8.DIENA. Parastā liturģiskā laika 23. nedēļa. Trešdiena. 11.09.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Amen.
SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

Evaņģēlija fragments (Lk 6, 20-26)
“20. Un Viņš, pacēlis acis uz saviem mācekļiem, sacīja: Svētīgi nabadzīgie, jo Dieva valstība ir jūsu.
21. Svētīgi, kas tagad ciešat izsalkumu, jo jūs tiksiet paēdināti. Svētīgi, kas tagad raudat, jo jūs smiesieties.
22. Svētīgi jūs būsiet, ja cilvēki jūs ienīdīs un jūs izslēgs no sava vidus, jūs lamās un jūsu vārdu izmetīs it kā kādu ļaunumu Cilvēka Dēla dēļ.
23. Priecājieties tanī dienā un līksmojiet, jo jūsu alga ir liela debesīs: to pašu viņu tēvi darījuši praviešiem.
24. Turpretim bēdas jums, bagātajiem, jo jūs savu iepriecinājumu jau saņemat!
25. Bēdas jums, kas esat paēduši, jo jūs cietīsiet izsalkumu! Bēdas jums, kas tagad smejaties, jo jūs skumsiet un raudāsiet!
26. Bēdas jums, ja jūs ļaudis lielīs, jo to pašu viņu tēvi darīja viltus praviešiem!”

UZLŪKOT DZĪVI AR JĒZUS ACĪM

Ko es lūdzu?
Es lūdzu spēju radikāli pieņemt tās vērtības un dzīvi, ko man piedāvā Jēzus.

– Es skatīšos uz Jēzu. Viņš paceļ acis un skatās uz mani. Viņš grib man pastāstīt par to dzīvi, ko Viņš vēlas man dot. Viņš vēlas mani brīdināt par dzīvi, kas var kļūt par ilūziju.

– Karstā lūgšanā es piesaukšu Svēto Garu, lai Jēzus Vārda gaismā skaidri redzētu ceļu, pa kuru es eju.

– Jēzus četras reizes sāk uzrunu ar vārdu “svētīgi”, tas ir, “laimīgi”. Es apstāšos pie katras svētības (20.-23. pants). Un ieklausīšos savas sirds kustībās.

– Es ievērošu, ka katrā svētībā Jēzus apsola laimi, kas ved caur smagiem pārdzīvojumiem. Svarīga ir noslēguma perspektīva: Dieva valstība, mūžīga sāta sajūta, mūžīgs prieks, liela alga Debesīs.

– Vai es spēju uzticēties Jēzus vārdiem? Vai es vēlos iet pa šo ceļu? Kādas sajūtas manī mostas tad, kad es klausos Jēzu?

– Ieklausos četras reizes Jēzus teiktajā “bēdas jums”. Katru no tām aplūkoju ar uzmanīgu sirdi (24. – 26. pants). Kas no tā mani visvairāk uzrunā un satrauc? Kas manī gūst virsroku: sapratne vai pretestība?

– Atzīmēšu ka “bēdas jums” loģika ir pretrunā ar svētību loģiku. Tas, kas sākotnēji sola bagātību, var uz visiem laikiem atņemt prieku. Sāta sajūta var pārvērsties ciešanās, smiekli – skumjās. Glaimi var izrādīties meli.

– Jēzus mani māca uzlūkot dzīvi mūžības perspektīvā. Absolūts un mūžīgs ir tikai Dievs un tas, ko Viņš man apsola caur savu Vārdu. Es uzticu Viņam savu dzīvi: “Jēzu, iemāci man uzlūkot dzīvi ar Tavām acīm!”

Dievmātes skolā:

Marija ir svētīta, jo ieticēja Jēzum un sekoja Viņam. Viņa bija nabadzīga garā, jo it visā paļāvās uz Kungu. Svētīta tā, kuru mierina Dievs, jo viņa meklēja mierinājumu tikai Viņā. Viņa ir svētīta, jo zināja: tikai Dievs var remdēt viņas izsalkumu. Marija bija lēnprātīga, jo gāja pa miera ceļu. Viņa vēlas mūs vadīt.

Dievmātes, Miera Karalienes, 2014. gada 2. augusta vēstījums:
“Mīļie bērni! Iemesls, kāpēc esmu šeit, mana sūtība ir palīdzēt jums, lai uzvarētu labais, pat ja tagad jums tas nešķiet iespējams. Es zinu, ka jūs daudz ko nesaprotat, tāpat kā es nesapratu visu – visu, ko mans Dēls man skaidroja, kamēr Viņš auga man līdzās, bet es Viņam ticēju un sekoju. Es to lūdzu arī jums – ticēt un sekot man. Taču sekot man, mani bērni, nozīmē mīlēt manu Dēlu vairāk par visu, mīlēt Viņu ikvienā cilvēkā bez atšķirības. Lai jūs to spētu, es jūs no jauna aicinu uz atteikšanos, lūgšanu un gavēni. Es jūs aicinu – lai Euharistija ir jūsu dvēseles dzīvība. Es jūs aicinu būt maniem gaismas apustuļiem, kas izplatīs mīlestību un žēlsirdību visā pasaulē. Mani bērni, jūsu dzīve ir tikai mirklis, salīdzinot ar mūžīgo dzīvi. Un, kad jūs nostāsieties mana Dēla priekšā, Viņš ieskatīsies jūsu sirdī un redzēs, cik daudz mīlestības jūsos bijis. Lai mīlestība tiktu izplatīta pareizajā veidā, es lūdzu savu Dēlu ar mīlestības starpniecību dāvāt jums vienotību Viņā, vienotību starp jums un vienotību starp jums un jūsu ganiem. Ar viņu starpniecību mans Dēls dāvā sevi arvien no jauna un atjauno jūsu dvēseli. Neaizmirstiet to. Paldies jums.”

Jēzu, Tavi vārdi pārsteidz. Tur, kur mēs redzam traģēdiju, Tu redzi svētību. Paldies, ka sūtīji mums Mariju mācīt mūs saprast Tavu Valstību. Marija, ved mūs pa svētību ceļu, ik dienas pārdomājot Evaņģēliju. Palīdzi mums redzēt pasauli ar Jēzus acīm. Amen.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU

Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Read Previous

7.DIENA. Parastā liturģiskā laika 23. nedēļa. Otrdiena. 10.09.

Read Next

9.DIENA. Parastā liturģiskā laika 23. nedēļa. Ceturtdiena. 12.09.