23.DIENA. Parastā liturģiskā laika 25. nedēļa. Ceturtdiena. 26.09.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Amen.
SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

Evaņģēlija fragments (Lk 9, 7-9)
“7. Bet tetrarhs Herods, dzirdēdams par visu, ko Viņš darīja, uztraucās, jo daži runāja,
8. Ka Jānis esot uzcēlies no miroņiem; bet citi, ka Elijs parādījies; bet vēl citi, ka kāds no senajiem praviešiem augšāmcēlies.
9. Un Herods sacīja: Jānim es nocirtu galvu; bet kas šis ir, par ko es dzirdu tādas lietas, un meklēja Viņu redzēt.”

DZĪVOT PATIESĪBĀ JĒZUS UN SAVĀ PRIEKŠĀ

Ko es lūdzu?
Es lūdzu tīru sirdsapziņu, brīvu no satraukuma un rūgtuma.

– Es iejutīšos tetrarha Heroda garīgajā stāvoklī. Viņu plosa ciešanas. Viņš piekopj amorālu dzīvesveidu – dzīvo kopā ar brāļa sievu, nogalināja Jāni. Dzirdot par Jēzu, viņš izjūt satraukumu (7.-8. pants).

– Es novērtēšu savu garīgo stāvokli. Kas valda pār mani: miers vai satraukums, bēdas vai prieks, iekšēja pārliecība vai bailes? Es sīkāk analizēšu savu garīgo stāvokli. Kādas sajūtas mani satrauc?

– Es centīšos runāt ar Jēzu par savām jūtām. Kas visvairāk apgrūtina manu sirdi un sirdsapziņu? Kas man atņem dzīvesprieku? Es pastāstīšu par to Viņam. Un lūgšu atbrīvošanu un dziedināšanu.

– “…bet kas šis ir …” (9. pants). Es kavēšos pie sava Jēzus attēla. Kādu Jēzus attēlu es nesu savā sirdī? Ko es varu teikt par savām attiecībām ar Viņu? Kas Jēzū mani visvairāk piesaista un kas biedē? Es Viņam tajā atzīšos.

– “… meklēja Viņu redzēt.” (9. pants) Es atgriezīšos pie maniem tikšanās brīžiem ar Jēzu: manas lūgšanas, Dieva Vārda klausīšanās, sakramentiem, dievbijīgas prakses. Kāpēc es satiekos ar Viņu? Kādas vēlēšanās un lūgšanas es saskatu savās garīgajās praksēs?

– Es tuvošos Jēzum, “apsēdīšos Viņam blakus” un pastāstīšu par to, ko līdz šim savā dzīvē esmu dzirdējis par Viņu, stāstīšu par cilvēkiem, kuri man stāstīja par Viņu. Es lūgšu Jēzum padziļināt manu draudzību ar Viņu.

– Es atklāti izsūdzēšu savus grēkus un grēcīgās atkarības, kas ienes manā sirdī nemieru un slāpē manu vēlmi draudzēties ar Jēzu. Savā sirdī es atkārtošu: “Jēzu, iemāci mani dzīvot patiesībā un brīvībā!”

Dievmātes skolā:

Marija mūs māca, ka attālināšanās no Jēzus ir nemiera iemesls. Sātans rada nemieru, bailes, slepkavības, karus, naidu. Viņa nāk kā Miera Karaliene un mūs aicina: “Esiet pazemīgi, lūdzieties, atdodiet visu Visvarenā rokās, kas jūs radījis.”

Dievmātes, Miera Karalienes, 2010. gada 25. novembra vēstījums:
“Mīļie bērni! Es raugos uz jums un jūsu sirdī redzu nāvi bez cerības, nemieru un badu. Tur nav ne lūgšanas, ne paļāvības uz Dievu, tāpēc Visaugstais man ļauj sniegt jums cerību un prieku. Atverieties! Atveriet savu sirdi Dieva žēlsirdībai, un Viņš jums dos visu, kas jums nepieciešams, un piepildīs jūsu sirdi ar mieru, jo Viņš ir miers un jūsu cerība. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

Jēzu, paldies Tev par to, ka kopā ar Tevi izzūd visas bailes, nedrošība, kauns. Marija, palīdzi mums izveidot dziļas attiecības ar Jēzu. Tu mūs mierini kā māte: “Arī šodien Jēzus ir šeit, jums līdzās, pat ja domājat, ka esat vieni un ka jūsu dzīvē nav gaismas. Viņš ir šeit un nekad nav jūs pametis vai attālinājies no jums. Viņa dzimšanas gaisma apgaismo šo pasauli un jūsu dzīvi. Viņa Sirds ir vienmēr jums atvērta, lai uzņemtu visas jūsu ciešanas, pārbaudījumus, bailes un vajadzības. Viņa rokas sniedzas jums pretī, lai Viņš kā tēvs jūs apskautu un jums sacītu, cik svarīgi jūs Viņam esat, cik ļoti Viņš jūs mīl un rūpējas par saviem bērniem.” (25.12.2020.)

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU

Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Read Previous

22.DIENA. Parastā liturģiskā laika 25. nedēļa. Trešdiena. 25.09.

Read Next

Vēstījums Marijai Pavlovičai-Luneti 2024. gada 25. septembrī