33.DIENA. Parastā liturģiskā laika 26. nedēļa. Svētdiena. 06.10.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Amen.
SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

Evaņģēlija fragments (Mk 10, 2-16)
“ 2. Un farizeji pienāca un, Viņu kārdinādami, jautāja: Vai vīrs drīkst šķirties no sievas?
3. Bet Viņš atbildēdams sacīja tiem: Ko Mozus jums pavēlējis?
4. Tie sacīja: Mozus atļāvis rakstīt šķiršanās grāmatu un šķirties.
5. Jēzus atbildēja un sacīja viņiem: Jūsu cietsirdības dēļ viņš jums šo likumu rakstījis.
6. Bet no radīšanas sākuma Dievs viņus radīja kā vīrieti un sievieti.
7. Tāpēc cilvēks atstās savu tēvu un māti un paliks pie savas sievas.
8. Un tie būs divi vienā miesā. Tātad viņi jau nav divi, bet viena miesa.
9. Tāpēc, ko Dievs savienojis, to cilvēkam nebūs šķirt.
10. Un Viņa mācekļi mājās atkal jautāja Viņam par to pašu.
11. Un Viņš tiem sacīja: Ja kas no savas sievas šķiras un citu precē, tas pārkāpj laulību ar viņu.
12. Un ja sieva šķiras no sava vīra un iziet pie cita, tā pārkāpj laulību.
13. Un Viņam atnesa bērniņus, lai Viņš tiem pieskartos, bet mācekļi norāja nesējus.
14. Jēzus, tos redzēdams, saīga un sacīja viņiem: Laidiet bērniņus pie manis nākt un neliedziet viņiem, jo tādiem pieder Dieva valstība.
15. Patiesi, es jums saku: kas Dieva valstību nepieņem kā bērns, tas tanī neieies.
16. Un Viņš tos apskāva un, uzlicis tiem rokas, tos svētīja.”

PALIKT UZTICĪGAM IZVĒLĒM SAVĀ DZĪVĒ

Ko es lūdzu?
Es lūdzu uzticību un pastāvību mana dzīves aicinājuma vērtību pārdzīvojumos.

– Es pievērsīšu uzmanību farizeju liekulībai sarunā ar Jēzu (2. pants). Viņi par sevi rada maldīgu priekšstatu kā par cilvēkiem, kuri meklē patiesību. Viņu sirdis ir nocietinātas (5. pants).Viņi ir pārliecināti, ka viņiem ir gatavas atbildes uz visiem jautājumiem. Viņi baidās, ka viņu uzskati var tikt apstrīdēti.

– Kā izskatās mana personīgā saruna ar Jēzu? Vai es sarunā ar Viņu esmu tiešs, godīgs un atklāts? Vai es ar Viņu varu runāt par visu, ko piedzīvoju dziļi manā sirdī? Vai es izvairos no sarežģītiem jautājumiem, uz kuriem varu saņemt man neērtas atbildes?

– “Tāpēc, ko Dievs savienojis, to cilvēkam nebūs šķirt.” (9. pants). Šī patiesība, kas attiecas uz attiecībām laulībā, atgādina arī par katra dzīves aicinājuma dievišķo izcelsmi. Mana dzīve ir svēta, tas ir, galu galā tā pieder Dievam.

– Vai es cienu savu aicinājumu? Vai es pret to neizturos kā pret savu īpašumu? Vai es katru rītu varu ar pārliecību un pazemību teikt: “Dievs, mana dzīve pieder tev!” Ko es jūtu, sakot šos vārdus?

– Jēzus man atgādina, ka sava dzīves ceļa izvēle paredz konsekvenci un uzticību. Jebkura nodevība attiecībā uz manu aicinājumu mani sāpina līdzīgi kā laulības pārkāpšana (11.-12. pants). Uzlūkošu savu dzīves aicinājumu. Vai es esmu uzticīgs solījumam, ko esmu devis Dievam un cilvēkiem?

– Jēzus man viennozīmīgi saka, ka, ja es Dieva valstību nepieņemšu kā bērns, es tanī neieiešu (15. pants). Es jautāšu Jēzum, ko nozīmē šie vārdi attiecībā uz manu aicinājumu. Kādu bērna īpašību man trūkst visvairāk? Tīrības? Vienkāršības? Paļāvības? Patiesuma? Uzticības? Vai kādu citu īpašību…?

– Patiesā lūgšanā es pieiešu pie Jēzus kā bērns. Es palūgšu Viņam mani apskaut, uzlikt man rokas un mani svētīt. Savā personīgajā lūgšanā es biežāk atgriezīšos šajā brīdī. Es palikšu savā sirds lūgšanā: “Jēzu, es Tev uzticu visu manu trauslumu!”

Dievmātes skolā:

Marija mūs aicina kopā ar viņu veidot Debesu Valstību. Viņa sacīja: “…sekojot Mana Dēla piemēram, domājiet par Dievišķo. Ko no jums grib Dievs? Lai jūs neļautu sātanam vest jūs zemes laimes ceļu, ceļu, uz kura nav Mana Dēla. Mani bērni, šis ceļš ir viltus un īslaicīgs. Mans Dēls ir Esošs. Es vēlu jums mūžīgo laimi un mieru, vienotību ar manu Dēlu un ar Dievu. Vēlu jums Dieva Valstību.”

Dievmātes, Miera Karalienes, 2021. gada 25. marta vēstījums:
“Mīļie bērni! Arī šodien es esmu ar jums, lai jums sacītu: “Bērniņi, tas, kurš lūdzas, nebaidās par nākotni un nezaudē cerību.” Jūs esat izredzēti nest prieku un mieru, jo jūs esat mani. Es šeit esmu nākusi, saukta par Miera Karalieni, jo sātans grib nemieru un karu, viņš grib piepildīt jūsu sirdi ar bailēm par nākotni, taču nākotne pieder Dievam. Tāpēc esiet pazemīgi un lūdzieties, un visu uzticiet Visaugstā rokās – Viņam, kas jūs radījis. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

Paldies, Marija, par to, ka tu esi kopā ar mums. Tu palīdzi mums pārvarēt šķēršļus Debesu Valstības sludināšanā. Paldies tev par taviem galvenajiem vēstījumiem (aicinājumam uz lūgšanu, ikdienas Evaņģēlija pārdomāšanu, gavēni, Svēto grēksūdzi, Svēto Misi), caur kuriem tu mums atgādini to, ko Jēzus mācīja saviem apustuļiem, lai izplatītu Debesu Valstību. Marija, palīdzi mums būt drosmīgiem, īpaši grūtos brīžos, un būt miera nesējiem jebkādos apstākļos. Amen.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU

Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Read Previous

32.DIENA. Parastā liturģiskā laika 26. nedēļa. Sestdiena. 05.10.

Read Next

33 GARĪGO VINGRINĀJUMU NOSLĒGUMS