ONLINE KONGRESS: LEKCIJAS UN BĪSKAPU, PRIESTERU, MEDŽUGORJES LIECINIEKU UN SVĒTCEĻNIEKU LIECĪBAS (30.10.2021)

Atzīmējot Jaunavas Marijas parādīšanās Medžugorjē 40.gadadienu, Informācijas centrs “Mir Međugorje” organizē online kongresu par Medžugorjes augļiem ķīniešu valodā runājošajām valstīm (ķīniešu un ziemeļķīniešu valodā) ar nosaukumu “Lūdziet, tad jums taps dots; meklējiet, tad jūs atradīsit; klaudziniet, tad jums taps atvērts” (Mt 7, 7).

Lai gan kongress ir sagatavošanas stadijā, ir precīzi zināms, ka tas notiks 2021.g. 30.oktobrī no plkst.10.00 līdz 17.00 pēc Medžugorjes laika, pēc tam tas turpināsies ar vakara lūgšanu programmu no Svētā Jēkaba baznīcas.

Lekcijas lasīs apustuliskais nuncijs arhibīskaps Luidži Pecuto, Honkongas bīskapa palīgs Jāzeps Ha Ši-Šings, Hercegovinas franciskāņu provinces provinciālis t. Milenko Šteka, Medžugorjes draudzes prāvests t. Marinko Šakota, t. Danko Perutina.

Liecinās Jakovs Čolo, Marija Pavloviča – Luneti, Ivans Dragičevičs un daudzi citi, kuru dzīves ir mainījusi Medžugorje. Viņi liecinās par atgriešanos, pārmaiņām dzīvē, lūgšanu dzīvi un dzīves jēgas meklēšanu.

Tiek gatavota arī bagāta muzikālā programma un video materiāli.

Covid-19 pandēmijas dēļ daudziem svētceļniekiem nav iespējas fiziski apmeklēt Medžugorji. Medžugorjes oficiālajā mājaslapā tiek organizētas online konferences dažādās valodās, tādā veidā Medžugorjes draugi no visas pasaules ar dažādu komunikācijas kanālu palīdzību var piedalīties garīgajā dzīvē. Šajā gadā online kongresi par Medžugorjes augļiem jau tika organizēti vācu un spāņu valodās runājošajos apgabalos. Online kongress ķīniešu valodā runājošajiem, kas norisināsies 2021.gada 30.oktobrī, vienlaicīgi tiks tulkots 14 valodās.

Kongresa dalībnieki no visas pasaules varēs atklāt Medžugorjes augļus, ar kuriem dalīsies Ķīnas svētceļnieki un garīgās kārtas pārstāvji.

Svētceļnieki no Honkongas un Ķīnas pirmo reizi Medžugorjē ieradās 1980.gados un saņēma no Dievmātes daudz žēlastību. Pēc atgriešanās mājās viņi aktīvi izplatīja Jaunavas Marijas vēstījumus un izveidoja “Miera Karalienes lūgšanu grupu”. Gadiem ejot, arvien vairāk un vairāk cilvēku atklāja Medžugorji caur Dievmātes vēstījumiem un svētceļnieku liecībām.

1994.gadā svētceļnieki no Honkongas, kuri jau bija apmeklējuši Medžugorji un aktīvi to izplatīja, uzaicināja uz Honkongu, Makao un Taivānu tēvu Slavko Barbariču, lai viņš nodotu Miera Karalienes vēstījumus ķīniešu kopienai. Pateicoties šai vizītei, vēl vairāk cilvēku ieguva dziļas zināšanas par Medžugorji. Ķīniešu ticīgie Honkongā un Makao sāka organizēt svētceļojumus uz Medžugorji, tāpat svētceļnieki no Honkongas, kuri tad strādāja Ķīnā, organizēja svētceļojumus no Šanhajas.

Informācijas avots: https://radio-medjugorje.com/

Read Previous

16.DIENA. SVĒTAIS JĀZEP, TAISNĪGAIS VĪRS, LŪDZ PAR MUMS

Read Next

17.DIENA. SVĒTAIS JĀZEP, ŠĶĪSTĪBAS PARAUGS, LŪDZ PAR MUMS