PARASTĀ LITURĢISKĀ LAIKA 29. NEDĒĻA, SVĒTDIENA, 20.10.

Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Amen.
SVĒTĀ GARA PIESAUKŠANA
Nāc, Svētais Gars, nāc caur Tavas Līgavas, Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Sirds aizbildniecību! (3x)

EVAŅĢĒLIJA FRAGMENTS (Mk 10, 35-45)
“35. Un Zebedeja dēli, Jēkabs un Jānis, piegājuši pie Viņa, sacīja: Mācītāj, mēs vēlamies, lai Tu mums darītu, ko vien mēs lūgsim!
36. Bet Viņš tiem sacīja: Ko jūs vēlaties, lai es jums darītu?
37. Tie sacīja: Dod mums, lai mēs Tavā godībā sēdētu viens tavā labajā, otrs Tavā kreisajā pusē!
38. Bet Jēzus viņiem sacīja: Jūs nezināt, ko lūdzat. Vai jūs varat dzert to biķeri, ko es dzeru, un tapt kristīti kristībā, kurā es tieku kristīts?
39. Bet tie Viņam sacīja: Mēs varam! Bet Jēzus viņiem sacīja: Biķeri, kuru es dzeru, jūs gan dzersiet un tapsiet kristīti kristībā, kurā es topu kristīts,
40. Bet sēdēt pie manas labās vai kreisās rokas man nepiederas dot jums, bet kuriem tas ir sataisīts.
41. Kad tie desmit to dzirdēja, tie ņēma to Jēkabam un Jānim ļaunā.
42. Bet Jēzus tos pieaicināja un sacīja viņiem: Jūs zināt, ka tie, kas tiek uzskatīti par tautu valdniekiem, valda pār tām; un viņu valdnieki izmanto varu pār tām.
43. Bet tā lai nav jūsu starpā, bet kas grib tapt lielāks, lai ir jūsu sulainis!
44. Bet kas no jums grib būt pirmais, lai ir visu kalps!
45. Jo arī Cilvēka Dēls nav nācis, lai Viņam kalpotu, bet lai Viņš kalpotu un dotu savu dzīvību daudzo atpestīšanai.”

DZĪVOT EVAŅĢĒLIJA GARĀ

Es lūdzu lielu vēlmi dzīvot saskaņā ar Evaņģēliju.

— Es centīšos izjust to, ko juta Jānis un Jēkabs. Es skatīšos, kā viņi pieiet pie Jēzus. Viņi Viņam lūdz to, lai mūžībā būtu pēc iespējas tuvāk Viņam (35.-37. pants). Vai arī man ir līdzīga vēlēšanās? Vai es ilgojos pēc tuvības ar Jēzu?

— “Ko jūs vēlaties, lai es jums darītu?” (36. pants). Jēzus mani iedrošina lūgt Viņu. Es varu būt pārliecināts, lai arī cik reižu es tuvotos Viņam lūgšanā, Viņš jau pirmais mani gaida un ir gatavs uzklausīt manus lūgumus. Vai es esmu pārliecināts, ka nav tāda lūguma, ko Viņš nedzirdētu?

— “Jūs nezināt, ko lūdzat.” (38. pants). Jēzus vēlas, lai es saprastu, ka daudzos gadījumos es pat nezinu, ko lūdzu. Es redzu tikai vienu realitātes pusi – savas vajadzības. Bet Viņš pazīst otru pusi – Tēva gribu, kurš vēl man labu. Vai es ticu, ka Viņš zina labāk, kas man ir vislabākais?

— Es iztēlošos Tēva tēlu, kurš gatavo man vietu mūžībā (40. pants). Es sapratīšu, ka Viņš katru dienu domā par mani un mani gaida. Es tuvošos Viņam, kā bērns tuvojas mīļotajam Tēvam. Es ar mīlestību lūgšu Viņu sargāt mani un manu vietu mūžībā.

— Es nezinu, kādu kausu man nāksies izdzert šajā dzīvē (39. pants). Es domāšu, ka to man ir sagatavojis Jēzus, kurš man vienmēr vēl labu. Kvēlā lūgšanā es lūgšu Viņam, ar mīlestību pieņemt visu, ko Viņš man ir sagatavojis katrai dienai.

— Jēzus man rāda ceļu caur Evaņģēliju uz Debesīm. Tas ir kalpošanas ceļš, kas brīvs no sāncensības un sevis paaugstināšanas (41.-45. pants). Viņš mani brīdina, lai es neļautos šīs pasaules modei, kas rāda savu varu un spēku pār citiem.

— Es iztēlošos sevi saskarsmē ar tuvākajiem savās ikdienas gaitās. Kas manī valda: labvēlība un kalpošana vai sāncensība un egocentrisms? Es “ieiešu” sirds lūgšanā, kas ilgs visu dienu: “Jēzu, dāvā, lai es kļūtu tāds, kā Tu!”

Dievmātes skolā:

Marija runā par Debesu Tēva mīlestību uz mums. Viņš sūta viņu, lai viņa mūs mīlētu un vestu pie Viņa. Viņa mums saka: “Atveriet sirdi dāvanām, kuras Viņš vēlas jums sniegt, un sirds klusumā pielūdziet manu Dēlu Jēzu, kas ir atdevis savu dzīvību, lai jūs dzīvotu mūžībā, kur Viņš vēlas jūs aizvest.”

Dievmātes, Miera Karalienes, 2015. gada 25. septembra vēstījums:
“Mīļie bērni! Arī šodien es lūdzu Svēto Garu, lai Viņš piepilda jūsu sirdi ar stipru ticību. Lūgšana un ticība piepildīs jūsu sirdi ar mīlestību un prieku, un jūs būsiet zīme tiem, kas ir tālu no Dieva. Bērniņi, mudiniet cits citu lūgties ar sirdi, lai tādējādi lūgšana varētu piepildīt jūsu dzīvi un jūs, bērniņi, ik dienas pirmām kārtām liecinātu par kalpošanu Dievam adorācijā un kalpošanu saviem tuvākajiem, kas nonākuši grūtībās. Es esmu kopā ar jums un aizlūdzu par jums visiem. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

Marija, Kunga pazemīgā kalpone, mēs vēlamies iemīlēt tavas dzīves saskaņā ar Evaņģēliju piemēru. Tu biji pilnībā vienota ar Jēzu, viena sirds, viena dvēsele. Marija, palīdzi mums kļūt tādiem, kā Jēzus. Lūdzu, aizbildini par mums, lai mēs mūsu atlikušo dzīvi nodzīvotu pielūdzot Jēzu un kalpojot saviem tuvākajiem! Amen.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA JĒZUM CAUR MARIJU

Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Read Previous

23. STARPTAUTISKĀS GARĪGĀS ATJAUNOTNES DIENAS LAULĀTIEM PĀRIEM