jūdejas un Jeruzalemes, un jūrmalas, un Tiras, un Sidonas,
18. Kas bija nākuši, lai Viņu klausītos un lai tiktu izdziedināti no savām kaitēm. Arī tie, kurus mocīja nešķīstie gari, tika izdziedināti,
19. Un visi ļaudis tiecās Viņam pieskarties, jo spēks izgāja no Viņa; un Viņš visus izdziedināja.”

ILGOTIES PĒC JĒZUS

Ko es lūdzu?
Es lūdzu dziļu vēlmi lūgties.

– Es pavadīšu Jēzu, kurš iet kalnā lūgties (12. pants). Tuvošos Viņam, lai būtu kopā ar Viņu nakts lūgšanā. Ja tas kalpos man lielākam garīgam labumam, es, esot nomodā kopā ar Jēzu, varu ieplānot meditāciju naktī.

– Es uzdošu sev jautājumu par manu vēlmi lūgties. Vai es atrodu laiku ilgstošai lūgšanai? Vai man ir savs “kalns” – mīļākā vieta klusumam un personīgajai lūgšanai?

– Pēc lūgšanas visu nakti Jēzus izvēlējās divpadsmit apustuļus (13.-16. pants). Jēzus lūdzas par katra mācekļa izvēli. Viņš katru no viņiem pieņem no Tēva un uztic Tēvam. Viņš mīl katru no viņiem, lai gan viņi ļoti atšķiras viens no otra.

– Apzinos, ka Jēzus nepārstāj aizbildināt par mani pie Tēva. Viņš visu laiku lūdz par mani. Katru dienu Viņš uztic mani Tēvam, kurš mani izvēlējās vēl pirms pasaules radīšanas.

– Es skatos uz “lielu daudzumu ļaužu”, kas gaida Jēzu (17.-18. pants). Viņi ilgojas pēc Viņa Vārda. Viņi ieradās no tālienes, cerot uz dziedināšanu no savām slimībām. Ko es šajā brīdī visvairāk sagaidu no Jēzus? Es Viņam izstāstīšu par savām vēlmēm.

– “Visi ļaudis tiecās Viņam pieskarties” (19. pants). Apzinos, ka katru dienu varu pieskarties Jēzum Euharistijā. Ko es varu pateikt par savām tikšanās reizēm ar Jēzu Euharistijā, Svētajā komūnijā, lūgšanā adorācijas laikā?

– Es tuvošos Viņam, lai pieskartos Viņam ar savām ilgām. Un biežāk atkārtošu savu ilgu lūgšanu: “Tu esi tas, pēc kā ilgojas mana dvēsele.”

Dievmātes skolā:

Dievmāte sāka parādīties Medžugorjē Podbrdo kalnā. Marija mūs aicina uzkāpt kalnā un pavadīt laiku, vakaru un nakti, kopā ar viņu lūgšanā. Lūgties kopā ar Mariju nozīmē lūgties kopā ar Jēzu, kopā ar Baznīcu. Viņas vēlēšanās ir, lai mēs pastāvīgi pielūgtu Jēzu Vissvētākajā Sakramentā. Viņa mums saka: kad jūs pielūdzat Viņu, jūs saņemat īpašas žēlastības.

Dievmātes, Miera Karalienes, 1998. gada 25. jūlija vēstījums:
“Mīļie bērni! Šodien es jūs, bērniņi, aicinu: ar lūgšanas starpniecību esiet kopā ar Jēzu, lai, pateicoties savai lūgšanu dzīves pieredzei, jūs spētu atklāt Dieva radību skaistumu. Jūs nevarat runāt vai liecināt par lūgšanu, ja nelūdzaties. Tāpēc, bērniņi, sirds klusumā palieciet kopā ar Jēzu, lai Viņš ar savu mīlestību jūs maina un pārveido. Šis jums, bērniņi, ir žēlastības laiks. Izmantojiet to labi, lai personiski atgrieztos, jo, ja jums ir Dievs, jums ir viss. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

Jēzu, Tava lūgšana piesaista. Farizeju lūgšana atgrūž. Mēs vēlamies lūgties tā, kā Tu. Pateicamies Tev par katru lūgšanu, kurā mēs spējām sajust Tavas mīlestības pieskārienu un kura kļuva par mūsu pārveidošanās iemeslu. Mēs pateicamies Tev par Mariju, par Viņas visbiežāk izteikto aicinājumu, kas atkārtojas: lūdzieties, lūdzieties, lūdzieties, lūdzieties ar sirdi! Marija, palīdzi mums atrast laiku un klusas vietas, dievnamus, kur mēs varam pavadīt laiku kopā ar Jēzu. Jēzu, mēs ilgojamies lūgties ar sirdi, mēs vēlamies lūgties vairāk. Amen.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU

Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Read Previous

ES IEMĀCĪJOS LŪGTIES AR SIRDI

Read Next

8.DIENA. Parastā liturģiskā laika 23. nedēļa. Trešdiena. 11.09.