30 SANKTUĀRIJI UN LŪGŠANU VIETAS, STARP TĀM ARĪ MEDŽUGORJE, KOPĀ AR PĀVESTU FRANCISKU VIENOJAS LŪGŠANĀ PAR PANDĒMIJAS NOSLĒGŠANOS

30 sanktuārijos un lūgšanu vietās visā pasaulē, arī Medžugorjē, lūgšanu maratona “Draudze bez mitēšanās par viņu lūdza Dievu.” (Apd 12, 5) ietvaros, maija mēnesī katru dienu lūgsies Rožukroņa lūgšanu par koronavīrusa pandēmijas noslēgšanos. Iniciatīva, ko pēc pāvesta Franciska vēlēšanās organizēja pāvesta padome sadarbībā ar Jauno evaņģelizāciju “īpašā veidā piesaistīt sanktuārijus visā pasaulē”, lai tie “ticīgajiem, ģimenēs un kopienās” organizētu Rožukroņa lūgšanu par pandēmijas noslēgšanos.

Pāvests Francisks pats personīgi uzsāks lūgšanu maratonu 1. maijā un to noslēgs 31. maijā. Rožukroņa lūgšana tiks translēta Svētā Krēsla oficiālajos kanālos plkst. 19:00 pēc Maskavas laika. Rožukroņa lūgšanas translācija no Medžugorjes tiks organizēta sestdien, 15. maijā, tāpēc šajā dienā lūgšanu programma no Svētā Jēkaba baznīcas āra altāra tiks pārcelta par 1 stundu. Rožukroņa lūgšana būs plkst. 19:00 (pēc Maskavas laika), pēc tam 20:00 – Svētā Mise (pēc Maskavas laika).

Pagājušajā gadā Svētais Tēvs vēstulē ticīgajiem aicināja maija mēnesī “no jauna atklāt Rožukroņa lūgšanas skaistumu” savās mājās.

“Tie visi vienprātīgi palika kopā lūgšanās ar Mariju” (sal. Apd 1, 14) bija Rožukroņa lūgšanas tēma, ko pāvests Francisks pagājušajā gadā vadīja pie Lurdas Dievmātes grotas, Vatikāna dārzos 30. maijā, Vasarsvētku priekšvakarā. Šī lūgšana tika translēta daudzos mariāniskajos sanktuārijos un lūgšanu vietās visos kontinentos, tajā skaitā arī Svētā Jēkaba baznīcā Medžugorjē.

Ticīgie tiek aicināti visu maija mēnesi, kas tradicionāli ir veltīts Visšķīstākajai Jaunavai Marijai, piedalīties Rožukroņa lūgšanā par pandēmijas noslēgšanos.

Izņemot Medžugorji, kur Rožukroni lūgsies 15. maijā, ŠEIT jūs varat atrast sarakstu ar citām vietām, kas piedalīsies pāvesta Franciska iniciatīvā, ko, sadarbībā ar Jauno evaņģelizāciju, organizē pāvesta padome.

Informācijas avots: Radiopostaja Mir Medjugorje

Pagājušajā gadā ar tiešraides starpniecību Medžugorje vienojās Rožukroņa lūgšanā ar pāvestu Francisku.

Read Previous

PIRMĀ MAIJA SESTDIENA

Read Next

LAI NEŠAUBĪGA IR JŪSU TICĪBA