PIRMĀ DIENA: Tēva un Marijas vienotība (8. diena)

PIRMĀ DIENA: Tēva un Marijas vienotība (8. diena)
Mūsu pirmsākumu veltīšana

Dieva Tēva, Dēla un Svētā Gara vārdā.

LŪGŠANA SVĒTAJAM GARAM
Svētuma Gars, kļūsti par Skolotāju
Visai manai sirdij, lai es varētu mīlēt,
Manam garam, lai es varētu iepazīt,
Manai mēlei, lai es varētu iepriecināt,
Manām jūtām un manām spējām,
Lai es varētu rīkoties vai ciest;
Par manu bagātību, manu ciešanu,
Un visa, kas man pieder, Kungu,
lai es varētu kalpot Tev.
Veido manu sirdi par templi,
Manu mēli par instrumentu,
Lai runātu pamācoši,
Lai runātu daiļskanīgi.
Caur Jēzu un Mariju
Valdi manī ar spēku,
Lai es varētu slavēt
Vienīgi Dievu mūžīgi.
(Sv. Luī Marija Griņons no Monforas)

Viens Rožukroņa noslēpums — Tēvs mūsu ✞ 10 Esi sveicināta, Marija ✞ Gods lai ir Tēvam ✞ Mans Jēzu

DIEVA VĀRDS
Efez 1, 3-6. Lai slavēts Dievs, mūsu Kunga Jēzus Kristus Tēvs, kas mūs Kristū svētījis visādā garīgā svētībā debesīs. Viņā Viņš mūs izredzējis pirms pasaules radīšanas, lai mēs mīlestībā būtu svēti un nevainīgi Viņa priekšā.Iepriekš paredzējis, Viņš savā labprātībā nolēma mūs pieņemt sev par bērniem caur Jēzu Kristu, par slavu savas žēlastības godībai, ar kuru Viņš mūs apveltījis savā mīļotajā Dēlā.

VĒSTĪJUMS 1993. GADA 11. JŪLIJĀ
„Mīļie bērni, es gribu, lai jūs katru jauno dienu dzīvotu mīlestībā un mierā. Es gribu, lai jūs būtu miera un mīlestības nesēji. Cilvēkiem tik ļoti vajadzīga mīlestības un miera žēlastība, bet viņi to zaudējuši tāpēc, ka nelūdzas. Modiniet savās sirdīs nepārtrauktu lūgšanu, jo tikai tādā veidā jūs būsiet spējīgi kļūt par Dievam sagatavotiem traukiem. Caur lūgšanu Tēvs jūs pārveidos par traukiem pēc Sava prāta. Tāpēc pilnīgi pakļaujieties Viņam. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu.”

MEDITĀCIJA
Ja saskaņā ar Dieva plānu līgava tiek atdota līgavainim kā viņa palīgs, līdzīga viņam, tas nenozīmē tikai bērnu dzemdēšanu. Viņai arī jāpiedalās bērnu izglītošanā un audzināšanā ar savu mātišķo gādību, maigumu un labestību, sniedzot gudrus padomus. Neapšaubāmi paredzējis mums kļūt par Sava Dēla Miesas locekļiem, Dievs Tēvs mūs ir aicinājis saskaņā ar Savas gribas lēmumu un pateicoties vienīgi Savai žēlastībai, ko dāvājis mums Jēzū Kristū pirms visiem mūžiem: jau radījis mūs līdzīgu Viņam un sagatavojis mūs svētiem darbiem, kurus Tēvs vēlējās, lai mēs veiktu par godu Viņa slavai. (…)
Tieši tāpēc, laikiem piepildoties, kad Viņš būs radījis Dēla svēto Līgavu, Viņš Tai parādīs, kādi nodomi Viņa plānā bijuši paredzēti katrai dvēselei.
(Žans Žaks Oljē, Svētās Jaunavas iekšējā dzīve, TI, 63)

Mēs pasludinām un nosakām, ka doktrīna, kas apgalvo, ka Svētlaimīgā Jaunava Marija kopš paša pirmā savas ieņemšanas brīža, pateicoties īpašai Visvarenā Dieva žēlastībai un labvēlībai, cilvēces Pestītāja Jēzus Kristus dēļ ir tikusi pasargāta no jebkāda pirmgrēka traipa, ir Dieva atklāta doktrīna, tāpēc visiem ticīgajiem tai stingri un pastāvīgi šādā veidā ir jātic.”
(Pijs IX, Ineffabilis Deus, 1854.g. 8.decembrī)

Šo „absolūti unikālo žilbinošo svētumu”, kas Marijai ir „dāvāts no pirmā ieņemšanas mirkļa” (LG 56), Viņa pilnībā saņem no Kristus: Viņa ir „izcilā veidā izpirkta Viņas Dēla nopelnu dēļ”. (LG, 53,56).
Vairāk nekā jebkuru citu radīto personu Tēvs Mariju „Kristū ir svētījis ar visāda veida garīgu svētību Debesīs” (Efez 1,3) un izvēlējās Viņu „Kristū pirms pasaules radīšanas, lai mēs būtu svēti un nevainojami Viņa priekšā mīlestībā”. (Efez 1,4)
Austrumu Baznīcas tradīcijas tēvi Dieva Māti sauc “Visu-Svētā” (Panagia) un godina Viņu, kā „no jebkura grēka traipa pasargātu, Svētā Gara veidotu un darinātu kā jaunu radību. Caur Dieva žēlastību Marija palika brīva no jebkāda personīgā grēka visas savas dzīves garumā.”
(Katoļu Baznīcas Katehisms, 492-493)

ANTIFONA
Ak, Jēzu, mūsu dārgais Līgavaini,
mūsu Dievs un mūsu brāli,
nāc, nāc un piedzimsti mūsos
caur Savu Māti,
lai caur Tevi
mēs varētu aiziet pie Tēva.
(Sv. Luī Marija Griņons no Monforas)

126. PSALMS
Ja Kungs neuzceļ māju,
tad veltīgi būvē strādnieki,
Ja Kungs nesargā pilsētu,
tad velti ir nomodā sargi.
Ir veltīgas pūles jums celties pirms gaismas,
un sēdēt līdz vēlai naktij,
kas ēdat sūra darba maizi,
jo savus mīļos Viņš apveltī miegā.
Rau, Kunga dāvana ir bērni,
alga ir miesas auglis.
Kā bultas karotāja rokā,
tā ir arī jaunības bērni.
Svētīgs ir vīrs, kas pildīja bultu maku ar tām:
tie nenonāks kaunā, kad viņi tiesāsies
ar saviem ienaidniekiem vārtos.

VELTĪŠANĀS LŪGŠANA
Vissvētākā Jaunava Marija! Šodien tavā priekšā un tavās rokās es atjaunoju un apstiprinu svētās Kristības solījumus. Es uz visiem laikiem atsakos no sātana, no visiem viņa darbiem un sevi veltu Vissvētākajai Jēzus Kristus Sirdij. Es vēlos nest savu krustu un sekot Kristum visās sava mūža dienās saskaņā ar Debesu Tēva gribu. Ak, Marija, visu debespulku un Baznīcas klātbūtnē es sevi veltu tavai Bezvainīgajai Sirdij. Esi mana Māte un Karaliene! Pilnīgā paļāvībā un mīlestībā es tev uzticu un veltu savu miesu un dvēseli, visu, kas man pieder, redzamo un neredzamo, un savu bijušo, esošo un nākamo labo darbu augļus. Es tev dodu pilnīgu brīvību rīkoties ar mani un visu, kas man pieder, pēc tavas gribas lielākam Dieva godam tagad un mūžīgi. Amen.

Marija, Miera Karaliene, lūdz par mums, par Latviju un par visu pasauli! (3 reizes)

Read Previous

SEPTĪTĀ DIENA: Valdzinājums uzņemties nest krustu un atdot dzīvību mīlestības vārdā

Read Next

OTRĀ DIENA: Līgava Dieva plānā (9. diena)