PIEDODIET TIEM, KURI JUMS DARA ĻAUNU

Vēstījums Marijai Pavlovičai-Luneti 2022. gada 25. jūlijā:
“Mīļie bērni! Es esmu ar jums, lai jūs vadītu pa atgriešanās ceļu, tāpēc ka ar savu dzīvi, bērniņi, jūs varat tuvināt manam Dēlam daudz dvēseļu. Esiet priecīgi Dieva Vārda un mīlestības liecinieki, kuru sirdī ir cerība, kas uzvar jebkādu ļaunumu. Piedodiet tiem, kuri jums dara ļaunu, un ejiet svētuma ceļu. Es jūs vadu pie sava Dēla, lai Viņš jums būtu ceļš, patiesība un dzīvība. Paldies, ka atbildējāt uz manu aicinājumu!”

Atcerēsimies, kā savas parādīšanās 41. gadadienā Jaunava Marija teica: “Bērniņi, es esmu ar jums arī šajās dienās, kad sātans cīnās par karu un ienaidu. Šķelšanās ir spēcīga, un ļaunais darbojas cilvēkā kā nekad agrāk.”

Cilvēkā ir gan ļaunā, gan labā avots. Tādēļ, ka Ādams noticēja sātanam, ciešam mēs visi – pirmo cilvēku grēks ietekmē arī mūs.

Ļaunumam ir vajadzīgi cilvēki, caur kuriem tas var darboties. Tāpat arī Dievam ir vajadzīgi tie, ar kuru palīdzību Viņš var darīt savus Dieva darbus. Viss ir atkarīgs no tā, kuru vai ko mēs izvēlamies un kurā pusē nostājamies – labā vai ļaunā pusē.

Tādēļ dzīvē vissvarīgākais ir atgriešanās. Tā dod izpratni, ka, darot ļaunu, es sevi nogalinu visos līmeņos. Bet labais, turpretī, visos līmeņos dziedina.

Galvenās zāles pret visām slimībām – laipnība, labestība, cilvēcība.

Kad tu rīkojies pareizi, izvēlies labo, nožēlo grēkus, piedod citiem un neļauj, lai ļaunums valdītu tevī, tu paliec Dievā un esi vesels. Kad tu dari ļaunu, kopā ar Dievu palikt nevar, tāpēc tādā veidā tu Viņu atraidi. Un tad nav iespējams būt veselam ne psihiski, ne fiziski, ne garīgi.

Šajā vēstījumā Dievmāte mūs aicina piedot tiem, no kuriem nāk ļaunums. Lūgšanā “Tēvs mūsu” Kungs Jēzus māca, ka Dieva piedošana balstās uz mūsu piedošanu citiem. Evaņģēlijā mēs lasām stingros Jēzus vārdus par nepieciešamību piedot. Apustulis Pētēris domāja, ka pieņemt lēmumu piedot savam brālim septiņas reizes ir varonīgi, bet Jēzus viņam atbild, ir jābūt gatavam piedot septiņdesmit reiz septiņas reizes, tas ir, bezgalīgi. Arī šodien mums tas joprojām šķiet nesaprātīgi. Mums ir savi priekšstati, sava loģika.

Jāatzīst, ka piedot nav viegli, īpaši, ja esam tuvu cilvēku ļaunuma un netaisnības ievainoti. Ļaunums, ko izdarījuši citi, netaisnības sajūta no viņu puses mūsos atstāj rētas, aizvainojumu un naidu. Bet jebkurš naids, ko sevī nesam, jebkurš aizvainojums, ko neatraidām, sagrauj mūsu pašu esību, iznīcina mūsu dvēseles mieru.

Tādēļ piedot citiem nenozīmē atzīt, ka tas, ko tu man izdarīji, ir labi. Ļaunums paliek ļaunums arī tad, kad mēs to piedodam. Piedot nozīmē pasargāt sevi. Tas nozīmē, ka es nevēlos un nepieņemu no tevis ļaunumu, es izvēlos Dievu, Debesis. Tas, kurš ir izdarījis ļaunu, nevar piederēt Debesīm tādēļ, ka tu esi viņam piedevis. Viņš varēs piederēt Debesīm tikai tad, kad to nožēlos.

Ir netaisnība un noziegumi, kas cilvēka dzīvē atstāj dziļas rētas un sekas. Tad piedot piedzīvoto ļaunumu cilvēciski nav iespējams. Un tad svarīgāk ir nevis tas, vai mēs spējam piedot, bet tas, vai mēs vēlamies piedot, vai vēlamies Dievu, Debesis un mieru savā dvēselē.

Kāds horvātu žurnālists pēc kara rakstīja par kādu sievieti no Horvātijas, kura bija piedzīvojusi izvarošanu. Šī drosmīgā sieviete dzemdēja savu ceturto bērnu kā “vardarbīgās dzīves augli ar sava vīra slepkavu, kurš pirms kara bija viņu kaimiņš”. Viņa dzemdēja šo bērnu, jo, kā pati teica, “nevarēja kļūt par slepkavu”, bet pēc dzemdībām nevēlējās viņu pieņemt. Pēc trīs gadu cīņas ar Dievu un sevi viņa pieņēma šo bērnu, nosauca par Ivanu, piedeva viņam un viņiem tāpēc, ka pēc viņas teiktā, “nevarēja dzīvot naidā”.

Tagad viņas mājā dzīvo un tiek audzināti četri bērni. Šī pārsteidzošā sieviete izdarīja neiespējamo: viņi dzīvo vienā mājā tā, ka trīs pārējie bērni pat nenojauš, ka jaunākās Ivanas tēvs ir nogalinājis viņu tēvu.

Tā ir Dieva žēlastība, kas spēj dziedināt, atgriezt veselību un darīt visu jaunu. Lai Dievmāte, kas izjuta sāpju zobenu, ved mūs caur visām mūsu sāpēm uz dzīvi Dievā, pārpilnībā.

Lūgšana: Jaunava Marija, Jēzus un mūsu māte, steidzamies pie tevis un lūdzam tavu spēcīgo aizbildniecību. Tavās rokās un tavā Bezvainīgajā Sirdī ieliekam visus, kas nes ciešanu, netaisnības un ļaunuma krustus. Tavai mātes sirdij uzticam arī visus tos, kas savā sirdī nes naidu un vēlmi atriebties. Lūdzam par viņiem, lai viņi atvērtu savas sirds durvis Dieva žēlastībai, kas ārstē un dziedina. Jaunava Marija, tavu dvēseli un sirdi ievainoja sāpju zobens. Tu piedzīvoji atraidīšanu un vajāšanu, palīdzi visiem, kuri to piedzīvo šobrīd, īpaši tur, kur ir karš, slepkavības un naids. Savā aizbildniecībā, ļauj visiem piedzīvot visvareno Dieva spēku un žēlastību, ar ko pasaule var uzvarēt jebkādus karus un to sekas. Izlūdz mums žēlastību, lai vissmagākajos dzīves pārbaudījumos mēs nezaudētu cerību Kungā. Amen.

t. Ļubo Kurtovičs OFM

Read Previous

ROŽUKROŅA LŪGŠANA PAR MIERU UN PAR TIEM, KURI NAV IEPAZINUŠI DIEVA MĪLESTĪBU

Read Next

PATEICOTIES MEDŽUGORJEI, LIVĀNĀ TIEK BŪVĒTS PASAULĒ LIELĀKAIS ROŽUKRONIS