ARHIBĪSKAPS MONS. ALDO KAVALLI IERADĀS MEDŽUGORJĒ

Lurdas Dievmātes svētkos 2022. gada 11. februārī Medžugorjē ieradās arhibīskaps Mons. Aldo Kavalli, jaunais apustuliskais vizitators ar īpašu lomu Medžugorjes draudzē uz nenoteiktu laiku un ad nutum Sanctae Sedis, Vibo Valensijas arhibīskaps, bijušais apustuliskais nuncijs Nīderlandē.

Arhibīskaps Kavalli rīt, 2022. gada 13. februārī, plkst.11 Sv. Jēkaba baznīcā celebrēs pirmo Svēto Misi kopā ar draudzes locekļiem un svētceļniekiem Medžugorjē.

2021. gada 27. novembrī Svētā Krēsla Preses birojs publicēja ziņu, ka pāvests Francisks iecēlis arhibīskapu Msgr. Aldo Kavalli, Vibo Valentia (Vibo Valentia — lat. Dioecesis Vibonensis) titulāro arhibīskapu, bijušo apustulisko nunciju Nīderlandē, par apustulisko vizitatoru ar īpašu lomu Medžugorjes draudzē uz nenoteiktu laiku un ad nutum Sanctae Sedis.

Šis ir turpinājums misijai, ko Medžugorjē veica arhibīskaps Henriks Hosers, S.A.C., kurš aizgāja mūžībā 2021. gada 13. augustā Varšavā.

Mons. Aldo Kavalli dzimis 1946. gada 18. oktobrī Leko (Itālija). 1971. gada 18. martā viņš tika iesvētīts par priesteri Bergamo diecēzē. Pēc ordinācijas viņš mācīja literatūru seminārā, vienlaikus pabeidzot politikas zinātnes kursu Katoļu universitātē. 1975. gadā viņš iestājās Pontifikālajā Baznīcas akadēmijā Romā un sekmīgi pabeidza aspirantūru teoloģijā un baznīcas tiesībās. Bijis sekretārs vairākās nunciatūrās un Svētā Krēsla Valsts sekretariātā. 1996. gada 26. augustā Bergamo katedrālē mons. Aldo Kavalli tika iesvētīts par bīskapu. Bīskaps kalpojis par apustulisko nunciju Čīlē, Kolumbijā, Maltā un Lībijā. Kopš 2015. gada 21. marta – viņš ir nuncijs Nīderlandē un Svētā Krēsla pastāvīgais pārstāvis Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijā (OPCW).

Read Previous

IEVADS

Read Next

ARHIBĪSKAPA MONS. ALDO KAVALLI SPREDIĶIS 2022. GADA 11. FEBRUĀRĪ MEDŽUGORJĒ