30.DIENA. Parastā liturģiskā laika 26. nedēļa. Ceturtdiena. 03.10.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Amen.
SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

Evaņģēlija fragments (Lk 10, 1-12)
“1.Pēc tam Kungs nozīmēja vēl citus septiņdesmit divus un sūtīja viņus pa diviem sava vaiga priekšā visās pilsētās un vietās, kur Viņš domāja iet.
2. Un Viņš tiem sacīja: Pļaujamā daudz, bet strādnieku maz. Lūdziet tad pļaujas Kungu, lai Viņš sūta strādniekus savā pļaujā!
3. Ejiet! Lūk, es jūs sūtu kā jērus vilku starpā.
4. Nenesiet līdz nedz naudas maku, nedz somu, nedz kurpes un nevienu ceļā nesveiciniet!
5. Un kur jūs kādā namā ieiesiet, vispirms sakiet: miers šim namam!
6. Un ja tur būs miera bērns, jūsu miers mitēs pār viņu; bet ja nē, tad tas atgriezīsies jūsos.
7. Bet tanī pat namā palieciet un ēdiet, un dzeriet, kas viņiem ir, jo strādnieks ir savas algas cienīgs! Nestaigājiet no vienas mājas otrā!
8. Un ja jūs ieiesiet kādā pilsētā un jūs tur uzņems, ēdiet, ko jums liks priekšā!
9. Un dziediniet slimos, kas tanī ir, un sakiet viņiem: Dieva valstība jums tuvu klāt!
10. Bet ja jūs ieiesiet kādā pilsētā, un viņi jūs neuzņems, izgājuši tās gatvēs, sakiet:
11. Pat putekļus, kas no jūsu pilsētas mums pielipuši, mēs nokratām uz jums; tomēr to ziniet, ka Dieva valstība ir tuvu!
12. Es jums saku, ka Sodomai tai dienā būs vieglāk nekā šai pilsētai.”

ATRAST NEATLAIDĪBU SAVĀ AICINĀJUMĀ

Ko es lūdzu?
Es lūdzu neatlaidīgu sirdi, kas gatava pieņemt Jēzus aicinājumus.

– Ieklausīšos Jēzū, kurš vēlas mani sagatavot manai misijai. Nostāšos 72 mācekļu vidū (1. pants) un iztēlošos, kā Jēzus skatās uz mani un izsaka man savu lūgumu.

– Aizkavēšos ilgāk, domājot par savu dzīves misiju. Vai tā man dod prieku? Vai manī ir enerģija, lai dzīvotu? Ko es varu teikt par uzticību man uzticētajai misijai?

– Jēzus mani brīdina, ka uzdevumi, ko Jēzus man uztic, paredz arī grūtus brīžus. Viņš mani sūta “kā jērus vilku starpā” (3. pants). Kas ir vislielākās ciešanas manā aicinājumā? Vai es to pieņemu? Vai es uzticos Jēzum?

– Dzīve Jēzum paredz atteikšanos no savām personīgajām garantijām (4. pants). Viņš vēlas būt mana vienīgā garantija, no kuras es nekad neatteikšos. Kam es visvairāk esmu pieķēries? Vai es spēju to atdot Viņam?

– Es ievērošu, cik ļoti Jēzus akcentē mieru un brīvību kalpošanā, ko Viņš man uztic (5.-11. pants). Viņš vēlas, lai es nestu mieru tur, kur dzīvo citi, un tajā pašā laikā cienītu to cilvēku brīvību, kuri noraida Evaņģēliju. Ne visi pieņems manu liecību. Vai es tam piekrītu?

– Jātiesā ir Jēzum. Es Viņam uzticēšu visas savas dzīves sarežģītās situācijas, kurās tiek noraidīta ticība, Jēzus, Viņa Vārds. Es lūgšos ar karstu sirdi un mīlestību par cilvēkiem, kuri nepieņem Evaņģēlija vērtības.

– Es tuvošos Jēzum un runāšu ar Viņu par savu ikdienas dzīvi. Es Viņam izstāstīšu, kas man ir visgrūtākais, par problēmām, kas mani biedē, par uzdevumiem un cilvēkiem, ko kuriem es bēgu. Es atkārtošu īsu šautru lūgšanu: “Jēzu, piepildi mani ar drosmi un sirdsmieru!”

Dievmātes skolā:

Marija mūs aicina kopā ar viņu veidot Debesu Valstību. Viņa sacīja: “…sekojot Mana Dēla piemēram, domājiet par Dievišķo. Ko no jums grib Dievs? Lai jūs neļautu sātanam vest jūs zemes laimes ceļu, ceļu, uz kura nav Mana Dēla. Mani bērni, šis ceļš ir viltus un īslaicīgs. Mans Dēls ir Esošs. Es vēlu jums mūžīgo laimi un mieru, vienotību ar manu Dēlu un ar Dievu. Vēlu jums Dieva Valstību.”

Dievmātes, Miera Karalienes, 2021. gada 25. marta vēstījums:
“Mīļie bērni! Arī šodien es esmu ar jums, lai jums sacītu: “Bērniņi, tas, kurš lūdzas, nebaidās par nākotni un nezaudē cerību.” Jūs esat izredzēti nest prieku un mieru, jo jūs esat mani. Es šeit esmu nākusi, saukta par Miera Karalieni, jo sātans grib nemieru un karu, viņš grib piepildīt jūsu sirdi ar bailēm par nākotni, taču nākotne pieder Dievam. Tāpēc esiet pazemīgi un lūdzieties, un visu uzticiet Visaugstā rokās – Viņam, kas jūs radījis. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

Paldies, Marija, par to, ka tu esi kopā ar mums. Tu palīdzi mums pārvarēt šķēršļus Debesu Valstības sludināšanā. Paldies tev par taviem galvenajiem vēstījumiem (aicinājumam uz lūgšanu, ikdienas Evaņģēlija pārdomāšanu, gavēni, Svēto grēksūdzi, Svēto Misi), caur kuriem tu mums atgādini to, ko Jēzus mācīja saviem apustuļiem, lai izplatītu Debesu Valstību. Marija, palīdzi mums būt drosmīgiem, īpaši grūtos brīžos, un būt miera nesējiem jebkādos apstākļos. Amen.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU

Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Read Previous

29.DIENA. Parastā liturģiskā laika 26. nedēļa. Trešdiena. 02.10.

Read Next

31.DIENA. Parastā liturģiskā laika 26. nedēļa. Piektdiena. 04.10.