PATEICOTIES MEDŽUGORJEI, LIVĀNĀ TIEK BŪVĒTS PASAULĒ LIELĀKAIS ROŽUKRONIS

Katra rožukroņa pērle ir 5 metrus gara, 3 metrus augsta un ir veidota kā kapela. Livānas kristiešu grupa strādā pie šī projekta, pasaulē lielākais rožukronis, jau gandrīz 15 gadus.

Sv. Rožukroņa projekta mērķis ir lūgšana par mieru un valsts vienotību.

Ideja par projektu radās ļoti specifiskos apstākļos svētceļojuma laikā uz Medžugorji 2006. gadā. Policija aizturēja un ielika cietumā vienu no grupas dalībniekiem, kurš strādāja pie sv. Rožukroņa projekta, jo viņš bija līdzīgs kādam aizdomās turamajam.

Apcietinājuma laikā, kas ilga vairākas dienas, aizturētais lūdzās, un lūgšanas laikā viņam pātā iešāvās doma par milzīgu svētnīcu, kas būtu veltīta Jaunavai Marijai. Pēc lūgšanas viņš paņēma zīmuli un uzzīmēja rožukroņa pērļu skici, kas apzīmēja Livānas robežu. Pēc atbrīvošanas no apcietinājuma viņš nekavējoties sāka darbu, un 2008. gadā projekts oficiāli tika atklāts. Finansiālo atbalstu projektam sniedza Maronītu Baznīca.

Katra milzīgā rožukroņa pērle ir veidota kā kapela. Kad rožukronis būs pabeigts, ticīgie varēs ieiet katrā kapelā, lūdzot Dievmāti. Neskatoties uz to, ka cilvēku grupa pulcējas uz lūgšanu, projekts vēl nav pabeigts. Ir jānokrāso katra rožukroņa pērle un jāuzstāda liels krusts, kas tiktu izmantots pielūgsmei visas dienas garumā. Tāpat svētnīcu tiek plānots izgaismot, lai tā būtu redzama arī naktī.

Šī projekta mērķis ir ne vien kalpot lūgšanai, bet būt arī par valsts vienotības un miera simbolu. Zeme, uz kuras atrodas pasaulē vislielākais rožukronis, ir tikai 30 km no Sīrijas robežas, netālu no Bekas ielejas, kur pārsvarā dzīvo musulmaņi.

Arhibīskaps Balbeks–Deirs El-Ahmara norāda, ka viņi ir liecinieki tam, kā Jaunava Marija piesaista arī daudzus musulmaņus. Arhibīskaps arī sacīja: “Tā ir vienīgā iespēja izveidot tiltu starp mūsu kopienām. Lai, pateicoties Jaunavai Marijai, šī svētnīca kļūst par vietu dialogam.”

Informācijas avots: bitno.net

Read Previous

PIEDODIET TIEM, KURI JUMS DARA ĻAUNU

Read Next

Vēstījums Marijai Pavlovičai-Luneti 2022. gada 25. augustā