PARASTĀ LITURĢISKĀ LAIKA 28. NEDĒĻA, SVĒTDIENA, 13.10.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Amen.

SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

EVAŅĢĒLIJA FRAGMENTS (Мк 10,17-30)
“17. Un kad Viņš bija izgājis ceļā, kāds piesteidzās un, ceļos pret Viņu nometies, lūdza Viņu: Labais Mācītāj, kas man jādara, lai es iemantotu mūžīgo dzīvošanu?
18. Bet Jēzus sacīja viņam: Kāpēc tu mani sauc par labo? Neviens nav labais, kā vienīgi Dievs.
19. Tu baušļus zini: tev nebūs laulību pārkāpt, tev nebūs nokaut, tev nebūs zagt, tev nebūs nepatiesu liecību dot, tev nebūs krāpt, tev būs tēvu un māti godāt!
20. Bet tas atbildēja un sacīja Viņam: Mācītāj, no savas jaunības es esmu visu to pildījis.
21. Bet Jēzus, uzlūkodams viņu, iemīlēja to un sacīja tam: Viena tev trūkst: ej, pārdod visu, kas tev ir, un atdod nabagiem, un tev būs manta debesīs; un nāc, seko man!
22. Tas, noskumis par šo vārdu, aizgāja bēdīgs, jo viņam bija daudz īpašumu.
23. Un Jēzus apskatījies sacīja saviem mācekļiem: Cik grūti tiem, kam bagātība, ieiet Dieva valstībā!
24. Bet mācekļi iztrūkās par Viņa vārdiem. Bet Jēzus atkal atbildēdams, sacīja tiem: Bērniņi, cik grūti ieiet Dieva valstībā tiem, kas paļaujas uz naudu!
25. Vieglāk kamielim iziet caur adatas aci nekā bagātam ieiet Dieva valstībā.
26. Tie vēl vairāk brīnījās un savā starpā runāja: Un kas tad var kļūt pestīts?
27. Un Jēzus, viņus uzlūkodams, sacīja: Tas nav iespējams cilvēkiem, bet ne Dievam, jo Dievam viss ir iespējams.
28. Un Pēteris sāka Viņam runāt: Lūk, mēs visu atstājām un sekojām Tev.
29. Jēzus atbildēdams sacīja: Patiesi es jums saku: nav neviena, kas manis un evaņģēlija dēļ būtu atstājis namu vai brāļus, vai māsas, vai tēvu, vai māti, vai bērnus, vai tīrumus,
30. Kas tagad, šinī laikā, nesaņemtu simtkārt tik daudz, kaut caur vajāšanām, namus un brāļus, un māsas, un mātes, un bērnus, un tīrumus, un nākošajā laikā mūžīgo dzīvi.”

ATDOT VISU JĒZUS DĒĻ

Es lūdzu lielu garīgu vēlmi un spēju atdot visu Jēzus dēļ.

— Es uzmanīgi vērošu cilvēku, kurš piesteidzās pie Jēzus un nometās pret Viņu ceļos. Es pievērsīšu uzmanību tam, ar kādu vēlmi viņš uzdod jautājumu Jēzum. Viņš vēlas zināt, kā viņam iemantot mūžīgo dzīvošanu (17. pants). Es uzdošu jautājumu: “Kādas ir manas dziļākās vēlmes? Kas tajās valda?”

— Jēzus man atgādina, ka galvenais ceļš uz mūžību ir uzticīga baušļu ievērošana (19. pants). Vai es varu ieskatīties Jēzum acīs un teikt: “Mācītāj, no savas jaunības es esmu visu to pildījis.” (20. pants)

— Uzlūkojot Jēzu, es pamazām atcerēšos visus baušļus. Es apstāšos pie katra no tiem. Es pateikšos Viņam par katru uzticību un patiesi nožēlošu katru neuzticību. Kurus baušļus es esmu ievērojis savā dzīvē, kas darīja Jēzu laimīgu? Kuri no tiem Viņu sāpināja?

— Es iztēlošos kā Jēzus mani uzlūko ar mīlestību un jautā: “Vai ir vēl kaut kas tāds, ko tu nespēj upurēt uz visiem laikiem manis dēļ?” (21.-22. pants) No kādiem Jēzus lūgumiem es baidos visvairāk?

— Jēzus mani brīdina no bagātības verdzības. Viņš ir godīgs pret mani: “Vieglāk kamielim iziet caur adatas aci…” (23.-25. pants)

— Es iziešu “brīvības testa” pārbaudi. Es nosaukšu Jēzum visu, kas man ir visdārgākais: cilvēkus, lietas, spējas, karjeru… Es centīšos pamazām, apzināti atdot to visu Viņam. No kā man šobrīd ir visgrūtāk atteikties? Ko es vēlētos lūgt Jēzum?

— Jēzus apgalvo, ja es Viņam atdošu visu, kas ir manā dzīvē, tad saņemšu simtkārt vairāk tur, kur es dzīvoju un strādāju (28. – 30. pants). Tas nenotiks bez pūlēm un darba. Es uzticu Jēzum visu savu dzīvi un mūžību, uz kuru es tiecos: “Jēzu, Tu esi mans lielākais labums!”

Dievmātes skolā:
Marija aicina mūs gavēt un atteikties no tā, kas mums ir dārgs, no tā, kam mēs esam pieķērušies. Katru trešdienu un piektdienu viņa mūs aicina ievērot stingru gavēni. Tas stiprina mūsu gribu. Mēs spējam atteikties no tā, kas mums kaitē, un dzīvot saskaņā ar Dieva baušļiem.

Dievmātes, Miera Karalienes, 1990. gada 25. februāra vēstījums:
“Mīļie bērni! Es jūs aicinu: nododiet sevi Dieva rokās. Šajā laikā es īpaši vēlos, lai jūs atsacītos no visām tām lietām, kurām esat pieķērušies, bet kuras kaitē jūsu garīgajai dzīvei. Tāpēc, bērniņi, apņemieties sevi visu veltīt Dievam un nepieļaujiet, ka šo lietu dēļ, kuras kaitē gan jūsu dvēselei, gan garīgajai dzīvei, jūsu dzīvē ienāktu ļaunais gars. Bērniņi, Dievs jums sevi atdod visā pilnībā, bet jūs Viņu atklāt un iepazīt varat tikai lūgšanā. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

Marija, mūsu māte, tu mūs māci atteikties no sevis Jēzus dēļ, mīlestības pret Viņu dēļ, lai iegūtu mūžīgo dzīvi. Tu sacīji: “Bērniņi, jūs esat pārlieku piesaistījušies zemei un laicīgām lietām, tāpēc sātans jūs dzenā, kā vējš – jūras viļņus.” Aizbildini par mums, lai mēs ieraudzītu un atstātu visu to, kas mums traucē ieiet Debesu Valstībā.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU
Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Read Previous

DIEVS MANI SŪTA, LAI ES JŪS MĪLĒTU