DIEVS MANI SŪTA, LAI ES JŪS MĪLĒTU

Vēstījums Marijai Pavlovičai-Luneti 2024. gada 25. septembrī
“Mīļie bērni! Aiz mīlestības pret jums Dievs mani sūta jūsu vidū, lai es jūs mīlētu un mudinātu uz lūgšanu un atgriešanos par mieru jūsos un jūsu ģimenēs, un pasaulē. Bērniņi, neaizmirstiet, ka patiess miers nāk tikai ar lūgšanas starpniecību no Dieva, kas ir jūsu miers. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!” (Ar Baznīcas apstiprinājumu)

Šīs dienas vēstījums no citiem atšķiras ar to, ka pirmo reizi tā noslēgumā ir piebilde – ar Baznīcas apstiprinājumu. Baznīca piekrīt, ka Miera Karalienes vēstījumi palīdz mums augt garīgi. Un tas ir vēl viens iemesls priecāties un būt pateicīgiem par svētuma ceļu kopā ar Mariju. Visi labie augļi “izauguši” Medžugorjē kā Marijas mīlestības rezultāts.

Pateicamies Kungam, ka Baznīca iepazina un ar pateicību pieņēma šo koku, kura zari izplatās visā pasaulē. Tā augļus ievāc visa pasaule.

Šodien Marija no jauna mums atkārto: “Aiz mīlestības pret jums Dievs mani sūta jūsu vidū, lai es jūs mīlētu…”

Mēs nekad nenogurstam no tā, ka mīļotais cilvēks mums atkārto: “Mīlu tevi!” Pat pēc 43 gadu ikdienas Dievmātes parādīšanās, vizionāriem ir grūti raksturot tās mīlestības skaistumu, ar kādu Marija mūs mīl. Tie, kas to ir piedzīvojuši, ir pieņēmuši pārveidošanu un vēlas Dieva mīlestībai atbildēt ar mīlestību. Jēzus sacīja: “Ja jūs mani mīlat, izpildiet Manus baušļus!” Kas mīl Mariju, tas ar prieku atbildēs viņas aicinājumiem.

Pieņemsim lēmumu šajā mēnesī atbildēt viņas aicinājumiem konkrētā veidā. Kā nekad agrāk, dāvāsim viņai to, kas vienmēr dāvā viņai daudz prieka, – Rožukroņa lūgšanu. Viņa tik skaisti un tik bieži mums stāsta par Rožukroņa lūgšanu: “Rožukronis, bērniņi, man ir īpaši dārgs. Atveriet man savas sirdis caur Rožukroni, un es varēšu jums palīdzēt”; ““Mīļie bērni! Lūdzieties! Lūdzieties katru dienu Rožukroni, šo ziedu vainagu, kas mani kā Māti tiešā veidā saista ar jūsu sāpēm, ciešanām, vēlmēm un cerībām”; “Bet man, mani bērni, sniedziet Rožukroņa dāvanu, rozes, kuras es tik ļoti mīlu. Manas rozes ir jūsu lūgšanas, kuras raidāt no sirds, nevis izsakāt tikai ar lūpām. Manas rozes ir jūsu lūgšanas, ticības un mīlestības izpausmes. Kad mans Dēls bija maziņš, Viņš man teica, ka man būs neskaitāmi daudz bērnu un ka viņi man sniegs daudz rožu. Es Viņu nesapratu. Tagad zinu, ka jūs esat tie bērni, kas man sniedz rozes, kad vairāk par visu mīlat manu Dēlu, kad lūdzaties no sirds un palīdzat visnabadzīgākajiem. Tās ir manas rozes.” (02.12.2017.) “Ja jūs tam piekrītat – ņemiet rožukroni! Vienkāršā Rožukroņa lūgšana var darīt brīnumus gan pasaulē, gan jūsu dzīvē. Es jūs svētīju un būšu kopā ar jums, cik ilgi Dievs to vēlēsies. Paldies, ka jūs nebijāt neuzticīgi manai klātbūtnei šeit! Paldies, jo jūsu atbilde kalpo labajam un mieram!” (25.01.1991.)

Rožukronis ir lūgšana, kas nes mums Dieva mieru caur Marijas sirdi. Savā enciklikā «ROSARIUM VIRGINIS MARIAE» Svētais Tēvs Jānis Pāvils II raksta par savu lielo mīlestību uz Rožukroņa lūgšanu kā miera sasniegšanas līdzekli: “Nopietni izaicinājumi attiecībā uz mieru jaunajā tūkstošgadē liek mums domāt, ka tikai iejaukšanās no augšas ir spējīga virzīt tās sirdis, kas dzīvo konflikta situācijās, un tos, kuri vada tautu likteņus, var dot pamatu cerībai uz labāku nākotni. Rožukronis pēc būtības ir lūgšana par mieru, jo tā ietver Jēzus Kristus, Pasaules Karaļa, tā, kas ir “mūsu miers” (Ef 2,14) uzlūkošanu. Ikviens, kas apgūst Kristus noslēpumu, un acīmredzot tāds ir Rožukroņa mērķis, iepazīst miera noslēpumu un padara to par savas dzīves projektu.” (40).

Klausīsim Māti, klausīsim Baznīcu un atjaunosim kopīgu Rožukroņa lūgšanu mūsu ģimenēs, kopienās. Lūgsimies Rožukroni par mieru mūsu sirdīs, mūsu ģimenēs un visā pasaulē.

Lūgšana: Debesu Tēvs, pateicamies Tev par mīlestību, ar kādu Tu ļauj Marijai mūs mīlēt. Pateicamies par šo zināšanu žēlastību. Marija, lūdzam tevi, mīli mūs, mīli mūs vēl vairāk, lai tava mīlestība visā pasaulē piepilda katru to mūsu brāļu un māsu sirdis, kuri vēl nepazīst Dieva mīlestību. Šajā mēnesī Rožukroņa lūgšanā pienesam tev visus tos, kas izjūt nemieru, vardarbību, bailes, naidu, lai viņus skar un pārveido tava mīlestība. Ipaši uzticam tev šīs pasaules varenos, kas pieņem lēmumus par karu un mieru. Lūdzamies par viņiem, lai arī viņi varētu iepazīt Dieva mīlestību, kurai vienīgajai ir spēks apturēt apjukumu un kara neprātu. Palīdzi mums, Marija, būt pastāvīgiem lūgšanā par mieru mūsu sirdīs, mūsu ģimenēs, visā pasaulē. Amen.

Terēze Gažiova

Read Previous

ES JŪS MUDINU UZ LŪGŠANU UN ATGRIEŠANOS

Read Next

PARASTĀ LITURĢISKĀ LAIKA 28. NEDĒĻA, SVĒTDIENA, 13.10.