12.DIENA. Parastā liturģiskā laika 23. nedēļa. Svētdiena. 15.09.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Amen.
SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

Vissvētākās Jaunavas Marijas – Sāpju Mātes piemiņas diena.

Evaņģēlija fragments (Jņ 19, 25-27)
“25. Bet pie Jēzus krusta stāvēja Viņa māte un Viņa mātes māsa Marija, Kleofasa sieva, un Marija Magdalēna.
26. Tad Jēzus, redzēdams māti un mācekli, ko Viņš mīlēja, stāvam, sacīja savai mātei: Sieviet, lūk, tavs dēls!
27. Pēc tam Viņš sacīja māceklim: Lūk, tava māte! Un no tās stundas māceklis ņēma viņu pie sevis.”

KOPĀ AR MARIJU UZLŪKOT JĒZUS MĪLESTĪBU

Ko es lūdzu?
Es lūdzu žēlastību mīlēt Jēzu tā, kā Viņu mīlēja Marija.

– Jānis ir vienīgais evaņģēlists, kurš apraksta īpašo Jēzus satikšanos ar Viņa Māti Golgātā. Es nostāšos pie krusta kopā ar Viņa skumju nomākto Māti un mīļāko mācekli (25. pants). Un lūgšu svēto Jāni, lai viņš dāvā man žēlastību uzlūkot šo notikumu.

– Sākumā Jānis pievērš manu uzmanību Jēzus skatienam (26. pants). Es iztēlošos Viņa bālo, asinīm noplūdušo seju un Viņa mīlestības pilno skatienu, kas ielūkojas pašos dvēseles dziļumos. Viņš uzlūko savu Māti un mācekli. Viņš uzlūko arī mani. Viņa skatiens aptver visus bez izņēmuma.

– Es uzlūkošu šo Jēzus skatienu. Ikreiz, kad es redzu Krustāsisto, es varu teikt, ka Viņš uzlūko mani. Es esmu viņa mīļākais māceklis. Viņš vēlas, lai es ieticētu, ka Viņš mirst par mani un manis dēļ. Vai es tam ticu?

– Jēzus, Krustāsistais, ar savu Māti runā par mani. Viņš norāda uz mani un saka: “Lūk, tavs dēls!” (26. pants) Krustā sistais Jēzus atdod savu dzīvi par mani un uztic mani savai Mātei. Viņš atceras par mani līdz galam.

– Kopā ar savu Māti es apskaušu Jēzus kājas. Un uzlūkošu Viņa mīlestību. Pateikšos Viņam par Mariju. Viņa Mātes skatienā es vienmēr redzu Viņa maigo, mīlošo skatienu.

– Jēzus, kuram trūkst elpas [Viņš nenosmaka, bet nomira no sirds pārplīšanas!!!], uzrunā mani, saglabājot pēdējos spēkus. Viņš pievērš manu uzmanību Marijai un saka: “Lūk, tava māte!”(27. pants) Es pieiešu pie Marijas, piekļaušos Viņas skumju pilnajai sirdij un Jēzus priekšā atzīšu: “Tu esi mana Māte!”

– Es ņemšu Mariju pie sevis, savā ikdienā. Es Viņai parādīšu vietas un cilvēkus, kurus mīlu visvairāk, un arī tos, kuri man sagādā vislielākās sāpes. Es atkārtošu kā bērns: “Iemāci mani mīlēt Jēzu un tos, ar kuriem es dzīvoju kopā katru dienu.”

Dievmātes skolā:

Kā liecina vizionāri, visgrūtāk ir raksturot Marijas mīlestību. Nav vārdu, lai raksturotu viņas mīlestības skaistumu, viņas mātes siltumu, viņas skatienu, ar kādu viņa uzlūko katru no mums. Ja jūs zinātu, cik ļoti es jūs mīlu, jūs raudātu no prieka. Mani bērni, es saprotu jūsu sāpes un ciešanas. Kas jūs var saprast labāk, nekā māte? Es esmu jūsu māte.

Dievmātes, Miera Karalienes, 2016. gada 2. novembra vēstījums:
“Mīļie bērni! Nākt pie jums un jums sevi atklāt – tas manai Mātes sirdij ir liels prieks. Tā ir mana Dēla dāvana jums un visiem, kas šeit ierodas. Kā Māte jūs aicinu: mīliet manu Dēlu vairāk par visu. Lai Viņu no visas sirds mīlētu, jums Viņš jāiepazīst. Jūs Viņu iepazīstat lūgšanā. Lūdzieties ar sirdi un jūtām. Lūgties – tas nozīmē domāt par Viņa mīlestību un upuri. Lūgties – tas nozīmē mīlēt, atdot, ciest un upurēt. Es jūs aicinu, mani bērni, būt par lūgšanas un mīlestības apustuļiem. Mani bērni, šis ir laiks, kad jābūt nomodā. Es jūs aicinu šajā nomoda laikā lūgties, mīlēt un uzticēties. Mana Mātes sirds vēlas, lai tad, kad mans Dēls ieskatīsies jūsu sirdī, Viņš tajā redzētu neierobežotu paļāvību un mīlestību. Manu apustuļu mīlestības kopums dzīvos, uzvarēs un atmaskos ļaunumu. Mani bērni, es biju Dieva un Cilvēka trauks, es biju Dieva instruments. Tāpēc es aicinu jūs, mani apustuļi, būt mana Dēla patiesās un tīrās mīlestības traukam. Es jūs aicinu: esiet instruments, ar kura palīdzību visi, kas nepazīst Dieva mīlestību, visi, kas nekad nav mīlējuši, Viņu sapratīs, pieņems un tiks glābti. Paldies jums, mani bērni!”

Marija, mana māte, neviens no cilvēkiem nemīlēja Jēzu tik stipri, kā tu. Es tevi lūdzu, palīdzi man mīlēt Viņu pāri visam, kā tu. Es vēlos tevi klausīt. Palīdzi man dzīvot saskaņā ar taviem mātes padomiem. Palīdzi mums kopā ar tevi būt pie krusta, lūdzot žēlsirdību neatlaidīgi un uzticīgi mīlēt Viņu un tuvākos, ar kuriem kopā es dzīvoju katru dienu. Amen.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU

Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Read Previous

11.DIENA. Parastā liturģiskā laika 23. nedēļa. Sestdiena. 14.09.

Read Next

13.DIENA. Parastā liturģiskā laika 24. nedēļa. Pirmdiena. 16.09.