ATGRIZIETIES PIE DIEVA

Vēstījums Marijai Pavlovičai-Luneti 2022. gada 25. martā:
“Mīļie bērni! Es dzirdu jūsu lūgumus un lūgšanas par mieru. Sātans gadiem ilgi ir cīnījies par karu. Tāpēc Dievs mani sūtīja pie jums, lai es jūs vadītu pa svētuma ceļu, jo cilvēce atrodas krustcelēs. Es jūs aicinu: atgriezieties pie Dieva un Dieva baušļiem, lai jums klātos labi uz zemes un jūs izkļūtu no šīs krīzes, kurā esat nonākuši tāpēc, ka neklausāt Dievu, kas jūs mīl un vēlas glābt un vadīt uz jaunu dzīvi. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

Šajā mēnesī, tāpat kā iepriekšējā, Dievmāte no visas savas mātes un Bezvainīgās Sirds aicina mūs atgriezties pie Dieva, atgriezties pie Viņa un nožēlot grēkus. No Svētajiem Rakstiem mēs zinām, ka Dievs vairākas reizes vēsturē sūtīja praviešus pie savas izredzētās tautas, kas apmaldījās un attālinājās no Dieva. “Griezieties taču atpakaļ, Israēla bērni, pie Viņa, no kura jūs tik ļoti esat atkrituši!” (Jes 31,6) “Atgriezieties, jūs atkritēji bērni, tā saka Tas Kungs, jo jūs esat Mans īpašums.” (Jer 3,14) “Atgriezieties jel ikviens no sava ļaunā ceļa un labojiet savu dzīves nostāju, savu rīcību un visu savu dzīvi!” (Jer 18,11)

Evaņģēlijā Kungs mums vēlreiz saka, ka, atgriežoties pie Dieva, mēs varam pretoties karam, vardarbībai un cilvēku bojāejai. Atcerēsimies, kā Jēzum stāstīja par galilejiešiem, kuru asinis Pilāts sajauca ar to upuriem. Jēzus viņiem atbild: “Vai jūs domājat, ka šie galilejieši bija lielāki grēcinieki nekā visi galilejieši, tāpēc ka viņiem tā bij jācieš? Es jums saku: nē; bet ja jūs par grēkiem negandarīsiet, visi tāpat aiziesiet bojā.” (Lk 13, 2-3)

Un tagad mēs, tāpat kā Kristus laikā, saskaramies ar izaicinājumu: kad ir notikusi kāda nelaime ar mums vai mūsu tuvajiem, mēs sākam meklēt vainīgos vai domājam, ka tas noticis cietušo cilvēku grēku dēļ. Jēzus maina mūsu uzskatus un domāšanas veidu. Viņš neapmierina mūsu zinkāri, bet vērš mūsu sirds skatienu uz atgriešanos pie Dieva, dzīvības avota.

Atgriešanās pie Dieva ir lēmums par labu labestībai, dzīvībai. Tikai Dievs dāvā dzīvību un tikai Viņā ir dzīvības pilnība. Bez Dieva nav nekā, kas varētu mums dot dzīvību. Vajag atgriezties tieši pie Dieva, vajag iet pie Viņa. Tā arī ir atgriešanās. Šajā lēmumā ir drošība, gudrība un dzīvesprieks. Tādēļ Dieva Vārdā ir teikts: Dievs apsola mieru tiem, kuri no visas sirds pie Viņa atgriežas. Citā vietā ir tādi vārdi: atgriezies pie savas pirmās mīlestības. Atceries, no kurienes esi nācis un sāc darīt “vecās” lietas.

Pravietis Elija teica tautai: “Cik ilgi jūs klibosit uz abām pusēm? Ja Tas Kungs ir Dievs, tad sekojiet Viņam! Bet, ja Baals ir dievs, tad sekojiet tam!”

Ja tev cilvēki ir dievi, ja tu meklē dzīvi naudā, ja ceri rast atbalstu pasaulē, tad seko tai, bet zini, ka kopā ar to iesi bojā.

Dievs ir vienīgais debess un zemes saimnieks. Viņš radīja pasauli līdzīgu vīna dārzam un ielika tajā cilvēku. Viņš gaida mūsu dzīves koka augļus. Dievs nevēlas jūs izņemt no pasaules vai jūsu tautas, bet Viņam ir vajadzīgi jūsu dzīves un jūsu ticības augļi. Atgriešanās pie Dieva ir nosacījums tam, lai mēs dzīvotu un būtu iekšēji brīvi un brīvi šajā pasaulē.

Palīdzēsim Dievmātei Marijai mūsu krustcelēs, mūsu neizlēmībā un panīkumā pulcēt mūs ap sevi un vest pie Dieva.

Lūgšana: Jaunava Marija, Miera Karaliene, tu mūs ved pie Jēzus, Miera Prinča un uzvaretāja pār visu ļauno un karu. Uz tevi, Māt, saucam no bēdu ielejas: lai visi, ko skāris karš, sajustu tavu mātes tuvumu un aizbildniecību. Palīdzi visiem, kas cieš sāpes un ciešanas savās ģimenēs, ģimenes attiecībās. Palīdzi visām ievainotajām sirdīm, kas ir noslēgušās un nocietinājušās no pārdzīvotā ļaunuma un netaisnības. Aizbildini, Māt, par visiem mums, kas esam attālinājušies no Dieva – miera, brīvības un dzīves pilnības avota. Stiprini mūsu auksto un novājināto gribu, lai mēs varētu izvēlēties dzīvību, izvēlēties patiesību. Izlūdz mums patiesas grēku nožēlas žēlastību, lai mēs sajustu, kā Dievs atjauno visu mūsu dzīvi. Amen.

t. Ļubo Kurtovičs OFM

Read Previous

ROŽUKROŅA LŪGŠANA PAR MIERU UKRAINĀ

Read Next

ES DZIRDU JŪSU LŪGŠANAS PAR MIERU