24.DIENA. Parastā liturģiskā laika 25. nedēļa. Piektdiena. 27.09.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Amen.
SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

Evaņģēlija fragments (Lk 9, 18-22)
“18. Un notika, ka Viņš viens pats lūdza Dievu; arī mācekļi bija pie Viņa; un Viņš tiem jautāja, sacīdams: Par ko ļaudis mani uzskata?
19. Viņi atbildēja un sacīja: Par Jāni Kristītāju, bet citi par Eliju, bet vēl citi, ka uzcēlies viens no senajiem praviešiem.
20. Un Viņš tiem sacīja: Bet par ko jūs mani turat? Sīmanis Pēteris atbildēja, sacīdams: Par Dieva Svaidīto.
21. Un Viņš tiem noliedza un pavēlēja nevienam par to neteikt,
22. Sacīdams: Cilvēka Dēlam vajadzēs daudz ciest, un vecākie, un augstie priesteri, un rakstu mācītāji Viņu atmetīs un nogalinās, bet trešajā dienā Viņš celsies augšām.”

TURĒTIES PIE JĒZUS GARĪGĀ MIERINĀJUMĀ UN NEREMDINĀMĪBĀ

Ko es lūdzu?
Es lūdzu dziļu un uzticības pilnu saikni ar Jēzu.

– Es apsēdīšos blakus Jēzum, kurš lūdzas vienatnē (18. pants). Es uzlūkošu Viņa koncentrēšanos, būšu piesātināts ar Viņa iekšējo iegremdēšanos Tēva klātbūtnē. Es lūgšu Viņu palīdzēt man manā meditācijā iegūt klusumu un koncentrēšanos.

– Es kopā ar Jēzu atgriezīšos pie mācekļiem. Un dzirdēšu jautājumu, ko Jēzus uzdos pēc kāda laika: “Par ko ļaudis mani uzskata?” (18. pants). Es vērošu mācekļu reakciju. Un klausīšos viņu atbildes (19. pants).

– Es domāšu par to, ka Jēzus var pienākt pie manis un uzdot līdzīgu jautājumu: “Par ko Viņu uzskata tie cilvēki, ar kuriem es dzīvoju kopā katru dienu?” Es atcerēšos savus vistuvākos cilvēkus. Kurš no viņiem mani tuvina Jēzum, bet kurš – attālina no Viņa?

– Es nonākšu sirsnīgā tuvībā ar Jēzu. Es ļaušu Viņam skatīties man tieši acīs, dziļi manā sirdī. Es dzirdēšu Viņa kluso, mīlestības pilno jautājumu: “Kas Es esmu tev?” (20. pants).

– Ilgāk kavēšos pie Jēzus jautājuma. Ļaušu tam pārņemt savu prātu, dvēseli un sirdi. Es ieklausīšos savos iekšējos pārdzīvojumos. Un es atbildēšu Viņam godīgi, nevis tā, kā es to gribētu.

– Jēzus man atgādina, ka ceļš uz dzīvi pārpilnībā reizēm ved caur daudzām ciešanām (22. pants). Kādas sirds un prāta kustības manī raisa ziņa par Viņa ciešanām? Atklātā sarunā es Viņam atklāšu savas bailes, satraukumu, pretošanos.

– Es ar visu sirdi piekļaušos Jēzum un atkārtošu: “Lai arī kas notiktu, es zinu, ka Tu esi mans Pestītājs. Es uzticos Tev!”

Dievmātes skolā:

Marija ved mūs pie Mesijas. Viņa mūs aicina: “…sekot man ar prieku. Es vēlos jūs visus vest pie sava Dēla, jūsu Pestītāja. Jūs neapzināties, ka bez Viņa jums nav ne prieka, ne miera, ne nākotnes, ne mūžīgās dzīves.” (25.07.2010.). “Es, Viņa Māte, biju kopā ar Viņu sāpēs un ciešanās tieši tāpat kā tagad esmu kopā ar jums visiem. Mani bērni, es esmu kopā ar jums gan dzīvē, gan sāpēs, gan ciešanās, gan priekā un mīlestībā…” (02.03.2018.).

Dievmātes, Miera Karalienes, 1999. gada 25. februāra vēstījums:
“Mīļie bērni! Arī šodien es esmu ar jums, īpašā veidā kontemplējot un izdzīvojot savā sirdī Jēzus ciešanas. Bērniņi, atveriet savu sirdi un atdodiet man visu, kas ir tajā, – priekus, bēdas un pat visnenozīmīgākās sāpes, – lai es to visu upurētu Jēzum un lai Viņš ar savu neizmērojamo mīlestību jūsu ciešanas sadedzinātu un pārveidotu savā augšāmcelšanās priekā. Tāpēc es tagad jūs, bērniņi, īpašā veidā aicinu atvērt savu sirdi lūgšanai, lai, pateicoties tai, jūs kļūtu Jēzus draugi. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

Marija, paldies, ka māci mūs mīlēt Jēzu, kurš cieš, māci nekrist izmisumā, nebaidīties no ciešanām. Tu māci mūs uzlūkot krusta ceļu, lūgties pie krusta, lūgties ar krustu rokās. Aizbildini par mums, lai mēs spētu pieņemt katras, par vismazākās, ciešanas kopā ar tevi un Jēzu. Šodien es tev īpaši pateicos par šiem vārdiem: “Mans Dēls cieta, jo uzņēmās jūsu grēkus. Tāpēc jūs, mani bērni, manas mīlestības apustuļi, jūs, kas ciešat, ziniet, ka jūsu ciešanas kļūs gaisma un godība. Mani bērni, kad jūs ciešat sāpes, kad jūs piemeklē ciešanas, jūsos ienāk Debesis, un jūs visiem, kas ir jums līdzās, sniedzat nedaudz Debesu un daudz cerības.” (02.09.2017.) Mūsu Māte māca mūs ciešanās būt dziļās un tuvās attiecībās ar Jēzu. Amen.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU

Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Read Previous

Vēstījums Marijai Pavlovičai-Luneti 2024. gada 25. septembrī

Read Next

25.DIENA. Parastā liturģiskā laika 25. nedēļa. Sestdiena. 28.09.