Kardināls De Donatis atklās, un arhibīskaps Fizikella noslēgs 30.Jauniešu festivālu Medžugorjē

Medžugorjē notikusi vēl viena tikšanās, lai sagavotos Jauniešu festivālam, kam šogad ir jubilejas gads un kas notiks jau trīsdesmito reizi ar devīzi “Seko man!” (Mk 10:21).

Kora un orķestra vadītāji, tulki, franciskāņu kopienas jauniešu grupa, tehniķi, un daudzi citi, kas atbildīgi par festivāla organizēšanu, pastāstīja apustuliskajam vizitoram Medžugorjes draudzē, arhibīskapam Henrikam Hoseram un prāvestam, tēvam Marinko Šakotam par to, kas jau paveikts un kas vēl darāms, lai viss būtu sakārtots līdz festivāla sākumam.

Šogad Mladifests notiks no 1. līdz 6. augustam. Mons. Hosers apliecināja, ka Svētā Tēva atļauja svētceļojumiem uz Medžugorji attiecas ne tikai uz svētceļniekiem, bet arī uz bīskapiem un kardināliem, kas var Medžugorjē celebrēt Svēto Misi. Viņš pavēstīja, ka Mladifesta atklāšanas Svēto Misi 1. augustā plkst. 19.00 celebrēs kardināls Andželo De Donatis, Romas bīskapijas Pāvesta ģenerālais vikārs, bet vakara Svēto Misi svinīgajā festivāla noslēgumā 5. augustā plkst. 19.00 vadīs arhibīskaps Rino Fizikella, Pāvesta sadarbības padomes jaunās Evanģelizācijas jautājumos priekšsēdētājs. Mons. Fizikella novadīs arī katehēzi jauniešiem.

Katehēzes un arī Sv.Mises Mladifestā vadīs arī Hosē Rodrigess Karbaljo, bijušais franciskāņu ordeņa ģenerālministrs, kas šobrīd pilda Kongregācijas sekretāra pienākumus Dievam veltītās dzīves institūtu un apustuliskās dzīves biedrību jautājumos; arhibīskaps, Bosnijas Hercegovinas apustuliskais nuncijs Luidži Peccuto; mons. Dominiks Rejs, Tulonas bīskaps no Francijas; mons., Triestas arhibīskaps Džampaolo Krepaldi; mons., Sisakas bīskaps Vlado Košičs; kardināls, Vrhbosnas arhibīskaps un metropolīts Vinko Puličs un mons., apustuliskais vizitors Medžugorjes draudzē Henriks Hosers.

Mladifests noslēgsies ar Sv. Misi Križevac kalnā otrdien, 6.augustā plkst. 5.00 no rīta. Festivāla dienas būs piesātinātas ar katehēzēm, liecībām, procesijām, Vissvētākā Altāra Sakramenta adorāciju, meditācijām, lūgšanām…

Kopā ar daudzajiem kardināliem, bīskapiem un garīdzniekiem augusta sākumā Medžugorjē tiek gaidīti desmitiem tūkstošu svētceļnieku, bet ar tiešās interneta translācijas starpniecību dažādās valodās kopā ar mums būs miljoniem skatītāju un klausītāju visā pasaulē. Pasākumu filmēs sešas kameras ar divu pacēlāju un drona palīdzību –  tas nodrošinās teicamu, vēl labāku nekā iepriekš, filmēšanas kvalitāti. Šogad uz Mladifestu atbrauks arī četrdesmit brīvprātīgie no Spānijas.

Avots: radio-medjugorje.com, bildes: Radiopostaja MIR Medjugorje

Read Previous

NOVENNA PIRMS MEDŽUGORJES LŪGŠANU TIKŠANĀS PAR MIERU LATVIJĀ 27.07.2019.

Read Next

Tēva Ļubo Kurtoviča OFM liecība. Starptautiskā lūgšanu tikšanās Medžugorjes garā Aglonā 27.07.2019